Nemzetközi körkép – Fókuszban a Fradi – Vidi – Puskás hármas

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 09.

Három magyar együttesért szoríthatunk az európai kupaporondon: A Ferencváros a Bajnokok Ligájában próbálkozik meg ugyanazzal a bravúrral, mint tavaly, a MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia együttese pedig az újonnan indított Európa Konferencia-liga küzdelmeibe csatlakozott be.

Kedden és csütörtökön megvoltak az első mérkőzések, és a Fradi győzelmének örülhettünk egyedül, a székesfehérváriak és a felcsútiak sem bírtak ellenfelükkel. Ez nem túl biztató… Nézzük egyenként, milyen eredményre jutottak csapataink!

Ferencváros – Prishtina: 3-0

G.: Tokmac, Ryan Mmaee, Blazic

Nagy érdeklődés övezte a Ferencváros első Bajnokok Ligája mérkőzését. Egyrészt a vírus miatt tavaly a drukkereket megakadályozták abban, hogy láthassák kedvenceiket a csoportkörben a Barcelona vagy a Juventus ellen, másrészt kíváncsiak voltak az új vezetőedző, Peter Stöger bemutatkozására, eddig a mester csak felkészülési mérkőzéseken tudott bizonyítani, tétmeccsen még nem.

Arra biztosan nem számítottak, ahogy a mérkőzés elkezdődött, hajmeresztő dolgok zajlottak a pályán. Előbb John Otto, a koszovóiak támadója fejelt a kapuba – szerencsére lesről -, majd Miha Blazic olyan rosszul adott haza, hogy attól egy kicsit minden Fradi drukker vérnyomása felemelkedett. Dibusz Dénes nagy sprintet futott, de végül elérte a labdát.

Később azért sikerült felnőni a feladathoz, még ha ez az eredményen nem is látszott. Ihor Kharatin a kapufát találta el, Boli ziccert hibázott, a félidő végén viszont újra a vendégek kerültek helyzetbe. Megint John Otto, megint megúszták a zöld-fehérek, a nigériai támadó mellé lőtt.

Kezdhettek aggódni a Fradi drukkerei, mert már a találkozó háromnegyede is letelt majdnem, az eredmény mégis 0-0 volt. Azonban a vendégeknél volt egy kis kihagyás, ezt pedig kihasználták a Ferencváros játékosai. Nem is egyszer, rögtön háromszor.

A 71. percben Nguen Tokmac maradt nagyon üresen két koszovói között a tizenhatoson belül, a Civictől érkező beadást hanyagul juttatta a vendégek kapujába.

Három perccel később az új fiú, Ryan Mmaee szerezte meg első gólját a Ferencváros színeiben, a találkozót – és minden bizonnyal a továbbjutást – Miha Blazic közeli térdelése döntötte el.

A visszavágóra a jövő héten szerdán kerül sor Koszovóban, Prishtinában.

MOL Fehérvár FC – Ararat: 1-1

G.: Heister ill. Pobulic

Tartalékos kezdővel lépett pályára Szabics Imre együttese, az Európa-bajnokságon résztvevő játékosok közül négyen csak a kispadon foglaltak helyet, az ötödik meg még ott sem. Fiola Attila sérült, így nem tudta vállalni a játékot, Nego Loic, Bolla Bendegúz, Nikolics Nemanja és Visar Musliu pedig nem nagyon tudott pihenni a nyáron.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A találkozón az örmények nem feltett kézzel léptek pályára, és Mory Kone révén az övék volt az első komolyabb helyzet, szerencsére Kovácsik Ádám észnél volt, és hárított. Nem ez volt a vendégek játékosának egyetlen helyzete, nem sokkal később a kapufáról jött ki, a fehérváriaknál pedig Ivan Petrjak szórakozott el egy ígéretes helyzetet.

Gól az első félidőben nem született, és a másodikban is kellett rá várni jó darabig. Itt már a Vidi került egyébként fölénybe, az örmények ekkor a védekezésre fókuszáltak, és nagyon jól is csinálták, például Kovács István kiugrásánál.

Funsho is megszerezhette volna a vezetést, de abból sem lett semmi. Aztán jött az új igazolás, a Fradiból már jól ismert Marcel Heister.

A 84. percben a balbekk Houritól kapott egy passzt 22-23 méterre a kaputól, nem állítgatta, hanem kilőtte a bal felsőt. Fantasztikusan nagy gól volt.

A tartalékos Vidi közel járt a győzelemhez, ám ez végül nem sikerült nekik, mert az egyébként erejükkel teljesen elkészülő örmények a hosszabbításban egyenlítettek: A 93. percben Dimitrije Pobulic góljával alakult ki az 1-1-es végeredmény, a Vidinek – már az EB-s játékosaival a kezdőben – Jerevánban kell kiharcolni a továbbjutást.

Inter Turku – Puskás Akadémia: 1-1

G.: Kallman ill. Plsek

A „kistestvér” is 1-1-et játszott a Konferencia-ligában, ők azonban Finnországban tették mindezt. Na, nem mintha számítana az idegenben rúgott gól. Mert bizony már nem számít

Korábban a PAFC-nak még nem sikerült a nemzetközi porondon mérkőzést nyernie, és erre talán majd a visszavágón lesz lehetősége. A Puskásnál hárman nem tudták vállalni a játékot: Géresi Krisztián, Szolnoki Roland és Urblik József.

Alig kezdődött el a mérkőzés, Hornyák Zsoltnak máris bele kellett nyúlnia a csapatba: Deutsch Lászlót kellett lecserélni egy ütközést követően.

A Puskás jobb csapat, ez a találkozón számtalanszor látszott, csak épp az eredményen nem. A legközelebb a gólhoz Luciano Slagveer állt, ám a kapufa megakadályozta őt a gólszerzésben. Nem a hollandé volt az egyetlen helyzet, ám ezúttal balszerencsés napot fogtak ki a felcsútiak. Vagy a finnek szerencséset, nézőpont kérdése.

Aztán a második félidőben valami történt, és az Inter Turku játékosai feljavultak, a PAFC pedig visszaesett. Ennek eredményeképp Benjamin Kallman révén vezetéshez is jutottak, az egyik nyári igazolás, Patrizio Stronati hibáját használta ki a finnek játékosa.

Hornyáknak újra közbe kellett avatkoznia, ám ezúttal nem sérülés miatt, hanem azért, mert a magyar csapat teljesen ötlettelenül játszott. Beküldte a mester Komáromi Györgyöt, aki szinte rögtön a pályára lépését követően egy assziszttal hálálta meg a bizalmat, az egyenlítő gólt pedig Jakub Plsek szerezte.

A vége tehát 1-1, a visszavágón ki kell harcolni a továbbjutást, nem olyan vérmes csapat ez a Turku, akárki akármit mondjon…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső