Serie A Igazolások 2022/23 – Torino

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 29.

Szerdán szerettem volna befejezni az olasz átigazolási szezonról írt sorozatunkat, ám nem volt rá lehetőségem. Idő szűkében voltam, és közben jöttek a Bajnokok Ligája meccsek meg a többi bajnoki, elindult közben a Championship, vagyis el fog indulni, így ma van lehetőségem a maradék három csapatról írt cikket megmutatni nektek. A Torino, az Udinese és a Verona maradtak, most róluk lesz szó.

A Torino kellemes meglepetést nyújtott tavaly, miután sorozatban kétszer is a kiesés ellen küzdöttek, Ivan Juric érkezése után minden megváltozott, és a Torinóból egy stabil, masszív középcsapat lett, aki ellen senki nem mehetett biztosra.

Torino

Davide Nicola megérdemelt volna egy esélyt, miután bent tartotta az együttest a 2020/2021-es idény végén. De Ivan Juric ült le a helyére, és a Verona korábbi trénere csodát tett. A bikák pár változtatással stabil, jó csapattá váltak, akiknek végre nem azon kellett aggódni, hogy ki van a hátuk mögött, és mikor kerülnek kiesőhelyre?

Idén sem szeretnének aggódni, de be kell vallani, hogy kissé megrogyott az együttes, több kulcsember is távozott. Juric feladata, hogy újra felépítse a csapatot. Ennek megfelelően cselekedett eddig a horvát vezetőedző.

Érkezők

Szívesen kezdeném most a távozókkal, de nem szeretném a szokásos menetrendet felrúgni. Pedig úgy van igazán értelme, hogy ki és miért jött. No mindegy…

Juric eddig 14 millió eurót költött a piacon, ami nem számít soknak, főleg a Serie A-ban. És azért meg tudott szerezni – eddig – hét játékost. Közülük ketten sajátnevelésű fiatalok, Lado Akhalaia és Matthew Garbett 20 esztendősek, egyikük középpályás, a másik csatár. Nem tudom, mennyi közük lesz majd az első csapathoz, de Juric nincs elzárkózva a fiatalok játszatásától, és okkal hozta fel őket az első csapatba.

A kapuba Vanja Milinkovic-Savic mellé végleg leigazolták Etrit Berishát, aki már tavaly is itt védett, de még csak kölcsönben.

Nagy név a listán Nemanja Radonjic, aki az elmúlt éveket leginkább kölcsönben töltötte, remek szélső, gyors, nagyon jól lő, de a Marseille-be nem fér be. Őt kölcsönvették, később meg is vásárolhatják.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És akkor jöjjenek azok, akikért komolyabb pénzeket fizetett a Torino csapata: Brian Bayeye neve sokaknak nem lehet ismerős, a 22 éves francia a Serie C-ben, a Catanzaro csapatában futballozott, onnan igazolták le. Nem került sok pénzbe, mindössze 750 ezer euróba került.

Pietro Pellegri már egy kicsit drágább volt, 5 milliót fizettek érte a Monaconak. A fiatal csatár nem tudta megvetni a helyét Kevin Volland és Wissam Ben Yedder mögött, jobbnak látta egy olyan együttesbe igazolni, ahol játékperceket kaphat.

A legdrágább igazolás Samuele Ricci volt, aki egyfajta Pobega-helyettes. A 20 éves védekező középpályás volt a legdrágább igazolás, 10 milliót fizettek érte ki.

Akiről még szó van, az Pablo Solari, egy 21 éves jobbszélső, aki most a Colo Coloban játszik.

Távozók

Ismét nem akarok egy külön szekciót szentelni azoknak a játékosoknak, akik kölcsönből tértek vissza. Vannak olyanok, akik talán megállnák a helyüket itt is, de nem tartanak rá igényt, ilyen például Tomas Rincón, aki kölcsönjátéka után eladásra került, a Sampdoria vette meg, ahol a kölcsönt is töltötte. De ki kell térni egy szóra Horváth Krisztoferre, akinek lehet esélye. Juricot az előszezon során lenyűgözte a tavaszt a Szegednél töltő támadó középpályás, gólokat szerzett, talán az első keret tagja maradhat.

És hogy ki nem marad az első keret tagja? Több meghatározó játékos. Andrea Belotti az évek során egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott, de őt bátran lehet hívni a Torino ikonjának. Eddig tartott a karrier a bikáknál, Belotti csapat nélkül maradt.

Szintén távozott Bremer, érte viszont rengeteg pénzt kaptak. A Serie A legjobb védőjének megválasztott brazil a Juventushoz írt alá, cserébe 41 milliót utaltak Juricék számlájára.

Meg kell még említeni Cristian Ansaldit, aki szintén egykoron stabil kezdőjátékosa volt a Torinonak, illetve ott van még Dennis Praet, Tommaso Pobega, Josip Brekalo és Rolando Mandragora. Mind a négyen kölcsönben voltak itt, a négyből hárman abszolút meghatározó tagjai voltak a kezdőnek. És nem vagyok egyáltalán meggyőződve arról, hogy teljes mértékben sikerült őket pótolni.

Ezért is gondolom úgy, hogy Juric még nem végzett, mivel egy hónap hátra van még az átigazolási piacból, így még bőven lehetnek érkezők, egyelőre azonban ennyiről tudtam beszámolni nektek.

Most az Udinese következik, végül pedig a Verona.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső