Nem zörög a haraszt: Angol átigazolási hírek – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 08.

Végigjártuk már a La Ligát és a Serie A-t is, így hát most Angliába látogatunk el, hogy kivesézzük az ottani átigazolási híreket. Szerencsére az angolok is igen aktívak mostanában, így bőven lesz miről beszélnünk.

Liverpool:

Liverpool logo

A Bajnokok Ligája címvédője, a jelenlegi Premier League mezőnyt toronymagasan vezető Liverpoollal indítjuk cikkünket. Jürgen Klopp együttese idén fordulatos meccsen esett ki a Bajnokok Ligájából, de 25 ponttal vezeti a PL-t, így ha nem állt volna le a bajnokság, minden bizonnyal már bajnoknak mondhatnák magukat. Remekül összerakott csapatról beszélünk, hisz szinte nincs gyenge pontjuk a Vörösöknek, így az átigazolási piac is nagyjából egy dologról szólhat: Vetélytársat találni, akinek még nincs és a cseresort megerősíteni.

Bár egy-két nagy durranást azért bedobtak a köztudatba, hogy legyen min csámcsogni, de erősen kérdéses ezen hírek valóságalapja. Egyrészt, van-e esély visszacsábítani Anlgiába Jadon Sanchot? A fiatal játékos anno Dortmundban talált menedékre, és ott világsztárrá kezd avanzsálni. Egykori piaci értékének többszörösét éri, bemutatkozott az angol válogatottban is. Mutatós lenne Klopp csapatában és minden bizonnyal a Dortmund is hajlandó lenne megválni tőle jó pénzért, de kérdés, hová férne be?

A válasz akár egyszerű is lehet: Sadio Mané helyére. A szenegáli szélsőt ostromolja a Real Madrid, többször felvetődött a neve, Zidane is nagy csodálója, így ha Mané távozik, azzal utat nyithat Sanchonak.

Mellette még olyan nevek vetődtek fel, mint Leroy Sané, Raheem Sterling vagy Adama Traoré. Traoré teljesítménye mellett elképesztő erőnlétével hívta fel magára a figyelmet, de talán nagy ugrás lenne a Wolves után a Pool mezét magára öltenie, ráadásul a spanyol támadónál kérdés, hogy kitart-e az idei formája?

Sterling és Sané a Cityt erősítik, és hiába játszott korábban Sterling a Liverpoolnál, a német válogatott leigazolására mégis nagyobb esély mutatkozik, ennek pedig az az egyszerű oka, hogy kevesebbe kerülne és a fizetési igényei is alacsonyabbak.

Más hírek viszont arról szólnak, hogy egy igazi befejező csatárral erősíthetnek a nyáron, egyes források szerint nagyon közel az egyezség Timo Wernerrel, a Leipzig csatárával. Szalah nem játszhat mindig, a csereként bevethető játékosok között pedig nincs olyan, aki azonos szinten lenne az egyiptomival, így kerülhetett szóba Werner, aki idén is jó szezont futott a lipcseiekkel. Ezzel valószínűleg megpecsételődne Divock Origi sorsa.

Origi távozása tehát mondhatni életszerű, valamint jó eséllyel távozhat a svájci Xerdan Shaqiri is, akit a Sevilla nézett ki magának és ez kapóra jöhet a Poolnak is, ugyanis épp a Sevilla bekkjén, Diego Carloson akadt meg a liverpooliak szeme, így akár össze is boronálhatják a két transzfert.

És végül még egy támadó középpályás érkezéséről pletykálnak, méghozzá a Lyon fiatal tehetségéről, Houssem Aouarról. Aouart Európa egyik legnagyobb ígéreteként tartják számon, ezzel a transzferrel mindenképp jól járna az Anfield közönsége.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester City:

Manchester City logo

A lehető legrosszabbkor jött a halasztás a City számára, legalábbis a Bajnokok Ligája szempontjából. Guardiola fiai a Bernabeuban fektették két vállra a Real Madridot, jó eséllyel a továbbjutás is meglett volna március közepén. Persze, még simán benne van a pakliban, hogy folytatódik a küzdelem, de a manchesteriek is biztosan jobb szájízzel álltak volna le.

A City esetében az igazolások tekintetében az az egyik legégetőbb kérdés, hogy indulhatnak-e jövőre a BL-ben? Történt ugyanis, hogy a csapatot két évre eltiltották a nemzetközi kupaszereplésektől, mivel megsértették a pénzügyi fair play szabályait. A vírus miatt azonban könnyen lehet, hogy az ítélet csúszni fog. Ha nem, akkor a City teljesen széteshet, elveszítheti legjobbjait. Nézzük, ellenkező esetben mire számíthatunk:

Trmészetesen ők is felvették a kapcsolatot Lautaro Martínezzel és az Interrel, de mai állás szerint az argentin egyre közelebb van a Barcelona csapatához, így nagyon úgy tűnik, Guardiolának máshol kell nézelődnie. Mondjuk Londonban, ahol megindult a verseny az angol válogatott Harry Kane-ért.

A többekkel összeboronált csatár idén elhagyná a Tottenhamet új kihívások után nézve, és olvasni a Juventus, a Real Madrid és a City érdeklődéséről. Körülbelül 150 millió fontot kell lerakni a Tottenham asztalára annak, aki szeretné Kane-t, és ebből nem fognak engedni az Eriksen fiaskó után.

A manchesteri Kékek azonban nem csak elől, hátul is szeretnének erősödni, ki is nézték maguknak Raphael Varane-t, aki még 20 éves sem volt, amikor Zidane felfedezte őt és szép lassan világklasszis belső védő vált belőle. A madridiak azonban egyértelműek voltak: Varane nem eladó!

Pep azonban mindenképp szeretne egy középső védőt, és ha Varane-t nem sikerül leigazolni, akkor jó eséllyel a River Plate védőjéért száll harcba (a Real Madriddal és az Interrel egyetemben) Lucas Martinez Quartáért.

Kissé talán meglepő hír, hogy a balhátvéd posztjára nem mást szeretnének leigazolni, mint az AC Milan bekkjét, Theo Hernandezt. Ráadásul, a pletykák szerint nem csak a City szeretné őt megszerezni, hanem a Barcelona is. Azért érdekes ez, mert a Milant megelőzően a Real Madridban szerepelt és 30 millióért vásárolták, de rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott, emiatt hamar meg is váltak tőle. A Milanban viszont magára talált és ez nem kerülte el Guardiola figyelmét sem.

Essen egy-két szó a távozókról is: Sergio Aguerot David Beckham csapata, a Miami szeretné, míg David Silvát hívják Japánból, az USA-ból és Spanyolországból is. Mindketten beírták magukat a klub történelemkönyvébe, de könnyen lehet, hogy távoznak a csapattól a nyár folyamán.

Végleg távozhat Angelino is, aki jól érzi magát a Leipzignél és nem marasztalják Sanét sem, aki a Liverpool és a Bayern München célkeresztjében van.

A következő cikkben maradunk Manchesterben és az Ágyúsokra is kitérünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső