Sorsoltak a Bajnokok Ligájában: A negyeddöntő párosításai

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 március 22.

A tegnapi napon olvashattátok a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének összefoglalóit, azokat a meccseket, amit a múlt héten játszottak le. Akadtak ezek között meglepetések, hiszen nem sokan hitték volna, hogy a Villarreal 3-0-ra tud nyerni a Juventus otthonában, ahogy azt sem, hogy a Manchester United saját közönsége előtt esik ki. És akkor még nem is beszéltünk az Ajaxról vagy a PSG-ről.

Azóta kisorsolták a negyeddöntő párosításait, és most is lesznek nagy csaták.

1.: Benfica – Liverpool

Majdnem azt írtam, hogy a Liverpool járt a legjobban, de lassan rá kell arra jönnünk, hogy a portugál együttes nem gyenge. A csoportjában megelőzte a Barcelonát, majd az egyenes kieséses szakaszban az Ajaxot ütötték ki a versenyből. Lehet, hogy ezt páran nem tartják akkora szónak, de szerintünk a holland együttes simán bemasírozhatott volna a legjobb négybe, az eddigi játékuk alapján kinéztük belőlük.

Közben a Liverpool a végső győzelemre pályázik, Jürgen Klopp együttese hét győzelmet aratott eddig, és egyszer kapott ki. A vörösök hibátlanul jutottak túl a csoportjukon, ahol az Inter várt rájuk. A meccs Milánóban dőlt el, ahol a Pool 2-0-ra tudott nyerni, miközben az olasz együttes legalább egy döntetlent megérdemelt volna. A visszavágón többet is kaptak, mint döntetlen, de Alexis Sánchez rögtön elintézte, hogy a csapat nehéz helyzetbe kerüljön. Tíz emberrel nem is sikerült még egy gólt rúgni. Figyelmeztető volt mindez a Pool számára. Nem vehetik félvállról egyik meccsüket sem.

Jelen állás szerint az esélyes természetesen a Liverpool. Nem is kicsit. A Casinia oldalán 1.37-et ér a Pool idegenbeli győzelme.

2.: Bayern München – Villarreal

Párszor ebben az idényben már lebecsültük és lebecsülték a Villarreal együttesét, akik aztán folyamatosan ránk cáfolnak, és haladnak előre a Bajnokok Ligájában. A csoportjukból épphogy továbbjutottak, az utolsó fordulóban kipottyanhattak volna, ám Bergamóban nyerni tudtak. A következő körben is egy olasz csapatot kaptak, a Juventust, akik egyértelmű esélyesei voltak a párharcnak. Ám a La Ceramicában lejátszott 1-1-es eredmény Torinóban felőrölték a zebrákat, a hajrában három gólt is szerezve.

A Bayern München bámulatos szereplésen van túl, a bajnokság megint meglesz – pedig aztán van egy-két botlásuk – a Bajnokok Ligája viszont szinte hibátlan eddig. A csoportjukban hat győzelem, majd jött a Salzburg elleni idegenbeli iksz, mielőtt a szurkolók megijedtek volna, gyorsan tettek róla a srácok, hogy mindenki megnyugodjon. Hét gólt rúgtak az osztrákoknak, szabályosan lemészárolták Capaldoékat.

Ezek után a Villarrealnak fel kell kötnie a gatyát, de legyünk őszinték: Még az is kevés lehet. Látjátok? Már megint lebecsülöm Unai Emeryéket… De nem csak én, a 20BET is hasonlóan gondolkozik, a Bayern München győzelmére 1.56-os szorzót adnak az első mérkőzésen.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

3.: Manchester City – Atletico Madrid

Pep Guardiola megnyugodhat, az idény elején őket és a PSG-t tartották a fő favoritnak, a franciák azóta kiestek. Pep Guardiola nem nyugodhat meg, mert nem számolt a Bayern Münchennel… Egyelőre még kár ezen agyalni, mert még hosszú út vezet Párizsig, ahol majd a Bajnokok Ligája döntőjét fogják megrendezni. Addig túl kéne lépni az Atletico Madridon is, akik, ha nem is kiválóan, de menetelnek előre. A csoportban is voltak már izgalmak, a Porto és a Milan is ott lebzselt Joao Félixék nyakán, végül aztán a spanyoloknak jött össze a továbbjutás.

Ahol a Manchester United várt rájuk. Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent értek el hazai pályán, ami által nehéz helyzetbe kerültek a visszavágóra. Az esélyek ellenére egyetlen góllal jobbnak bizonyultak, így végül ők jutottak tovább.

A Manchesternek ilyen problémái nem voltak, a csoportjából is magabiztosan ment tovább – igaz, egyszer vereséget szenvedtek a PSG ellen -, majd a nyolcaddöntőben a Sporting CP-t egyetlen meccs alatt lerendezték. Az idegenbeli 5-0 után hazai pályán elég volt egy gólnélküli döntetlen is.

A fogadóirodák most sokkal esélyesebbnek találják az angolokat, az első mérkőzésen Phil Fodenék győzelmére a Rabona 1.40-es szorzót ajánl.

4.: Real Madrid – Chelsea

Végül jöjjön a slágermeccs, ami talán a legtöbb embert érdekli, a Real Madrid – Chelsea. Tavaly is megmérkőzött ez a két együttes, és meglehetősen simán jutott tovább az angol csapat, amelyik végül magasba is emelhette a trófeát. Mondanánk, hogy idén már más a helyzet, a Real Madrid mindeddig magabiztosan menetelt, ám a hétvégén a Barcelona nagyon megverte őket. Ez kicsit elbizonytalanított mindenkit. És azt a tényt is elhomályosította, hogy micsoda remek fordítást hajtottak végre a Paris Saint-Germain ellen. Az első meccset 1-0-ra elveszítették, a gond nem ez volt, hanem inkább az, hogy a játék sem volt megfelelő, a Párizs leszedte őket a pályáról.

És a visszavágót is ők kezdték jobban, de aztán jött Karim Benzema, aki több rekordot is beállított/megdöntött, egymaga kiütve a Messivel, Neymarral és Mbappéval felálló franciákat.

A Chelsea mint címvédő folytatja útját, és Tuchelék szeretnének is címet védeni, mivel ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy komoly trófeát szerezzenek. Nehezíti a dolgukat a Roman Abramovichcsal szembeni szankció, ami a klubot is érinti. A Chelsea nem árusíthat jegyeket, sem ajándéktárgyakat, de sokkal nagyobb gond, hogy nem igazolhatnak és nem hosszabbíthatnak szerződést.

Lehet, hogy idén ez még nem fog meglátszani, de előfordulhat, hogy jövő évig is kitart a dolog (bármennyire mondják, hogy akármikor megszülethet az egyezség), és akkor a Chelsea lemarad a többiektől.

A szerint az első mérkőzés esélyese mindenképp a Chelsea, hazai környezetben a győzelmükre kétszeres szorzót ajánl most.

Ezek az esélyek még mind-mind változhatnak az elkövetkezendő hetekben, április ötödikén és hatodikán kerül sor majd a találkozókra. Előtte természetesen már megosztjuk veletek a véleményünket és a tippünket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső