Olaszországban Is Pörgött a Piac – II. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 05.

Folytatjuk igazolási sorozatunkat, először a magyar, majd a Premier League csapatait vettük górcső alá, tegnap pedig a Serie A első tíz csapatának transzferei között néztünk szét. Van azonban még itt tíz csapat, akikről nem esett eddig szó, ezt követően pedig vár még ránk egy spanyol és egy német zuhanyhíradó is.

Alsóház

Szándékosan választottam szét két részletre az olasz mezőnyt, a második részben azok a csapatok tűnnek fel, akik egy relatíve gyengébb őszt produkáltak.

Fiorentina

Cesare Prandelliék sem vitték túlzásba az igazolásokat, de azért három érkezőt meg tudok említeni. A legnagyobb fogás talán az az Alekszandr Kokorin, aki megfordult az orosz válogatottban, a Szpartak Moszkvában játszott legutóbb, legszebb éveit a Zenitben töltötte, majd ott létszámfelettivé vált, ezután került az orosz fővárosba, tíz meccs jutott neki, melyeken kétszer talált a kapuba.

Youssef Maleh, az olasz-marokkói középpályás a Serie B-ből, a Venezia csapatától csatlakozott a violákhoz (bár a tavaszt régi egyesületében tölti), míg Kévin Malcuit jobbhátvédként bevethető és a Napoli adta őt kölcsön a tavaszra.

Akik máshol szerepeltek kölcsönben, és január elsejével visszatértek egytől egyig továbbadták, így járt Julián Illanes, Pedro és Christian Koffi is.

Benevento

Ez a szezon eddig sokkal jobban sikerül a legjobbak között, mint a legutóbbi, akkor újoncként azonnal zuhantak vissza a másodosztályba, Filippo Inzaghi most egy erősebb, jobb és sikeresebb csapatot hozott össze.

Fabio Depaoli nagy fogásnak számít, a jobbekket az Atalanta is kinézte magának, de végül Inzaghiék szerezték meg, egyelőre csak kölcsönben. Nagy erőssége lehet a védelemnek, főleg, hogy Christian Maggio, a klub egyik ikonikus játékosa a Leccéhez távozott.

Adolfo Gaich is csatlakozott, ő csatárposzton bevethető, a San Lorenzoban nevelkedett, onnan vásárolta meg a CSZKA Moszkva, ahol viszont nem sikerült felvenni a ritmust, tizenkét mérkőzésen egyszer sem talált a hálóba.

Udinese

Leginkább a támadók között volt csere az Udinesénél, Kevin Lasagna, aki az ősszel azért több meccsen is játszott – nem is rosszul – kölcsönben a Veronához került, az ő helyére viszont sikerült megszerezni egy nagy rutinnal rendelkező vérbeli csatárt, Fernando Llorrentét. Már ugyan 35 éves, de például Zlatan Ibrahimovic is bebizonyította, hogy a kor csak egy szám.

Az őszt már itt töltötte Gerard Deulofeu, akinek kölcsönszerződése lejárt, azonban végleg megvették a sérülékeny, de remek képességekkel megáldott spanyol szélsőt.

Jayden Braaf a Manchester City tartalékjaitól jött, balszélsőként érzi magát a legjobban a pályán, még csak 18 éves, nem hiszem, hogy komolyabb feladatot kapna a tavasszal.

Lasagnán kívül távozott Rolando Mandragora, aki alapembernek számított, de visszatért a Juventushoz, a szintén nagy jövő előtt álló Hidde ter Avest pedig hazaigazolt az FC Utrechtbe.

Genoa

A csapat legizgalmasabb híre volt, hogy Nicolo Rovellát, a Genoa 19 esztendős középpályását eladták a Juventusnak, ebben a szezonban viszont még korábbi csapatát erősíti Rovella. A transzfer plusz játékosokat is jelentett a csapatnak, Elia Petrelli és Manolo Portanova is csatlakozott (előbbit gyorsan lepasszolták kölcsönbe, Portanova viszont az első kerettel készülhet), valamint megkapták kölcsönben a tapasztalt Kevin Strootmant, illetve a 23 éves kameruni Jérome Onguénét.

Lasse Schöne az a távozó, akit még kiemelnék, a 34 éves kőkemény középpályás jelenleg csapat nélkül van.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bologna

Szinisa Mihajlovics csapata is megfontoltan költött a télen, túlságosan nagy név ezúttal nem érkezett, de a távozók között sem véltem felfedezni egyetlen fontosabb játékost sem.

Valentin Antov bolgár középhátvéd, a CSZKA Szófiából csatlakozott a Bolognához, csapatában meghatározó játékos volt, a válogatottban is rendre szerepet kap, de a mieink ellen vívott pótselejtező mérkőzést a kispadról nézte végig.

Adama Soumaoro is belső védő, őt a Lille adta kölcsön a szezon hátralévő részére, Paolo Farago pedig jobbhátvédként bevethető, a Cagliaritól kölcsönözték ki Mihajlovicsék.

A távozók között egy olyan játékos sincs, aki mélyebb nyomot hagyott volna az idei Bolognában, mindegyikük csak ideiglenesen hagyta el a Renato Dall’Arát.

Spezia

Ez is egy rövid bekezdés lesz, az újonc mindössze egy játékost kaparintott meg, őt is csak a tavaszra. Riccardo Saponara nem sok sót evett meg a Fiorentinánál, az ősszel két meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett.

A Speziában való bemutatkozása viszont álomszerű volt, a Roma elleni kupameccsen kezdőként számított rá Vincenzo Italiano, Saponara pedig két góllal vette ki a részét a Roma legyőzéséből.

Torino

Mandragora nem sokáig volt a Juventusnál, viszont Torinot nem kellett elhagynia. Miután visszatért az Udineséből, egyből továbbadták őt a bikáknak, ő az egyik a két új érkező közül. A másik játékos pedig Antonio Sanabria, aki a Real Betistől érkezett, Davide Nicola egy újabb csatárt kapott, akinek segítségével talán eltávolodhatnak a kiesőhelyek közeléből.

Meitét közben kölcsönadták a Milannak, más fontosabb távozója nem volt a klubnak.

Cagliari, Parma, Crotone

Ismét összevonom az utolsó három csapatot, jelen állás szerint ők azok, akik a következő szezont már a Serie B-ben kezdik meg. Hacsak nem történik valami gyökeres változás.

A Cagliari – a transzfereket elnézve – próbál tenni azért, hogy a legjobbak között szerepelhessenek, pár igazán jónak tűnő átigazolást hajtottak végre. Kwadwo Asamoah megszerzése az egyik, bár a 32 éves ghánainak egy ideje nem volt csapata, valószínűleg erőnlét tekintetében lemaradásban van, mindenesetre, ha belejön, nagy hasznára lehet a csapatnak.

Radja Nainggolan kölcsönszerződése is lejárt, de meghosszabbították azt, valamint Daniele Rugani is a Cagliariban folytatja. Amennyiben elkerülik a sérülések, akkor jó vásárt csinált a gárda. Végül említsük meg Alfred Duncant, aki Nainggolan párjaként játszhat tavasszal, őt a Fiorentina adta kölcsön.

Roberto D’Aversa is próbálkozik, négy játékost igazoltak a télen. Nem sajnáltak 13 millió eurót Dennis Manért, aki a román élvonalban 18 meccsen 14 gólt szerzett. Csatlakozott még a kerethez három védő (Mattia Bani, Vasziliosz Zagaritisz, Andrea Conti), valamint a Bayern München egyik szupertehetsége, a holland Joshua Zirkzee.

Végül pedig essen szó a sereghajtóról, a Crotone legnagyobb igazolása Samuel Di Carmine, de nagy segítségére lehet a csapatnak Adam Ounas is, aki a Cagliari mezét cserélte le a Crotone dresszére. Eredetileg amúgy a Napoli futballistája, de évek óta kölcsönadják a 24 éves algériai középpályást.

Ez lett volna hát a Serie A téli átigazolásokról szóló összefoglalója, és ahogy megígértem, a jövő héten sort kerítünk a Bundesliga és a La Liga legérdekesebb klubváltásaira is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső