Nem zörög a haraszt: Spanyol átigazolási hírek – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 06.

Az előző cikkben belevetettük magunkat a spanyol átigazolási pletykákba, most pedig folytatjuk ezt a sorozatot. Összeszedtük azokat a híreket, amelyeknek lehet valóságalapjuk, nem teljesen légből kapottak, most pedig megosztjuk veletek.

Az előző cikket Madridban fejeztük be, úgy illik, hogy az újat is itt kezdjük, de ugorjunk át Madrid fehér oldalára, ahol ugyancsak vannak érdekes hírek. A Királyiak átigazolási politikája már rég nem arról szól, mint 20 éve, Florentino Perez első regnálása idején. Akkoriban a Zidanes y Pavónes elvet vallották, vagyis minden évben megpróbálták megszerezni az épp aktuális világsztárt, mellette pedig saját nevelésű játékosokat igyekeztek beépíteni az első csapat keretébe. A világsztárokat ugyan sikerült megszerezni (gondoljunk csak Zidane-ra, Ronaldora, Figora, Beckhamre, Owenre), de a saját nevelésű játékosok beépítése nem mindig úgy sült el, ahogy azt a vezetőségben szerették volna.

Jó pár éve a Real Madrid inkább fiatal tehetségek megszerzésére összpontosít, ami így is normális ember szempontjából irreális pénzköltést jelent, de messze vannak attól, amit pl. az ősi rivális vagy a Manchester City költött játékosokra.

Persze, érkezett a Chelsea ásza, a belga Eden Hazard, de az első éve enyhén szólva felejthetőre sikerült. Hazard súlyfelesleggel érkezett Madridba, amit bár hamar ledolgozott, de formáját csak nehezen kezdte visszanyerni, és amikor elkezdett jobban játszani, azonnal megsérült. Visszatérését követően a szurkolók ismét reménykedni kezdtek, hogy megszolgálja az eurómilliókat a belga, de ismét jött egy komoly sérülés, ezáltal pedig az EB-n sem vehetett volna részt, így ha lehet ilyet mondani, neki jól jött a halasztás, bár biztosan nem ilyen körülmények között szerette volna.

A másik komoly maródi Marco Asensio. A fiatal spanyol a szezon előtt azt taglalta, hogy ez az ő éve lesz, de az előszezon során komoly sérülést szenvedett, az egész éve a rehabilitációról szólt, a jövő évben viszont már ő is újult erővel térhet vissza.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Így a Királyi Gárda az új szezont (de egy folytatás esetén akár az idei szezon hátralévő részét) két „új igazolással” kezdi, egy jó formában levő Asensio és Hazard nagy erőssége lehet Zidane csapatának.

De visszakanyarodva a tényleges átigazolásokhoz: Égetően szüksége volna egy igazi csatárra a Real Madridnak. Luka Jovics nem tud beilleszkedni, tőle már nyáron megválna Zinedine Zidane (Európa nagycsapatai állnak sorban érte, legutóbb az Arsenal érdeklődéséről lehetett hallani), Karim Benzema pedig a 2020-as naptári évben nem azt a játékot mutatja, amit a szezon elején. Ott van még Mariano Díaz, aki a Barcelona elleni meccs hőse volt, de benne láthatóan nem igazán bízik a vezetőedző.

És hogy kik lehetnek a célpontok?

Erling Braut Haaland: A fiatal norvég illene a Real Madrid átigazolási elképzeléseibe, de az eddigi fiatalokhoz képest igencsak ki kellene nyitni a pénztárcájukat. A télen Dortmundba szerződő támadó ott folytatta, ahol a Salzburgban abbahagyta, ez pedig felkeltette Perezék figyelmét is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Haaland a Real Madridnál az A terv, de nagy kérdés, hogy Zidane enged-e abból, hogy folyamatosan Karim Benzemának szavaz bizalmat? És ha igen, ez mennyire befolyásolná Haaland fejlődését és karrierjét? Hiszen Luka Jovics is nagy reményekkel érkezett a spanyol fővárosba.

Pierre-Emerick Aubameyang: A gaboni támadó a hírek szerint elvágyódik Londonból, Zidane pedig kedveli a játékát, így egy esetleges Haaland-kudarc esetén ő a madridiak B terve.

Kylian Mbappé: A PSG másik üdvöskéje. Ha Haaland az A terv, akkor Mbappé az A+, évek óta körbeudvarolják a fiatal franciát, akit volt esélyük megszerezni még a PSG-be igazolása előtt, de az akkor 19 éves csatár magas fizetési igényei miatt végül letettek róla. Mbappé nem titkoltan szeretne csatlakozni a Real Madridhoz, de az, hogy mikor még talán számára sem tisztázott. 2022-ben lejáró szerződését még nem újította meg, valamint a járvány miatt a PSG csapata is kénytelen lesz csökkenteni a fizetéseket, ez pedig Perez malmára hajthatják a vizet.

És akkor még nem beszéltünk azokról a fiatalokról, akik köré a jövő Madridját építhetik majd. Martin Ödegaard, Takefusa Kubo, Achraf Hakimi jelenleg mind kölcsönben szerepelnek, de nagyon is elképzelhető, hogy a következő évet már Madridban kezdik. A legnagyobb esély Hakimi visszatérésére van, hiszen a jobbekk posztján csak Dani Carvajal szerepel. Vészmegoldásként tud játszani ott a jolly joker Nacho Fernández és Eder Militao is, de az ifjú marokkói vita nélkül jobb mindkettejüknél (és Carvajal sem lesz fiatalabb…).

Ödegaard megtalálta a helyét a Real Sociedad együttesében, sanszos, hogy a következő szezont is ott tölti, mielőtt visszatérne Madridba. Hogy miért? Luka Modrics szerződése 2021-ben fog lejárni, Ödegaard pedig méltó utódja lehet az Aranylabdát nyert horvátnak.

Szólnak pletykák a távozókról is: Leginkább James Rodriguez és Gareth Bale áll ezeknek a híreknek a középpontjában. James idén sem tudta megvetni a lábát a kezdőben, Zidane-nal való viszonya nem igazán javult és egyértelműen Iscot favorizálja a támadó középpályás posztján a tar mester. Más kérdés, hogy a szerkezet miatt még sokszor a spanyol sem tud a kezdőbe kerülni, így James sorsa megpecsételődött.

Bale távozása évek óta téma a spanyol sajtóban, de a klub nem tudja értékesíteni, mert Bale nem enged magas fizetéséből, ez pedig minden csapatot elriaszt. Idén taktikát váltottak, már akár ingyen is elengednék a walesit, azzal is nyernének, hisz nem kellene a bérét fizetni.

Valencia:

A Turia-parti csapat háza táján nem igazán az érkezőkről szólnak a hírek, a távozókról viszont annál inkább. Egybehangzó hírforrások szerint az Arsenal a nyáron megpróbálja leigazolni a denevérek 23 éves középpályását, Carlos Solert. Érdekes lenne, ha a transzfer létrejönne, mert Soler nemrégiben írta alá 2023-ig tartó új kontraktusát a Valenciával. Persze, ettől még nem lehetetlen küldetés, láttunk már hasonlót korábban is.

Az átigazolási szezon egyik legnagyobb csatáját viszont egy 20 éves srácért fogják vívni: Ő nem más, mint Ferrán Torres, aki berobbant a köztudatba és Európa nagy csapatai szeretnék a soraikban tudni. A teljesség igénye nélkül: Juventus, Barcelona, Real Madrid, Liverpool.

És a végére egy újabb lehetséges távozó: Geoffrey Kondogbiára szemet vetett a Tottenhamet irányító José Mourinho. A portugál mester és a tavaly igazolt Tanguy Ndombele állítólag nincsenek a legjobb viszonyban, így a védekező középpályás könnyen Londonban találhatja magát.

A következő részben országot váltunk és megnézzük, mi újság az olasz átigazolási piacon?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső