Nem zörög a haraszt: Spanyol átigazolási hírek – I. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 06.

Biztosan közrejátszik a világszerte tomboló járvány ahhoz, hogy megszaporodtak az átigazolási pletykák, de jó magyar mondás szerint: Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Most ezekből fogunk szemezgetni, de illik ezeket a híreket fenntartásokkal kezelni, uborkaszezon van!

Barcelona:

Ki mással kezdhetnénk az átigazolási pletykák sorát, mint a címvédővel és a jelenlegi bajnokság listavezetőjével? Megindultak a találgatások a Barcelona háza táján esedékes nyári átigazolásokról, ezek között akadnak szép számmal igazán pikáns spekulációk, de a valóságtól elrugaszkodott híreknek sem vagyunk híján. Szorítkozzunk inkább azokra, amiknek lehet bármilyen valóságalapjuk.

A nyár egyik legnagyobb átigazolási szappanoperájában fog részt venni a Barcelona, erre mérget vennék. Két személy miatt gondolom ezt: Neymar Jr. és Lautaro Martínez miatt.

Neymar és a Barcelona se veled-se nélküled kapcsolata kis átalakítással simán mehetne a TV-ben, mint egy igazi brazil sorozat, annyi fordulat, árulás, csalódás és egymásra találás volt már. Ha igazak a hírek, idén nyáron jöhet a legújabb etap ebben a véget nem érő sagában, mi pedig kíváncsian várjuk, mi lesz ennek a vége.

A csapat és a játékos múltja tartogatott már érdekes húzásokat, Neymar 2017-es távozása óta volt itt sárdobálás, perek sorozata, nagy békülések és kudarcba fulladt átigazolási kísérletek egész hada.

Legutóbb tavaly nyáron próbálta meg visszaszerezni a brazil válogatott támadót a Barca, de a PSG több mint 200 millió eurót kért érte. Mivel a gránátvörös-kékeknek nem volt ennyi pénze, játékosok bevonásával próbálták megszerezni őt. Rakitic, Todibo és Ousmane Dembele, ők voltak, akiket a csapat feláldozott volna Neymarért, de Dembele olyan elképesztő fizetési igénnyel állt elő, hogy az még a PSG-nek is sok volt. Így a brazil ismét Párizsban maradt, de idén nyáron úgy tűnik, pontot tehetnek és újra egymásra találhatnak a felek.

Annak ellenére lehet minden eddiginél reálisabb esélye a visszatérésnek, hogy a Barcelona játékosai beleegyeztek egy 70 százalékos fizetéscsökkentésbe. Úgy tűnik, ez mégsem szab gátat az átigazolásnak. A legújabb hírek szerint ismét egy játékost áldozna be a Barca: Ezúttal a nyáron vásárolt Antoine Griezmannt. A francia nem váltotta meg a világot, így hamar túladhatnak rajta.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A másik célpontjuk megszerzése sem lesz egy fáklyásmenet: Az Inter argentin támadóját, Lautaro Martínezt rajtuk kívül még az ősi rivális is szeretné a soraiban tudni. Martínez igazán az idei szezonban robbant be a köztudatba, a jól teljesítő Inter egyik zászlóshajója, 31 meccsen 16 gólt szerzett és kiosztott négy gólpasszt is. A bajnokságok felfüggesztése előtt heti szinten szolgáltatott témát a spanyol és olasz újságoknak az esetleges átigazolása.

A vírus persze nagy gazdasági bukást vetít elő, ezt pedig az Internél is felismerték, így a százmillió feletti ár, amit kértek érte hamar 80 millióra csökkent. Jelen állás szerint ennyiért vihető a 22 éves Lautaro Martínez.

A Barcelona nemcsak a két támadó leigazolására készül, és ismét a PSG-től csábítanának magukhoz valakit. A francia válogatott Layvin Kurzawa szerződése lejár, így Setienék ingyen szerezhetik meg a védő játékjogát. Ezzel párhuzamosan távozhat a csapatból Junior Firpo, akit a Napoli szeretne megvásárolni.

Igen rövidre sikeredhet Martin Braithwaite barcelonai karrierje. A télen szerződtetett támadó mindössze háromszor lépett pályára a Barca színeiben, de már nyáron túladnának rajta. Úgy néz ki, a Premier League lehet a következő állomás, Carlo Ancelotti csapata, az Everton és a West Ham is szívesen látnák a dán csatárt.

És végül egy pletyka Philippe Coutinhoról: Az mindenki számára világos, hogy Coutinho nem váltotta meg a világot, mióta Barcelonába igazolt, kölcsön is adták a Bayern München együttesének, ahol nem fut rossz szezont (22 meccsen 8 gólt szerzett), de Flickék sem ragaszkodnak hozzá, így a brazil játékmester könnyen újra a ködös Albionban találhatja magát, ugyanis a Chelsea szeretné megszerezni őt.

Atletico Madrid:

Az Atletico Madrid idei szezonja nem volt túlságosan rózsás, a La Ligában nem tudta megszorítani a két nagyot, de a BL-ben egy nagy skalppal fejezték be (remélhetőleg ideiglenesen) a szezont: Kiejtették a címvédő Liverpoolt egy őrült meccsen, ami már szinte majdnem kicsúszott a kezük közül. Csak kapusuknak, a szlovén Jan Oblaknak és a csereként beálló Marcos Llorrentének köszönhetik, hogy a hosszabbításban meg tudták fordítani a meccset.

Az Atleti sosem a szemet gyönyörködtető játékáról és a sokgólos meccseiről volt híres, pedig olyan támadók játszanak náluk, mint Diego Costa, Alvaro Morata, Correa vagy Vitolo. Talán pont ezért, de beálltak a sorba a madridiak és megpróbálják a nyáron leigazolni a Glasgow Rangers 23 éves kolumbiai csatárát, Alfredo Morelost. A támadó igazán remek szezont tudhat magáénak, 46 mérkőzésen 29 gólig jutott, ezzel több nagy csapat figyelmét is felkeltette.

Távozhat ugyanakkor az a José Gimenez, aki az elmúlt években stabil kezdője volt Diego Simeone védelmének. Ráadásul nem is akármelyik csapat szeretné őt megszerezni: Jürgen Klopp együttese, a Liverpool.

Hamarosan érkezünk a legérdekesebb spanyol hírek második részével!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső