Serie A Igazolások 2022/23 – Spezia

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.

Mostani alanyunk az a Spezia, amely évek óta küzd a bentmaradásért az első osztályban. Eddig mindig sikerült nekik, mindig necces volt, de egyelőre sikeresek ebből a szempontból. Előrébb lépni viszont nem tudnak. Talán majd most? A tavalyi szezon elején nevezték ki Thiago Mottát, az egykori remek középpályást a csapat élére, és a mester meg is csinálta, amit elvártak tőle: A Spezia – ha épphogy is, de – bentmaradt.

Ennek ellenére június végén jött a hír, a vezetőség közös megegyezéssel szerződést bontott, a helyére pedig az egykori udinei edzőt, Luca Gottit nevezték ki.

Az ő feladata is az lesz, mint Mottáé, de nem szeretnének az utolsó fordulókig izgulni, szeretnének valamiféle fejlődést látni.

Spezia

Merthogy legutóbb volt izgalom bőven. A Spezia csak az utolsó előtti fordulóban biztosította be a Serie A-tagságát. Ironikus, hogy épp az Udinese ellen, ahol Gotti utoljára dolgozott, mígnem decemberben kirúgták a gyenge eredményei miatt. A fejlődés viszont elmaradt, és ezt rótták fel Mottának, aki nem tudott mit tenni, alig tudott erősíteni a nyáron. Gottinak erre most több lehetősége van/lesz – egyelőre úgy tűnik.

Érkezők

Őszintén szólva a timeline nincs előttem, nem tudom megmondani, hogy kit igazolt még Motta, és ki volt Gotti ötlete, de az biztos, hogy jó kis játékosok csatlakoztak a csapathoz, határozottan úgy gondolom, hogy erősödött a Spezia, és egy ilyen csapattal elérhetik a céljukat.

És sokat nem is kellett költeni rájuk, összesen hatmillió euróba került öt játékos.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Serie A-ból kieső Genoa két emberét adta el, Laurens Serpe átigazolási díja ismeretlen, Kevin Agudelo, a 23 éves kolumbiai jobbszélső 2,7 millióért érkezett. Ő nagy fogás, és szerintem innen csak felfelé vezet majd a játékos útja, lehet, hogy néhány éven belül egy nagycsapatnál láthatjuk. Már a tavalyi évben is a csapatnál szerepelt, meg az azt megelőzőben is.

Arkadiusz Reca szintén nagy vétel volt, a lengyel balbekk – és balszélső – eddig az Atalantát erősítette, ám folyamatosan kölcsönadták, legutóbb épp a Speziának, ahol hamar alapemberré vált. Mivel Gian Piero Gasperini nem ragaszkodott hozzá, aprópénzért megvehették. Ugyanez volt a helyzet Mehdi Bourabiával, ő a Sassuolótól érkezett egy kölcsön után.

Aki egy az egyben új arc, az Albin Ekdal, a svéd védekező középpályás, aki még mindig válogatott szinten futballozik, de a Sampdoriánál nem tartottak rá igényt. Ingyen csatlakozott Luca Gotti együtteséhez.

Érkezett még egy védő, a címvédő AC Milan adta kölcsön egyik fiatalját, Mattia Caldarát tapasztalatszerzés céljából.

Sokan visszatértek az együtteshez kölcsönből, de egyikükről sem gondolnám, hogy Gotti számolna majd, így vagy egy új kölcsönüzlet következhet, vagy a végleges távozás az együttestől.

Pletykák nincsenek, még van egy hónap az átigazolási idényből, szóval még akár érkezhetnek új arcok a tavalyi bajnokság 15. helyezettjéhez.

Távozók

Ez a lista most sokkal rövidebb lesz, de azért az nem meglepő, hogy a Spezia játékosaiért nem tolongtak a nagycsapatok. Egyedül Matteo Figoli igazolt el, ő is az alacsonyabb osztályú Pergoletteséhez, míg Kleis Bozhanajt kölcsönadták – szintén a Serie C-be.

Néhány kölcsönjátékossal sikerült megegyezni, így a távozás után egyből visszatért Agudelo, Reca és Bourabia, ám Eddie Salcedo, Ebrima Colley, Viktor Kovalenko, Martin Erlic és Rey Manaj már nem húzza magára a Spezia szerelését. Most legalábbis úgy tűnik.

Bő ez a keret, néhány távozó még belefér, bár konkrét ajánlat senkiért nem érkezett, pár játékostól – nem lesz szép, amit mondok, de – meg kell szabadulnia Gottinak.

Ahogy mondtam korábban, az átigazolási szezon zárását követően egy rövidebb, tényszerű összefoglalóban szedjük majd össze a tényleges igazolásokat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső