Nem zörög a haraszt: Német átigazolási hírek – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 10.

Az átigazolási körútnak a végére értünk, már csak a Dortmund és a Leverkusen csapatának híreit szerettük volna megosztani veletek. Német összefoglalónk első részében a Bayern és a Leipzig került górcső alá.

Borussia Dortmund:

Borussia Dortmund logo

A Dortmund átigazolási politikájának már sokszor jártak csodájára, hihetetlen szemük van a tehetségek felkutatásához, akik aztán nagyon hamar a sárga-feketét alapembereivé válnak, majd hatalmas profittal túladnak rajtuk. Gondoljunk csak Sindzsi Kagavára, Robert Lewandowskira, Jakub Blaszcykowskira, Mats Hummelsre vagy Ousmane Dembélére. Kagavát anno egy japán másodosztályú csapatból mindössze 350 ezer euróért igazolták, hogy aztán évekkel később 16 millióért passzolják el. Még szembetűnőbb Dembélé átigazolása: A francia Rennes-től szerződtették, majd 105 millióért értékesítették a Barcelonának. Más kérdés, hogy azóta Dembélé pályafutása megbicsaklott a folyamatos sérülések és magatartásbeli problémák miatt, de ez Dortmundban már kis túlzással senkit sem érdekel.

A Dortmundot 2004 után újra fel kellett építeni, miután a klub majdnem csődbe jutott, és most már ilyen veszély nem fenyegeti őket, de átigazolási politikájuk nem sokban változott. Fiatal, tehetséges srácokat vásárolnak meg. Ilyen volt például Erling Haaland vagy Jadon Sancho, akik talán már nyáron elhagyják jó pénzért cserébe Lucien Favre hajóját.

Haaland télen igazolt a Bundesligába, azonnal sikerült a beilleszkedés és olyannyira belemerült a gólvágásba, hogy azóta mindenki őt akarja. Cikkeznek egész Angliáról, a Juventusról és a Real Madridról is.

Sancho esetében hasonlóról írhatunk: A Watford és a Manchester City után 2017-ben került Dortmundba, azóta pedig gólokkal és gólpasszokkal véteti észre magát és az angol válogatottban is egyre nagyobb szerepet követel magának. Piaci értéke sokszorosára nőtt, a hírek szerint 120 millió alatt senkivel nem áll szóba a Dortmund vezetősége. Ők is tudják, hogy sokáig már nem fogják tudni megtartani a szélsőt, így a lehető legnagyobb összeget szeretnék a kérőkből kisajtolni.

A két játékos eladásából több, mint 200 millió euró ütheti a markukat, így simán lesz keret arra, hogy megerősítsék a csapatot, közben pedig folytassák eddigi tevékenységüket. Jövőre például már pályára léphet a Bundesligában a mindössze 15 esztendős Youssoufa Moukoko. A német utánpótlás-válogatott sorra dönti a rekordokat, jelenleg toronymagasan vezeti az U19-es bajnokság góllövőlistáját 34 (!) góllal. Lucien Favre a következő szezontól komolyabban is számíthat majd a szolgálataira.

De nézzük, ki jöhet a nyáron!

Sancho távozása után Favre kiszemeltje a Valencia fiatalja, Ferrán Torres. Nem csak Favre szeretni a spanyolt, hiszen a Juventus és a City is bejelentkezett érte, de anno Haalandot is sikerült meggyőzni, hogy őket válassza és ne a Manchester Unitedet.

Nem meglepő, hogy kevésbé nagy bajnokságok csapataiból szemezgetnek a Ruhr-vidékiek. Következő nagy dobásuk a Club Brugge 22 éves csatára, Emmanuel Dennis lehet. A nigériai támadó idén jó teljesítménnyel rukkolt elő, a Bajnokok Ligájában is megmutathatta magát. Meg is mutatta, a Santiago Bernabeuban egy duplát vágott a Real Madridnak, ezzel pedig a saját értékét is feljebb tornázta. Dortmundban pedig már fenik rá a fogukat…

És ha már fiatal tehetségek: Rekordot jelentő összegért igazolhatják le a Birmingham City 16 éves angol játékosát, Jude Bellinghamet. A hírek szerint 35 millió körül válthat klubot a fiatal középpályás, aki alapembere a Championshipben vitézkedő klubjának. Ezzel pedig ő lehet a Dortmund új Jadon Sanchoja. Nem kis teher…

A dortmundi kitérő végére pedig egy biztos távozó: Mario Götze bejelentette, az idény végén biztosan távozik a csapattól. Götze a klub egyik nagy ígérete volt, a 2014-es VB-döntő hőse, de a Bayernbe való igazolását sok szurkoló még akkor sem tudta megbocsátani, ha aztán visszatért korábbi sikerei színhelyére. Idén gyakorlatilag alig játszott, az epizódszerepet pedig megunta, emiatt váltana. Még mindig csak 27 éves, a hírek szerint az AS Roma tárt karokkal fogadná, de azt hiszem, van még pár klub ezzel ugyanígy.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bayer Leverkusen:

Bayer Leverkusen logo

Peter Bosz és csapata igazán jól teljesítettek eddig a szezonban, talpon vannak az Európa Ligában (sőt, elég meggyőzően játszanak), míg a Bundesligában az ötödik helyen állnak, de annyira sűrű a mezőny, hogy bőven van lehetőségük még előrébb lépni.

Egységes tehát a csapat, de legnagyobb és legértékesebb tehetségüket nyáron el fogják engedni. A 20 esztendős Kai Havertz a Bayern München egyik fő célpontja a nyárra, mellettük pedig a Manchester Unitedről hallani. Maga Havertz is távozna, méghozzá a Bayernba, így borítékolható a távozása. Havertzet a német futball legnagyobb ígéretei között tartják számon, így nem csoda, hogy a Bayern azonnal lecsapna rá, de abban biztosak lehetünk, hogy a Leverkusen sem fogja aprópénzért elherdálni legjobbját.

Jonathan Tah távozásáról is szólnak pletykák. Mikel Arteta feltétlenül szeretné megerősíteni a védelmét nyáron és Jerome Boateng a fő célpont, azonban Tah a B terv. Tah alapembere a Bosz-csapatnak és a német válogatottban is bemutatkozhatott.

Kissé fentebb írtam arról, hogy Mario Götzét az AS Roma mellett sok csapat tárt karokkal várná. Így van ezzel a Leverkusen is, de elég valószínűtlen, hogy Götze a gyógyszergyáriakat választaná, mivel Götze nem csak csapatot, de országot is szeretne váltani.

Jelenleg ennyi fért átigazolási összefoglalónkba. Próbáltunk azokra a hírekre szorítkozni, aminek valóban lehet bármilyen alapja, de valljuk be: Sok idő van még nyárig, amikor elkezdődik az átigazolási időszak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső