Serie A Igazolások 2022/23 – Udinese

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 29.

Már csak két csapat van hátra, miután megvagyunk az Udinese – Verona duóval, a jövő héten folytatjuk a németekkel. Ott is úgyis kezdődik lassan a bajnokság, szóval időszerű, hogy beszámoljunk az igazolásokról.

Az Udinese az előző szezonban gyengén kezdett, aztán egy edzőváltást követően kissé feltámadt. Nem is kicsit, határozottan jobbá váltak, Gabriele Cioffi irányításával valami elindult Udinében. Nem mondom, voltak gyengélkedések, de összességében az elvárásokat talán teljesítették.

Udinese

A bajnoki 12. helyezés ellenére Cioffi és az Udinese útjai elváltak egymástól, pedig lehetett volna jövőjük együtt. Júniusban jelentették be, hogy mostantól Andrea Sottil a vezetőedző, aki korábban az Ascoli trénere volt, és aki így most saját képére formálhatja a csapatot, időben érkezett, így tudja, kire lehet számítani, és kire nem. Meg is kezdte az átalakítást, de közben pár fájó távozóval is meg kellett birkóznia.

Az összkép egyelőre jó, úgy hiszem, a 10. hely környékét idén is megszerezheti az Udinese.

Érkezők

Sottilék első és legfontosabb dolga az volt, hogy a klubnál játszó, de távozófélben lévő kölcsönjátékosokat magukhoz édesgessék. Könnyű dolguk volt, mert Beto és Destiny Udogie is jól érezte magát a csapatnál, klubjuk pedig nem gördített akadályt a távozásuk elé. Persze ehhez le kellett tenni egy kisebb pénzösszeget értük. Beto a Portimonense játékosa volt, a luzitán élvonal csapata hétmilliót kért a csatárért. Úgy hiszem, az egyik legjobb üzletet kötötték, Beto érkezését követően azonnal húzóemberré vált.

Udogie szintén fontos láncszem, ráadásul nagyon fiatal, és ahhoz képest olcsón vásároltak meg, négymilliót kért érte a Verona.

Ők a legfontosabb érkezők, de nézzük, még kiket vásároltak meg a zebramezesek!

Ingyen érkezett egy balhátvéd, Adam Masina, aki a Watfordból lehet ismerős. A marokkói balbekk nem került pénzbe, ahogy Sandi Lovric és Festy Ebosele sem. Lovric anno nagy tehetség volt, de még most sem késő elérni azt a karriert, amit szántak neki. 24 esztendős, és a Lugano után nagy előrelépés az Udinese. A csapat amúgy is szereti felkarolni az elkallódófélben levő tehetségeket, Gerard Deulofeu is itt teljesedett ki.

Ebosele a harmadosztályba kieső Derby Countytól érkezett. Ő is nagy tehetség, 19 éves és jobbhátvédként bevethető.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Leonardo Buta Magyarországon nem lenne túl népszerű a neve miatt – vagy épp nagyon népszerű lenne, és elképzelem, ahogy majd a magyar kommentátorok egy hibás döntése után a nevével alkotnak gáz szóvicceket. Szintén egy fiatal játékosról van szó, 20 éves és balbekként bevethető, a Braga adta őt el 2 millió euróért. Kicsit többe került Jaka Bijol, a szlovén válogatott védője 3 millióba fájt, és a CSZKA Moszkvától érkezett.

Egy támadó leigazolásáról még pletykálnak, Diego Valencia jelen pillanatban az Universidad Catolicában játszik, ő lehet majd Beto párja/helyettese. 21 esztendős, de klubja egyik legnagyobb értéke, így biztos nem válnak meg tőle olcsón.

Távozók

Antonio Santurronak nem jutott nagy karrier, nemrég érkezett, pályára nem lépett, most pedig szerződést bontottak vele. Nem ő az egyetlen, elengedték Marvin Zeegelaart is. Mondhatni, sok távozó van, a kölcsönjátékosok közül Ignacio Pussetto, Pablo Marí és Nehuén Pérez is lelépett, illetve a Salernitana végleg megvásárolta Mamadou Coulibalyt. A nagy fogás azonban nem ő, nem is Riad Bajic, Thomas Battistella vagy Jens Stryger Larsen. Hanem Nahuel Molina. Diego Simeonénak nagyon tetszett az argentin védő játéka, és mivel Sime Vrsaljkot eladták, lehetett tudni, hogy érkezni fog egy jobb-bekk. Molina lett a nyerő, és az Udinese nagyon jó pénzt kapott érte, 20 millióval vastagodott a tárcájuk.

Ami számomra meglepő, hogy Deulofeu-ért még nem jelentkeztek be, lehet, hogy az Udinese jelezte mindenki számára, hogy a spanyol nem eladó, és így nem is próbálkoznak, de korábban többször is szó volt róla, hogy újra megpróbálja Angliát a támadó középpályás. Úgy tudjuk, a West Ham konkrét ajánlatot is tett, de így, hogy megszerezték Scamaccát, biztos nem akarnak támadóra többet költeni.

A keret nagyjából készen áll, nem várok már sok igazolást. Egy csatár még valóban elférne, hiszen Success, Beto és Nestorovski tud éket játszani, meg hát persze Deulofeu. De kellene valaki, akit elő lehet rántani a kispadról is, és az imént felsorolt nevek közül kevesen tudnak változást hozni egy meccsen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső