Téli Átigazolási Idény: Anglia – Leeds United & Leicester

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 24.

A kis szünetet követően folytatjuk az angol átigazolási piac pletykáit és megtörtént igazolásait taglaló sorozatunkat. Ahogy a múlt héten, úgy most is két csapatot nézünk meg egy-egy cikkben, ezúttal a Leeds United és a Leicester kerül sorra.

Leeds United

A tavalyi remek játék után idén Marcelo Bielsa együttese erőteljesen visszaesett. Az Őrült talán a legkeményebb őszén van túl a csapattal, folyamatosan sérülések hátráltatták az együttest, előfordult, hogy nem is tudtak kiállni az aktuális fordulóban, mert elfogytak. Nem csoda hát, hogy Bielsa erősíteni szeretne, de az kérdéses, hogy a riválisok mellett kinek sikerül majd elhappolni a megszerezhető játékosokat. Távozóra nem számítunk nagyon, hiszen a keret így is szűkös…

Érkezők

Tényleges igazolásról egyelőre még nem tudunk beszámolni, csak pletykák keringenek arról, hogy a Leeds argentin szakvezetője kiket szeretne a csapatában tudni.

A legnagyobb durranás talán az lenne, ha sikerülne megszerezni a Red Bull Salzburg 12 millió euróra becsült támadó középpályását, Brenden Aaransont. A 21 éves játékos nagy jövő előtt áll, és az sem rossz ajánlólevél, hogy a Salzburgban rúgja a labdát, ahonnan a közelmúltban már annyi tehetség elindult. Gondoljunk csak Szoboszlai Dominikre, Erling Haalandra, Patson Dakára, és a sort még hosszasan lehetne folytatni… Egyelőre az amerikait csak ők szeretnék leigazolni, vagy a többiek nagyon jól titkolják, mindenesetre Bielsáéknak így könnyebb dolga lehet.

Az együttes az ősszel minden csapatrészen hiányt szenvedett, de a legnehezebben a támadó harmadban voltak a Leedsnél. Így hát leginkább oda szeretnének plusz embereket igazolni. Aaranson mellett kinézték maguknak a Fulham 19 esztendős tehetséges szélsőjét, Fabio Carvalhot, azonban itt már nincsenek egyedül, a West Ham United, a Liverpool és az FC Porto is magának akarja a játékost, aki a másodosztályban bombaformába került, utolsó három meccsén négy gólt rúgott, összesen pedig már nyolc bajnoki találatnál jár.

Todd Cantwell is Bielsa szűkített listáján szerepel, vele kapcsolatban viszont elmondható, hogy baromi nehéz dolguk lesz az Elland Roadon ülőknek, ha egyezségre akarnak jutni a Norwich játékosával. Elég sokan beszálltak a licitháborúba, a Newcastle, a Leicester, a Liverpool, a Tottenham, sőt még az AS Roma is.

A változatosság kedvéért még egy támadót hoztak szóba a Leeds-cel: Ben Brereton Diazt, a Blackburn csatárát, akit még a Brighton akar soraiban tudni. A játékos hajlik a váltásra, hiszen neki nagy lépés lenne a Championshipből a Premier League-be igazolni, így inkább az a kérdés, hogy melyik együttes tudja meggyőzni a Blackburnt, hogy engedje el a chileit, aki egyébként 20 bajnoki góljával a második helyen áll a góllövőlistán.

Az utolsó pletykánk Seko Fofanáról szól, az elefántcsontparti középső középpályást szintén nem csak a Leeds nézte ki, a Newcastle és a Burnley is ott lebzsel a Lens játékosa körül.

Érdekesség, hogy védőkről nem esett szó, pedig a hátsó alakzatot is sokszor úgy tudta felállítani Bielsa, hogy egy játékos sem az eredeti posztján játszott…

Távozók

Mint mondtam, távozóra nem nagyon lehet számítani az első keret tagjai közül. Azonban a kevesebb játéklehetőséget kapó ifjú titánok mehetnek fejlődni, és Cody Drameh így is tett. A fiatal jobb-bekk az ősszel bemutatkozott a felnőttek között is, most a Cardiffba igazolt kölcsönbe, hogy többet legyen a pályán. Rajta kívül nincs senki, aki elhagyta volna az Elland Roadot, és ez a későbbiekben sem nagyon fog változni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Leicester

Brendan Rodgers együttese szintén szenvedett a sérülésektől, sőt igazából még most is szenvednek. A játékosaik folyamatosan térnek vissza, ez örömteli az angol menedzser számára, de azért természetesen egy-két kósza pletykáról velük kapcsolatban is be tudunk számolni.

Érkezők

Zajlik az élet a rókáknál is, röpködnek a nevek jobbra-balra, érkezők és távozók egyaránt felmerültek. Lehet, hogy ezen igazolások többsége nem jön össze, az is lehet, hogy igen, de csak nyáron, mindenesetre vegyük végig, kik azok, akik a tavasszal már a King Powerben Stadionban játszhatnak.

A legnagyobb durranás Charles De Ketelaere lenne, a Brugge irányítója/csatára egyre több nagycsapat érdeklődését felkelti, ehhez hozzásegítette nagyszerű teljesítménye a Bajnokok Ligájában. 27 millió euróban határozták meg az árát a Transfermarktnál, azonban biztosak vagyunk abban, hogy a belgák a legnagyobb ígéretüket nem fogják ennyiért eladni, főleg, hogy a szerződése 2024-ig tart.

Az együttes is beállt a sorba, ők is szeretnék Christian Eriksent megszerezni. A dán irányító fél éve nem lépett pályára, az Inter ingyen elengedte, hiszen náluk nem játszhat, de Angliában igen. Nehéz megmondani, hogy ki lesz majd a befutó, Eriksent a Newcastle, a Brentford és az Ajax is szeretné megszerezni. Sőt a legfrissebb hírek szerint a méhek már meg is állapodtak vele, így róla lehet, hogy lecsúsztak a Leicesternél…

Két játékosról pletykálnak még: Az Olympiakosz belső védőjéről, Pape Abou Cisséről, illetve a Hull City 20 eszntedős tehetségéről, Keane Lewis-Potterről. Mindkét esetben más klubokat kell legyőznie a Leicesternek, komoly érdeklődés van a játékosok iránt.

Távozók

Azért akadnak olyan hírek is, ami egy-egy Leicester-spíler távozását vetíti előre, egyáltalán nem biztos azonban, hogy ezek mindegyikét komolyan kell venni. Az például elég merész, hogy Youri Tielemans csapatot váltson. A belga középpályás a Leicester egyik meghatározó játékosa, ám egyelőre a szerződését még nem hosszabbította meg. Ha a rókák pénzt akarnak látni belőle – és a szerződéshosszabbítás nem opció -, akkor most el kell adniuk. Az Arsenal pedig lelkesen jelentkezik Tielemansért.

A másik transzfer már valószínűbbnek tűnik. Hamza Choudhury nem igazán kap játéklehetőséget Rodgerstől, és egy jó ajánlat esetén nem is gördítenének akadályt a távozása elé. A játékost a Newcastle és a Watford szeretné megszerezni.

Meg is volnánk a mostani szereplőinkkel, és féltávhoz érkeztünk. A következő cikkben az éllovas és az üldözője, vagyis a Manchester City és a Liverpool érkezik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső