Téli Transzferidény a PL-ben – III. Rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 07.

A sorozatunk harmadik részében igazi nagyágyúk szerepelnek, jön a téli rekordot döntő Chelsea, a bajnokságban szenvedő Liverpool, valamint az Aston Villa és a Crystal Palace is.

Chelsea

Érkezett: Joao Félix (kölcsön, Atletico Madrid), David Datro Fofana (Molde), Andrey Santos (Vasco da Gama), Malo Gusto (Olympique Lyon), Noni Madueke (PSV Eindhoven), Benoit Badiashile (Monaco), Mykhaylo Mudryk (Shakhtar Donetsk), Enzo Fernández (Benfica)

Távozott: Jorginho (Arsenal), Malo Gusto (kölcsön, Olympique Lyon)

Gondolkoztam azon, hogy a rengeteg sportfogadással kapcsolatos tipp mellett a Chelsea átigazolásait egy külön cikkbe teszem, mert annyi mindenről kell beszélni, hogy a többi három csapattal már igazán hosszú kis rész lenne. De megpróbálok rövid lenni. A gárda új tulajdonos, Todd Boehly, egy kiskaput találva félelmetes mennyiségű pénzt költött el az idén. Már a nyáron is közelítettek a 300 millióhoz, most télen viszont át is lépték ez. Több mint félmilliárd euró egyetlen szezon alatt… És a Chelsea a Premier League kilencedik helyén áll…

Na nézzük azokat a téli transzfereket: Kölcsönvették az Atletico Madrid támadóját, Joao Félixet, aki remekül mutatkozott be új csapatában, kiállították és három meccsre elmeszelték. Láthatóan van egyfajta koncepció ezekben a transzferekben, a Chelsea a jövő csapatát építi, kivétel nélkül minden játékos 19-23 év közötti.

David Datro Fofana és Andrey Santos egyelőre a nagycsapatban nem jutottak szóhoz, Noni Madueke és Mykhaylo Mudryk leigazolása a támadásokat segítené, Benoit Badiashile hosszú távú megoldás lehet a védelem közepén, míg Enzo Fernández a középpályán. És akkor még nem beszéltünk Malo Gustoról, akit fél évig még Lyonban hagytak.

Két játékos távozott, az egyikük ugyebár Gusto, a másik pedig Jorginho, aki megannyi szép emléket őriz a klubról, és a klub is megannyi szép emléket őriz a játékosról. Bár a búcsú nem sikerült túl szépen…

Liverpool

Érkezett: Cody Gakpo (PSV Eindhoven)

Távozott:

Ha az előző cikkben azt mondtam a Brentfordra, hogy visszafogottak voltak, akkor mit mondjak a Liverpoolra? Pedig nehezen lehetne azt mondani, hogy a vörösök jó formában lennének, hogy ne kellene az ereősítés a csapatnak, de Jürgen Klopp minden egyes próbálkozása dugába dőlt, amikor igazolni akart valakit. Hogy ennek mi lesz a vége? Szerintem az, hogy az idényt már nem a némettel fejezik be…

Egyedül Cody Gakpot tudták megszerezni, az utolsó pillanatban orozták el őt a Manchester United elől. Egyelőre a fiatal holland támadó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Távozó nincs a csapatban, de nyáron biztosak lehetünk abban, hogy lesz jó néhány…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Aston Villa

Érkezett: Jhon Durán (Chicago), Alex Moreno (Real Betis)

Távozott: Danny Ings (West Ham United), Frédéric Guilbert (Strasbourg), Cameron Archer (kölcsön, Middlesbrough), Morgan Sanson (kölcsön, Strasbourg), Marvelous Nakamba (kölcsön, Luton)

Bár nem téli, és nem is igazolás, de mindenképp erősítés, hogy a csapat elhappolta a Villarrealtól Unai Emeryt, láthatóan a baszk mester valamilyen szinten rendbe tudta tenni a birminghami klubot.

A télen kevés változás volt, viszont mindenképp meg kell említeni, hogy Danny Ings, az együttes házi gólkirálya 12 millió euróért cserébe a West Hamhez igazolt. Rajta kívül csak olyan játékosok távoztak – többségük kölcsönben -, akik nem játszottak nagy szerepet a csapat életében. Ilyen játékos Cameron Archer, Morgan Sanson és Marvelous Nakamba is, Frédéric Guilbertet pedig elengedték haza.

Az érkezők között egy balbekket találhatunk, Alex Morenot, valamint egy ifjú támadót, a 19 éves kolumbiait, Jhon Duránt, aki a jövő embere lehet, és tökéletes kiegészítője, helyettese vagy épp utódja Ollie Watkinsnak. A Chicago támadójáért majdnem tizenhét milliót fizettek.

Crystal Palace

Érkezett: Naouirou Ahamada (VfB Stuttgart), Albert Sambi Lokonga (kölcsön, Arsenal)

Távozott: Malcolm Ebiowei (kölcsön, Hull City), Jack Butland (kölcsön, Manchester United), Luke Plange (kölcsön, Lincoln City)

Patrick Vieira együttese a középmezőnyben foglal helyet, és nem is várható, hogy ebben az idényben olyan nagyot előre tudnának lépni. A francia a télen a legnagyobb tehetségeit, legjobb játékosait megtartotta, csak olyanok távoztak, akik amúgy sem szerepeltek a tervei között. Butland eddig is másodhegedűs volt Guaita mögött, Plange már az őszt sem itt töltötte, Ebiowei ugyan itt volt, de inkább a második csapatban szerepelt.

Érkezett két belső középpályás, egyikük Albert Sambi Lokonga, akit anno az Arsenal nagy reményekkel igazolt, de nem tudta magát bejátszani a kezdőbe, ő kölcsönben tölti a tavaszt a Palace-nál. Naouirou Ahamada viszont végleg csatlakozott, a 20 éves középpályás 12 millió euróért cserébe hagyta el a Mercedes-Benz Arénát, és csatlakozott a Selhurst Park táborához.

Még két rész van hátra, jöjjenek azok a csapatok, akiknél már akár a kiesés is szóba jöhet idén…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső