Téli Átigazolási Idény: Anglia – Arsenal & Aston Villa

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 18.

Már régebb óta szerettem volna egy szokásos, átigazolásokkal foglalkozó cikket írni, de tudtam, hogy a türelem rózsát terem. Minél tovább várunk, annál több szaftosabb pletyka, illetve tényleges átigazolás fog megtörténni. Nem találtam fel a spanyol viaszt, hiszen ez természetes…

Most már azért belelendültek a csapatok, és bár az újságírók fantáziája is meglódult – nehéz megkülönböztetni a pletykát a valódi érdeklődéstől -, úgy gondoltuk, itt az ideje megnézni, hogy mi a helyzet a húspiacon. Négy nagy bajnokság átigazolásairól szóló cikkünk első felvonását olvashatjátok, amely az angol első osztály, vagyis a Premier League transzfereiről, vagy lehetséges transzfereiről szól.

Arsenal

Zajlik az élet az Arsenal együttesénél, Mikel Arteta ugyanis mindenképp szeretne legalább két-három igazolást végrehajtani a tél folyamán. A csapat nem szerepel rosszul, de bitangerős tavaszra számíthatnak a csapat, így minél hosszabb a kispad, annál jobb a spanyolnak. Lássuk a lehetséges érkezőket és távozókat:

Érkezők:

A legnagyobb durranás lenne, ha már télen sikerülne megszerezni a Fiorentina együttesének ékkövét, Dusan Vlahovicot. A hórihorgas szerb játékos jelen pillanatban 16 góllal vezeti a Serie A góllövőlistáját, klubok egész hada áll érte sorban. Pletykálják a Manchester City, valamint a Real Madrid érdeklődését, a legaktívabb kérője azonban az Arsenal. Nem is véletlenül. Pierre-Emerick Aubameyang kiesésével Alexandre Lacazette és Eddie Nketiah maradtak a csapatnál azok, akik csatárként bevethetők, így jó lenne egy vérbeli befejező csatár. A 70 millió euróra taksált támadót nem fogja tudni megtartani a Fiorentina, ez biztosnak látszik. A kérdés inkább az, mikor válnak meg tőle?

Azt rebesgetik, hogy nem csak a csatársort, de a középpályát is szeretné a spanyol menedzser megerősíteni. Több játékos neve is felvetült: Aaron Ramsey, Bruno Guimaraes és Danilo is Londonba költözhet. Ramsey számára nem lenne ismeretlen a környezet, korábban éveket húzott le az ágyúsoknál, Bruno Guimaraes jelenleg a Lyon futballistája, és szívesen váltana, Danilo pedig a legkevésbé ismert arc, ő a Palmeiras 20 esztendős játékosa. Az látszik, hogy a csapatból a középpálya védekező feladatait kevesen tudják ellátni, Lokomba még rutintalan, Xhaka pedig nem tud jó teljesítményt hozni. Elkél az erősítés…

Egy jobbhátvédet is szeretne igazolni Arteta, és a Championshipben találta meg a maga csiszolatlan gyémántját. A hírek szerint a Middlesbrough 21 éves spílerén, Djed Spence-en akadt meg a szeme.

Távozók:

Vannak, akik már nincsenek a csapatnál, és vannak, akik hamarosan nem lesznek ott az Emirates-ben. Ainsley Maitland-Niles már az olasz fővárosban, Rómában rúgja a bőrt, míg a kölcsönből visszatérő Dejan Iliev klub nélkül maradt, lemondott róla a vezetőség.

Úgy néz ki, hogy Pierre-Emerick Aubameyang is a távozás útjára lép, a gaboni támadónak megromlott a viszonya mesterével, nem először balhéztak össze, úgy néz ki, ez már végleges és helyrehozhatatlan. Aubát sok klubbal összeboronáltak, a végállomás Torinó lehet, a Juve mindenképp csatárt akar igazolni, és a buliba bevonhatják Ramsey játékjogát is.

Eddie Nketiah is távozófélben van, őt a Crystal Palace csábítja, míg Cedric Soares az Atletico Madrid, Sead Kolasinac pedig a Watford játékosa lehet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Aston Villa

A Steven Gerrard által irányított birminghami együttes jócskán a zsebbe nyúlt az utóbbi években, ám itt még nem állnak meg. Ők is szeretnék megerősíteni a keretüket tavaszra, és ehhez már jelöltjeik is vannak.

Érkezők:

A Villa már két igazoláson túl van, megszerezték Lucas Digne játékjogát az Evertontól, illetve kölcsönben náluk tölti a tavaszt a Barcelona együttesénél mellőzött Philippe Coutinho. Mondanunk sem kell, mindketten nagy névnek számítanak. Digne a védelem bal oldalán bevethető, és alapvetően nem feltétlenül igazolt volna el Liverpoolból, ám összekülönbözött Rafa Benitezzel, akit egyébként a Norwich elleni vereséget követően menesztettek állásából.

Pletykálták, hogy Borna Barisic fogja betölteni a balbekk szerepét, ebből az igazolásból Digne érkezése miatt biztosan nem lesz semmi.

Philippe Coutinho esete más tészta. A brazil azóta nem találja a helyét a pályán, hogy elhagyta Jürgen Klopp Liverpoolját. Pedig azóta próbálkozott kétszer is a Barcánál, több edző keze alatt játszott, illetve megfordult kölcsönben a Bayern Münchennél is, akiknek elővásárlási joguk volt a támadó középpályásra. Végül a vezetőséget nem győzte meg Coutinho.

Most, a tavasz folyamán Birminghamben újra felépítheti magát.

Az látszik, hogy főként a középpályát szeretnék megerősíteni, szemet vetettek a Brighton nagy munkabírású középpályására, Yves Bissoumára. Természetesen Graham Potterék csak vonakodva válnának meg egyik legjobbjuktól. Bár, jó pénzért…

A másik lehetséges érkezőt Denis Zakariának hívják, a Borussia Mönchengladbach svájci mindenese is megtetszett a Villának, elviekben érte is hadjáratot indíthatnak majd.

Távozók:

Távozó játékosokról is van hírünk már most. Anwar El-Ghazi idén nem sok sót evett meg a csapatnál, nem is csoda, hogy távozott. A holland-marokkói szélső a szezon hátralévő részét kölcsönben az Evertonnál fogja tölteni. Távozott még – ismét – Wesley, a brazil támadó, akit súlyos sérülése után a Genknek adtak kölcsön, hogy játékba lendüljön. A kölcsön nem tartott sokáig, Wesley most már hazájában, Brazíliában futballozik. Az Internacional vette kölcsön.

Végül Keinan Davis távozását említsük meg, a 23 éves támadó Ollie Watkins és Danny Ings mögött nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, nyárig a másodosztályú Notthingham Forrest csapatát erősíti.

Bár csak Paul Merson állítja, de ő azért közel van a húsos fazékhoz az Arsenalnál: Állítólag van róla szó, hogy Ollie Watkinst megpróbálják Londonba csábítani. Illetve az sem elképzelhetetlen, hogy John McGinn átteszi a székhelyét Manchesterbe, a Unitednál Ralf Rangnick nagyon akarja őt. Még úgy is, hogy akár csak nyáron kaparintják meg, amikor ő már csak tanácsadói szerepkörben lesz jelen az Old Traffordon.

Ennyi lett volna az első rész, ma még hat csapat lehetséges átigazolásairól olvashattok. A következő cikkben a Brentford és a Brighton következik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső