Sadio Mané Infografika – A szenegáli, aki nem felejtette el, honnan jött

Olvasd el 3 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 01.
Infografika - Sadio Mané

Tetszik az infografika? Tedd ki a saját oldaladra az alábbi kód használatával:

Miért kéne tíz Ferrari, húsz gyémántóra vagy két repülő? Mit tesznek ezek a tárgyak értem vagy a világért? Éhes voltam, a földeken kellett dolgoznom, mezítláb fociztam, de túléltem. Nem kaptam oktatást és még sok más dolgot, de amit ma a labdarúgásnak köszönhetően keresek, azzal segíthetek az embereken.

Törött telefon

2019-ben kapták lencsevégre Sadio Mané telefonját, egy törött iPhone-t. Később a szenegáli támadó ajándékba kapott egy iPhone 11x Max Pro telefont akkori csapattásától, Virgil van Dijktól.

Bambali, Szenegál

Itt született Sadio Mané, körülbelül 26.000-en laknak itt és a környező falvakban. Mané küldetésének tekinti, hogy az itt élő emberek életét segítse.

Kórház

500.000 £ értékben épített fel egy kórházat, amely jelenleg 34 falu lakosait látja el. Mikor Mané gyerek volt, a környéken egy kórház sem volt, így ő és a húga is otthon születtek.

Középiskola

Mané számára nagyon fontos az oktatás. Gyerekként neki ebből nem jutott, azonban szeretné, ha a jövő nemzedékének már alanyi jogon járna, ezért 250.000 £ értékben középiskolát épített.

Jutalom a jó tanulóknak

Mané nyomon is követi a diákok eredményeit, a jó tanulók 350£-os bónuszt és új laptopokat kapnak a teljesítményükért.

Segítség a rászorulóknak

Sadio Mané is szegény család sarjaként nőtt fel, de nem felejtette el a gyökereit. A legszegényebb régiókban élők számára minden hónapban 60£ segélyt utal ki, így is megkönnyítve ezen családok boldogulását

Ruha

Folyamatosan adományoz ruhákat az itt élőknek, egy alkalommal pedig 300 Liverpool-mezt küldött a Bambaliban élő gyerekeknek.

Postahivatal

Mané szándékában áll a lehető legjobban felvirágoztatni Bambalit, épp ezért egy postahivatalt is épített.

Benzinkút

Legújabb ajándéka egy benzinkút volt szülővárosának, amit ő maga adott át. A kút nagyban hozzájárul a város fejlődéséhez, a helyiek életének megkönnyítéséhez.

Pandémia

A koronavírus kezdetekor 41.000 £-ot küldött a szenegáli kormánynak a pandémia elleni harchoz.

Jótékonyság az Afrika-kupán

Mikor Mané egy rossz esés miatt kórházba került Kamerunban, hallott egy fiatal fiúról, aki motorbalesetet szenvedett, és akinek életmentő kezelését a család nem engedhette meg. Mané az egész számlát kifizette.

Érték

Sadio Mané értéke a mértékadó Transfermarkt szerint 57 millió £.

Átigazolás a Bayern Münchenbe

Mivel Mané távozni szeretett volna Liverpoolból, viszonylag „olcsón”, 35 millió £-ért engedték el a bajorokhoz.

Fizetés

Mané kiemelt fizetést kap a bőrgatyásoknál, ami éves szinten valamivel több mint 17 millió £-ot jelent. Ez azt jelenti, hogy hetente 354.000 £-ot keres majd Németországban, amivel a legjobban fizetett labdarúgók közé fog tartozni, nem mellesleg ez az összeg magasabb, mint amit a Liverpool a legjobbjainak fizet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső