Nem zörög a haraszt: Olasz átigazolási hírek – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 07.

Folytatódik az átigazolási körkép olasz turnusa, az előző cikkben megvizsgáltuk a Juvet és a Napolit, lássuk, mi a helyzet a többi nagycsapatnál?

Inter:

Inter logo

Az Inter igazán megtáltosodott Antonio Conte irányítása alatt az idei szezonban, ami többek között annak is köszönhető, hogy remek érzékkel igazoltak játékosokat. Young, Lukaku, Eriksen, Alexis Sánchez mind nagy fogásnak számított, ráadásul potom pénzért sikerült megszerezni őket.

Ezt az utat folytatná a klub kínai tulajdonosa, Steven Cseng, aki idén nem kevesebb, mint 130 millió eurót áldozna igazolásokra. A teljes csapatot megerősítené, szerepel a listán védő, középpályás és támadó is, nézzük kik is lehetnek a nyári célpontok:

Federico Chiesa: Az ifjabb Chiesa lehet a kék-feketék nyári nagy dobása, igaz, miatta kell leginkább majd a pénztárcába nyúlni. A támadó jelenleg a Fiorentina játékosa és régóta szerepel az Inter kívánságlistáján. Lukakuval félelmetes duót alkotnának, megszerzése esetén reális esélye lenne Contéék bajnoki címére.

Antonio Conte listáján szerepel két Chelsea-játékos: Emerson Palmieri és Marcos Alonso. Mindketten nagy eséllyel távoznak nyáron a londoniaktól, az olaszoknál pedig stabil kezdőjátékosok lennének, ráadásul anno Conte vitte őket a londoni Kékekhez. És mivel Alonso a védelemben és a középpályán is bevethető, két legyet ütnének egy csapásra.

Hogy tovább erősítse a védelmet, Conte kinézte magának a Verona belső védőjét, az albán Marash Kumbullát. A fiatal védőre első Serie A-s szezonjában kezdőként számítanak az újonc Veronánál, és jó teljesítményével megtetszett az Internek is.

A középpálya megerősítésére pedig a Bayern München középpályását, Corentin Tolissot szemelték ki maguknak. A francia sosem tudta igazán megmutatni, mit is tud és a Hans-Dieter Flick-féle csapatban sem kezdőként számítanak rá, emiatt pedig megválnának tőle. És láttuk már, az Inter milyen jó állomás lehet azoknak, akiket mellőznek vagy épp nem találják a formájukat.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Közben persze távozókról is hallani: Lautaro Martínez igazolását már egy korábbi cikkben taglaltuk, őt leginkább a Barcelona szeretné leigazolni, de hallani a Real Madrid és a Manchester City érdeklődéséről is. Pep Guardiola Martínez mellett szemet vetett két másik Inter játékosra: Martin Skriniarra és Alessandro Bastonira.

Nagy kérdés, mi lesz a sorsa Mauro Icardinak. Az argentin támadó hosszú éveken keresztül volt az Inter csapatkapitánya, de többek között feleségének (aki egyben az ügynöke is) „köszönhetően” megromlott a kapcsolata a vezetőséggel. Emiatt a PSG-hez került kölcsönbe, de úgy tűnik, a PSG nem szeretné végleg megvásárolni, így ott sincs maradása. Igazán meglepő lenne, ha maradna az Internél, vannak is róla pletykák, hová távozhat, de erről egy kicsit később…

AS Roma:

Roma logo

A Farkasok leginkább a lejáró szerződésű labdarúgók megszerzésére pályáznak az olasz újságok szerint. Valószínűleg – teszik hozzá – a rómaiaknál a koronavírus-járvány erősen megtépázta a költségvetést, emiatt pedig nem igazán lesz keret arra, hogy pénzért vásároljanak ki játékosokat a szerződésükből.

Nagy dobások is olvashatók a rómaiak kívánságlistáján, kezdve a Chelsea spanyol szélsőjével, Pedroval. Pedro karrierjét a Barcelonában kezdte, de nem tudta beverekedni marát a kezdőcsapatba, így igent mondott a Chelsea hívószavára még 2015-ben. Azóta több mint 100 mérkőzésen lépett pályára csapatában, de idén lejáró kontraktusa nem lett meghosszabbítva. Valószínűleg nem is lesz, Pedro már elmúlt 32, egészen biztos, hogy a Chelsea csapatát nem köré szeretnék felépíteni.

Egy másik támadó középpályás is a Roma radarján szerepel, ő pedig nem más, mint a 2014-es VB-döntő hőse, Mario Götze. Pályafutása bővelkedett nagy sikerekben és óriási bukásokban, sérülékenysége gyakorlatilag megakadályozta, hogy igazán kiemelkedő futballistává váljon. Pedig az, de az idei szezonban főként a cserepadon ücsörgött a Dortmundban, és a hírek szerint megelégelte az epizódszerepeket. Még mindig csak 27 esztendős, tehát jó pár remek szezon benne lehet, ha a jövőben elkerülik a sérülések.

A védelmüket is szeretnék megerősíteni a Paulo Fonseca vezette rómaiak. Erre Jan Vertonghent nézték ki, akinek (minő meglepetés) ugyancsak lejár a szerződése a Tottenham együttesénél, Mourinho nem marasztalja a belgát és ő is váltana nyolc Londonban eltöltött év után.

És végül, de nem utolsósorban: Nem csak a külföldi bajnokságokból szemezgettek a rómaiak, hanem országon belül is, ők a legnagyobb esélyesek Giacomo Bonaventura megszerzésére. A Milan 30 éves középpályását szívesen látná az ősi rivális Lazio és a Fiorentina is, de az olaszok szerint az AS Romának helyzeti előnye van.

Az olasz átigazolási körút befejező részében a Lazio és az AC Milan csapatait vesszük szemügyre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső