Szavak nélkül – RFS – Puskás Akadémia: 3-0

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 23.

Az első kör, az Inter Turku elleni mérkőzés sem volt fenékig tejfel, de voltak abszolút biztató jelek. Az idegenbeli egy-egyet követően hazai pályán 2-0-ra diadalmaskodott Hornyák Zsolt együttese, a Puskás Akadémia FC. Az ellenfél az az RFS volt, akik megszenvedtek feröeri Klaksvík ellen az első körben (a hazai odavágót 3-2-re veszítették el, a visszavágón viszont ők nyertek 3-2-re, és egy hosszabbításban szerzett gólnak köszönhetően végül továbbmentek).

Bár Hornyák Zsolt óvatosságra intett mindenkit, a találkozó esélyese a felcsúti csapat volt. És ahogy a MOL Fehérvár FC-nél, úgy most is kiderült: Az odds is sokszor csak egy szám. A fogadóirodák a Puskás győzelmére 2,10-2,20 körüli szorzót adtak, de arra, hogy az RFS húzza be a meccset még többet.

Nem tudunk mást írni, minthogy rendkívül kínos vereségbe szaladtak bele hazánk fiai. Lássuk az összefoglalót!

RFS – Puskás Akadémia FC: 3-0

G.: Lemajic (2), Friesenbichler

Hornyák Zsolt az Inter Turku elleni hazai mérkőzéshez képest két helyen változtatott a kezdőcsapaton. Kikerült Favorov és Puljic, helyettük Komáromi György és Marius Corbu jutott szóhoz.

A PAFC kezdőcsapata a következőképp nézett ki:

Tóth – Nagy, Stronati, Nunes, Spandler – Komáromi, van Nieff – Slagveer, Plsek, Kiss – Corbu

Puskás lövéssel indult a találkozó, a hetedik percben jártunk, amikor Jakub Plsek gondolt egyet, és az előtte tornyosuló védők jelenléte ellenére rádurrantotta a labdát. Annyit nem is tévedett, de tévedett, és itt most ez a lényeg.

Egy perccel később a lettek vezetést szereztek. Savalnieks futott el a jobboldalon, középre ívelte a labdát, ahol Darko Lemajic emelkedett a legmagasabbra, a földre lefejelt labdájára pedig ugyan vetődött Tóth, szimplán átpattant a kapus felett és valahogy becsorgott a hálóba. Nem volt ronda akció, ahhoz viszont, hogy ebből gól legyen nem kevés szerencsére volt szükség.

Egy perccel a kapott gól után azonnal egyenlített a Puskás Akadémia: Jobbról érkezett egy beadás, amit Jakub Plsek nem tudott elcsípni, ám a labda valahogy odakeveredett Kiss Tamás elé, a szombathelyi nevelés félfordulatból, nagy erővel a kapus szeme közé lőtt. Ám a gólöröm el sem kezdődhetett, máris letörték a szarvunk. A játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást, szerinte Plsek lábáról került a gólszerző elé a labda, ám a visszajátszások során látszott, hogy egy kékmezes lába és/vagy feneke segítette hozzá a magyarokat a gólhoz. Plsek reklamált, de minek? Láttatok már olyan szituációt, amikor pusztán szavakkal egy sporti meg lehetett győzni? Mi sem…

A 17. perc végén szöglethez jutottak a kékek, amelyet Simkovic végzett el, és a rövid oldalra ívelte a labdát. Kevin Friesenbichler, az osztrák légiós nagyszerűen érkezett, és a röviden álló Tóth nem tudta megakadályozni, hogy a játékszer a kapuban kössön ki. Ebben is benne volt a válogatott kerettag, valljuk csak be férfiasan. Vagy eleve… Miért nem védte senki a rövid oldali kapufát? Kérdések, amelyekre sosem kapunk választ vol. egymillió.

A második gól már teljesen letörte a vendégek lelkesedését, és egy buta szabálytalanság után még egy tizenegyest is adtunk az amúgy tényleg – őszintén, durván – gyenge lett csapatot.

Darko Lemajic ha már fejjel eredményes volt, akkor menni fog lábbal is – gondolhatta. Igaza van. Már, ha ezt gondolta. Amit kétlünk egyébként.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ezek után a Puskás igyekezett feljebb tolni a védekezését, próbált letámadni, távoli kísérletei voltak, de ezek mind-mind eredménytelennek bizonyultak. Lőtt távolról Plsek, Kiss Tamás, van Nieff közeli szabadrúgása is veszélyesnek számított… De ez a délután nem a Puskás Akadémiáról szólt.

Az RFS helyzetkihasználása 100 százalékos volt, háromszor találták el a kaput, három gól született belőle.

Azt vártuk, hogy legalább zárkózni sikerül, még ha a háromgólos hátrányt ledolgozni egy félidő alatt nem is sikerül. De arra, amit kaptunk egyáltalán nem számítottunk. A PAFC a második félidőt kaput eltaláló lövés nélkül hozta le. Az álmoskönyvek pedig azt mondják, ha nem találod el a kaput, abból a legritkább esetben esik csak gól.

És nem az volt a probléma, hogy nem jutottak el az ellenfél kapujáig, hanem az, hogy pocsékul céloztak. De szó szerint: Pocsékul.

Nem tudjuk, van-e innen visszaút, de sanszos, hogy nincs. Ha a visszavágón az első perctől kezdve nyomás alá helyezik az RFS-t, akkor talán, mert elnézve ezt a lett csapatot – minden tiszteletünk az övék, de – elég szerény képességűek. Még ha az eredmény nem is ezt mutatja.

Nyilatkozatok

Hornyák Zsolt látta a pozitívumokat is, és próbált azokra koncentrálni, miközben kiemelte azt is, mi vezetett a súlyos, már-már kínos vereséghez:

Megkönnyítettük az ellenfél dolgát. Készültünk a jobb oldali beívelésekre, figyelmeztettem játékosaimat a rögzített helyzetekre, mégsem tudtuk hatástalanítani az ellenfél erősségeit, és a harmadik góllal le is zárult a meccs. Próbáltunk változtatni, kisebb-nagyobb helyzeteket is kidolgoztunk, kezezésgyanús helyzet is akadt, de nem voltunk eredményesek, nem tudtunk „visszajönni” a mérkőzésbe. A labdabirtoklás rendben volt, az akaraterő rendben volt, de az egyéni hibák döntőnek bizonyultak. Azt csináltuk, amit elterveztünk, erőltettük a saját játékstílusunkat, de három gól után nem tudtunk talpra állni. Nem lehetetlen a továbbjutás, de sajnos húsz perc alatt eldőlt ez a mérkőzés. Igyekszünk megváltoztatni a párharc kimenetelét, megpróbálkozunk a lehetetlennel is.

Érthető módon a lettek vezetőedzője egy fokkal boldogabb volt a sajtótájékoztatón, Viktors Morozs az alábbiakat mondta:

A találkozó minden tekintetben felülmúlta a várakozásaimat, remek mérkőzést játszottunk. Működött a tervünk, minden úgy alakult, ahogy a meccs előtt megálmodtuk. Mindvégig fegyelmezetten játszottunk, egyben volt a társaság. A szünetben arra kértem a játékosaimat, mindegy, mi az eredmény, ragaszkodjanak az elképzelésekhez, s küzdjenek olyan elánnal, mintha nulla-nulla lenne az állás. Tökéletesen játszottak!

Ezután arról beszélt, hogy a párharc még nincs lefutva, és a visszavágón kemény dolguk lesz, de ha hasonlóan tudnak játszani, akkor meglehet az óhajtott harmadik kör. Attól félünk, hogy igaza van, de természetesen drukkolunk Kiss Tamáséknak, hogy a hátralévő 90 (vagy 120) percben kiharcolják a továbbjutást.

Ha esetleg ez sikerülne, akkor a Basel – Valarenga párharc győztesével mérkőzne meg a Hornyák-csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső