Az év egyik legnagyobb fogadási eseménye jön, a Super Bowl!

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 02.

Most már majdnem itt van a nap, hamarosan megrendezésre kerül az 54. Super Bowl a miami Hard Rock stadionban a San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs között és ez az NFL bajnoki döntő már most döbbenetes mértékben vonzza a fogadókat. A világ minden tájáról nagyjából olyan 7 milliárd dollár értékben várnak fogadásokat a mérkőzésre és a Hooters étteremlánc az Egyesült Államokban még fokozza is a hangulatot. Nemrég kezdődött akciójuk keretében összeálltak egy sportfogadásokkal foglalkozó irodával és egy reklámcéggel és a csirkeszárnyak mellé még azt a lehetőséget is megadják vendégeiknek, hogy fogadjanak a mérkőzésre.

A Buffalo szárnyakról híres cég több államban kínálja ezt a lehetőséget és az éttermekben statisztikákat és élő fogadási információkat közlő monitorokat is kitettek, amelyeken keresztül a BetRivers nyújtja az adatszolgáltatást, ahogy ez a cég biztosít élő fogadási lehetőséget is az éttermekben. Ahogy az éttermeket üzemeltető cég amerikai vezérigazgatója is elmondta, ezzel a lehetőséggel még inkább növelni szeretnék a vevői megelégedettséget, hiszen a jó étel mellé még további szórakoztatási lehetőséget is kínálnak. És a megfelelő cégekkel összeállva a vezérigazgató szerint a Hooters lehet az ilyen lehetőségek miatt a legkedveltebb kikapcsolódási hely.

Persze azért azt meg kell említeni, hogy a 24 országban 410 étteremmel jelen lévő cég mindösszesen három amerikai államban kínálja ezt a lehetőséget és a bejelentés szerint ez idén nem is lesz másként. A BetRivers mindenesetre nagyon örül ennek is, hiszen ez egyrészt bevételi forrás a cégnek, másrészt igen jó reklámlehetőség is – remélhetőleg egyébként ahogy több és több államban legalizálják a sportfogadást, az ilyen jellegű fogadási lehetőségek már nem csak három államban lesznek elérhetőek.

NFL bajnoki döntő 2020

Óriási tétek, óriási pénzek

Az 54. Super Bowl egyébként tényleg félelmetesen népszerű a fogadók között, például pár napja a BetMGM azután módosította a szorzóit a döntőre, hogy valaki 550 ezer dollárral fogadott a Kansas City Chiefs győzelmére. De más fogadóirodáknál is hasonlóan megdöbbentő számok repkednek, bár nem mindenki változtat ennek okán a szorzókon – például a Stonebacknél is komoly számok repkedtek a Chiefs győzelmére, 150 ezer dollár és 200 ezer dollár is volt a tétek között, úgyhogy a fogadóirodák az utolsó pillanatokra azt vizionálják és vizionálták, hogy meg fognak érkezni a nagyobb tétek a 49ers sikerére is.

Alapvetően egyébként a formát és a korábbi győzelmeket figyelembe véve a legtöbb irodánál inkább a Chiefs győzelme számít favoritnak és ezen nagyjából csak az óriási tétek változtathatnak – gondoljunk bele, 550 ezer dollár az közel 170 millió forint! Volt más hasonlóan nagy tét is érdekes lehetőségekre – valaki 28 ezer dollárral, kb. 10 millió forinttal fogadott arra, hogy kevesebb mint 2.5 játékos fog passzkísérletet végrehajtani és ezzel a fogadással akár 20 ezer dollárt, 6-7 millió forintot is nyerhet ha igaza lesz. Ráadásul a fogadóirodáknál is az a reálisan valószínű tipp, hogy 2.5-nél kevesebb játékosnak lesz passzkísérlete – ez volt egyébként a BetMGM-nél az első ilyen nagyösszegű fogadás egy ilyen extra eseményre.

De gondoljunk bele, ez azt jelenti, hogy csak Patrick Mahomes és Jimmy Garoppolo, a kezdő irányítók fognak majd passzolni a tippelő szerint, tehát még akár azzal is elbukhatja a 10 millió forintját, ha csak ezek az irányítók játszanak, de egy trükkös játékban mondjuk egy elkapó fogja eldobni a labdát. És hát remélhetőleg egyik irányító sem fog lesérülni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Madden is leszimulálta a végeredményt

Vannak olyan fogadók is, akik számítógépes szimulációk alapján fogadnak, 2004 óta az EA Sports minden évben leszimulálta a döntőt amerikai focis játékában. Erősen kezdte a sorozatát, hiszen az első négy győztest el is találta, viszont ezután elkezdett tévedni is a szimuláció, az első tíz próbálkozást 8-2-es sorozattal zárta.

Viszont aztán megindult a lejtőn a tippelés sikeressége, a legutóbbi hat meccsből négyszer is tévedett. Tavaly például a Rams győzelmét hozta ki a Madden, de a Patriots behúzta a meccset, így most már 10-6-ra romlott a mérleg, szóval nem igazán megbízható hallgatni erre a szimulációra. És ha ezt a formát vesszük figyelembe, akkor a Chiefsre nem kellett volna fogadnunk, ugyanis a program végül a pont a Chiefs győzelmét hozta ki, tehát ha tényleg nem megy jól neki a tippelés, akkor a San Fransisco húzza majd be a győzelmet.

A Madden szimulációjában a döntő legértékesebb játékosa Patrick Mahomes lett, amire viszont tényleg komoly esély ígérkezik. Akárhogy is legyen, remélhetőleg mindenki megtette tétjeit és most már izgatottan várja a nagy pillanatot, amikor az 54. Super Bowl mérkőzésén útjára indul a tojáslabda.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső