Nem zörög a haraszt: Angol átigazolási hírek – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 09.

A bajnokság első és második helyezettje megvolt, de még nem fogytunk ki az angol hírekből. Lássuk hát, mire számíthatnak nyáron a Vörös Ördögök és az Ágyúsok szimpatizánsai…

Manchester United:

Manchester United logo

Ole Gunnar Solkjaer úgy tűnik, hogy az egyik legjobb igazolást már télen végrehajtotta. Hosszú vágyódás után sikerült leigazolni Bruno Fernándest a Sportingtól, aki azonnal nagy erőssége lett a csapatnak. Szuperlatívuszokban beszélnek az irányító játékáról, hogy milyen hamar sikerült beilleszkednie a Unitedbe, közben pedig nem maradt adós a gólokkal és gólpasszokkal sem. Ő hosszú távon főnyeremény lehet a manchesterieknek.

Azonban természetesen a hírcsapot nem zárták el, és úgy tűnik, igencsak bevásárolhat a MU a nyár folyamán, ami nem is lenne csoda, hiszen hosszú évek óta nem tudnak bajnokesélyes gárdát összerakni, Fernandes érkezésével viszont köré lehet építeni a jövő Manchester Unitedjét.

Kezdjük először a legfőbb távozóval: Paul Pogbával. Szinte tényként kezelhetjük, hogy a következő idényt már nem Manchesterben kezdi meg a francia világbajnok, többször kifejtette, mennyire elégedetlen jelenlegi csapatában, ügynöke pedig a lehetséges új állomásokat térképezi fel számára, de azért arra is marad ideje, hogy nyíltan összekülönbözzön a csapat edzőjével és olajat öntsön a tűzre.

Pedig a tűz már így is elég magas, Pogba visszatérése egyáltalán nem úgy sikeredett, ahogy azt anno ő megálmodta, az idei szezonban pedig szinte alig lépett pályára.

Hogy hová távozhat? Két lehetséges forgatókönyv létezik: Juventus vagy Real Madrid. A rengeteg hír mellett viszont az ember nem tudja, melyik valódi és melyik egy óriási kacsa, az események pedig naponta vesznek új irányt.

A Vörös Ördögök mindenképp a Juvet favorizálnák abban az esetben, ha bevonnák a transzferbe a holland válogatott védőjét, Matthijs De Ligtet. Az Ajaxtól vásárolt védő nem találta meg a helyét a Serie A-ban, tavaly nyáron nem létezett olyan élcsapat, amelyik ne akarta volna őt megszerezni, ő mégis a Juventust választotta, állítólag Cristiano Ronaldo hathatós közreműködése miatt.

Megkönnyítheti a tárgyalások menetét, hogy Pogba és De Ligt ügynöke is Mino Raiola, de nem szabad készpénznek venni ezt a transzfert, mert Zinedine Zidane és a Real Madrid még keresztbe tehet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zidane régi vágya Pogba megszerzése, azonban Perezt nem nyűgözte le a francia, inkább a magatartása és a hozzáállása miatt, azt mindenki elismeri, hogy kivételesen tehetséges focista. Perez inkább Donny Van de Beek-et favorizálja, így csak akkor tesznek lépéseket Pogba ügyében, ha erre Perez zöld utat ad.

Mint minden nagyobb angol klubnál, itt is felmerült Jadon Sancho leigazolása a Borussia Dortmundtól. A dolognak van azonban egy egészen parányi szépséghibája: Sancho nem szerződik olyan csapatba, amelyik nem BL résztvevő és ki tudja, hogy a MU odaér-e végül a Bajnokok Ligáját jelentő helyek egyikére? Egyáltalán folytatódik-e a bajnokság? Amennyiben igen, nagy lépést tehetnek a fiatal sztárért.

Solkjaer másik téli igazolását is sikertörténetként tekintik, igaz, Odion Ighalo csak kölcsönben szerepel az MU-ban. Ez a kölcsönszerződés májusban ugyan lejár, de szeretnék meghosszabbítani. Persze, ez akkor reális, ha nem érkezik Harry Kane, akit Sanchohoz hasonlóan minden nagycsapattal összehoznak. Reális esély erre a transzferre nem mutatkozik.

Ha a De Ligt üzlet kútba esik, van B terv is, méghozzá Samuel Umtiti. A katalánok 50 millió euróért cserébe válnának meg a védőtől, de a Manchesteren kívül még sok csapat szívesen soraiban tudná őt.

Nagy kérdés, mi lesz Alexis Sánchez sorsa. A chilei szélső az Internél magára talált, míg a Manchesterben javarészt csak szenvedett. Nem valószínű, hogy a csapatnál marad.

Cikkeznek még Jack Grealishről és Szergej Milinkovics-Szavicsról is, utóbbi játékost már évek óta hajszolják, eddig sikertelenül. A Pogba által hagyott űrt viszont tökéletesen be tudná tölteni a szerb.

Arsenal:

Arsenal logo

Mikel Arteta vezetésével épp kezdett magára találni az Arsenal, de így is a csalódást keltő kilencedik helyen állnak csak a Premier League-ben, ami nem ér kupaindulást. Így ha újra csillogni szeretnének az Ágyúsok, zsebbe kell nyúlniuk a következő szezonra. Ennek megfelelően pedig érkeznek is szép számmal a tervek az újságok hasábjaira.

Anno Arsene Wenger regnálásakor az Arsenal telis-tele volt kiváló francia futballistákkal. Jó alap lenne, ha sikerülne megszerezni Aouart a Lyonból, merthogy ők is beálltak a sorba az utánpótlás-válogatott játékosért. Fejlődése szempontjából mindenképp jobb üzlet lenne Arteta csapatát választani, itt igazi vezére lehetne a gárdának.

A spanyol mester a középpálya további megerősítésére honfitársát nézte ki, a Valenciában futballozó Carlos Solert. Arteta saját állítása szerint rajong Solerért, annak ellenére megpróbálja majd a klubhoz csábítani, hogy nemrég hosszabbította meg 2023-ig a szerződését.

Kissé meglepő név is szerepel a londoniak kívánságlistáján: Figyelik ugyanis a Real Madrid B csapatában, a Castillában játszó Cesar Gelabertet. A Raúl kezei alatt pallérozódó ifjút a La Fábrica legnagyobb tehetségei között tartják számon, de a jelenlegi Real Madrid közelébe nem férne oda minden valószínűség szerint, így könnyen lehet, hogy értékesítik.

Jesse Lingard klubváltására is jó esély mutatkozik, kapcsolata Solkjaerral megromlott, szezonja pedig bűn rosszul sikerült, ráadásul pont az ő helyére érkezett a minden manchesteri által körülrajongott Bruno Fernándes. Ha Lingard Angliában szeretne maradni, tökéletes állomás lehet neki az Arsenal, ahol újra úgy tud futballozni, mint a 2018-as VB idején tette.

A záró részben maradunk Londonban, ugyanis a Chelsea és a Tottenham következik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső