Téli Transzferidény a PL-ben – IV. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 07.

Közeledünk a sorozat első részének végéhez, még két fejezet, és a Premier League összes csapatát megbeszéltük. Nyolc együttes van hátra, ezek a csapatok messze vannak attól, hogy szezonjukat sikeresnek mondhassák. A többségüknek félnivalója is van, hiszen nincs olyan távol a kiesőzóna, mint azt gondolnák. Szóval szükségük volt némi erősítésre…

Nottingham Forest

Érkezett: Danilo (Palmeiras), Felipe (Atletico Madrid), Gustavo Scarpa (Palmeiras), André Ayew (Al-Sadd), Jonjo Shelvey (Newcastle United), Chris Wood (kölcsön, Newcastle United), Keylor Navas (kölcsön, PSG)

Távozott: Hwang Ui-jo (kölcsön, FC Seoul), Loic Mbe Soh (kölcsön, Guingamp), Josh Bowler (kölcsön, Blackpool), Jordan Smith (kölcsön, Huddersfield), Brandon Aguilera (kölcsön, Estoril), Adnan Kanuric (kölcsön, Oxford City)

Azt hittük, Steve Cooper csapata a nyáron már kiköltekezte magát, és csendes telük lesz. Hát, ennek épp az ellenkezője történt. Most sem állt meg a Nottingham Forest, és mint azt láthatjátok, ezúttal is bevásároltak. Összesen ebben az idényben több mint kéttucatnyi játékost vásároltak.

A télen „csak” 22 milliót költöttek, annak 95 százalékát egyetlen játékosra, Danilora. A védekező középpályás egymaga 20 millióba került, a maradékot Felipére, az Atletico Madrid rutinos belső védőjére verték el. Mindenki más ingyenesen vagy kölcsönbe érkezett. Utóbbiak táborát erősíti Keylor Navas, aki még mindig fantasztikus kapus, és így a két nyári érkező, Dean Henderson és Wayne Hennessey erősen háttérbe fognak szorulni.

Távozók között semmi érdemlegest nem láthatunk. Ahogy látjátok, a játékosok közül senki nem játszott szerepet a Nottingham Forest őszi teljesítményében.

Leicester

Érkezett: Harry Souttar (Stoke City), Victor Kristiansen (FC Köbenhavn), Tete (Shakhtar Donetsk)

Távozott: Ayozé Perez (kölcsön, Real Betis), Marc Albrighton (kölcsön, West Brom), George Hirst (kölcsön, Ipswich)

Brendan Rodgersék a nyáron abszolút visszafogottan igazolgattak, csak lébecoltak az átigazolási piacon, aminek meg is lett az eredménye. Vagyis pont, hogy nem. A rókák az elmúlt évek leggyengébb őszi produkciójával örvendeztették meg a szurkolóikat. Így nem volt mese, mélyen zsebbe kellett nyúlni, mert ez a csapat akár még ki is eshet (vagy eshetett volna?).

Kezdem először a távozókkal: Annak ellenére, hogy a Leicester elöl azért nincs eleresztve nagyon játékosokkal, két jobbszélsőt is elengedtek, Marc Albrightont a WBA-nak adták kölcsön, Ayozé Perezt pedig a Real Betisnek. Itt van még nekünk George Hirst, aki az őszt a Blackburnnél töltötte, tavaszra egy osztállyal lejjebb lép, és a feljutásra is esélyes Ipswich játékosa lesz.

Rodgers úgy gondolta, hogy leginkább hátul vannak problémák, így két védőt is megszerzett. Vagy mondhatjuk, hogy hármat. Harry Souttar megjárta a világbajnokságot az ausztrál csapattal, de nem gondolnám, hogy ott figyeltek fel rá. A 24 éves belső védő már eleve Angliában játszott, a másodosztályú Stoke City futballistája volt, 17 milliót fizettek érte. 14-et pedig azért a Victor Kristiansenért, aki a védelem baloldalán bevethető. Oda mindenképp szükség volt valakire, mondjuk úgy, erősen hiányposzt…

A csapat harmadik érkezője papíron védő, ám szeret előre kalandozni… Tetéről van szó, a Shakhtar Donetsk braziljáról, aki az elmúlt durván egy évet az Olympique Lyon csapatánál töltötte, most viszont csatlakozott Jamie Vardyékhoz.

Kétségtelen, hogy az együttes erősebbé vált, így talán már nem lesznek kiesési gondjaik tavasszal.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Wolverhampton

Érkezett: Daniel Bentley (Bristol City), Craig Dawson (West Ham United), Pablo Sarabia (PSG), Mario Lemina (Nice), Joao Gomes (Flamengo), Matheus Cunha (kölcsön, Atletico Madrid)

Távozott: Leonardo Campana (Miami), Connor Ronan (Colorado), Léo Bonatini (San Luis), Goncalo Guedes (kölcsön, Benfica), Fábio Silva (kölcsön, PSV Eindhoven), Ki-Jana Hoever (kölcsön, Stoke City), Yerson Mosquera (kölcsön, Cincinnati), Matija Sarkic (kölcsön, Stoke City)

A Leicesterhez hasonlóan borzalmas őszt mutatott fel a Wolverhampton, amely nemrég még az egyik legnépszerűbb csapat volt Magyarországon, a sportfogadás kedvelői folyton nyomon követték a meccseiket. A gyenge ősz miatt Bruno Lage hamar menesztésre került, és némi vacillálás után elfogadta a csapat ajánlatát Julen Lopetegui, akit épp előtte küldtek el a Sevillától. Állítólag a spanyolt már többször akarták a Wolveshoz csábítani, ezúttal azonban sikerrel jártak.

Volt dolga a menedzsernek, és láthatóan nem volt megelégedve a játékoskerettel, így azon egy komolyabb átalakítást hajtott végre. Ami minket meglepett, az az volt, hogy a nyáron egy vagyonért igazolt Guedest könnyedén engedte el, a portugál tavasszal a Benficánál fog játszani. Fábio Silva a másik, akit kölcsönbe küldtek, és mondjuk úgy, hogy köze volt az első csapathoz. A fiatal támadó a PSV-t próbálja előrébb juttatni. Kölcsönben még több játékos lelépett, illetve vannak, akik nem váltak be, és emiatt inkább apróért megváltak tőlük. Ebből a listából emelkedik ki Leonardo Campana…

Az érkezők listája is érdekes. Megérkezett ugyanis Pablo Sarabia, aki megunta, hogy a kispadon ücsörög Párizsban, így ötmillió euróért cserébe megvette őt a Wolverhampton. Nagy név továbbá Matheus Cunha és Mario Lemina is, Joao Gomestől pedig megmondom őszintén, még nem tudom, mit is várhatunk…

West Ham United

Érkezett: Danny Ings (Aston Villa), Luizao (Sao Paulo)

Távozott: Craig Dawson (Wolverhampton), Darren Randolph (Bournemouth), Conor Coventry (kölcsön, Rotherham)

A szörnyű ősz után David Moyes keze egy kissé meg van kötve. Kapott egy halom pénzt, hogy megerősítse a csapatot, ám ez a terv a visszájára sült el. Nemhogy nem lett erősebb a West Ham, hanem épp sokkal gyengébbé vált.

A kiesés ellen küzdenek, a pénz pedig… Mondjuk úgy, hogy jelenleg nem szívesen adtak egy olyan edzőnek pénzt, akitől lehet, hogy hamarosan megválnak. Danny Ings és Luizao, őket sikerült megszerezni. Danny Ings lehet alternatívája Michail Antonionak (vagy fordítva), ha már Gianluca Scamacca leigazolásával vakvágányra futottak.

Luizao legalább nem került pénzbe, a 20 esztendős belső védő a Sao Paulo együtteséből érkezik.

A távozók közül a legérdekesebb név Craig Dawsoné, aki azért játszott az első csapatban, mégis elküldték őt a Wolverhamptonnak. A másik két játékos, Randolph és Coventry egyáltalán nem szerepelt Moyes tervei között.

Már csak egy rész, négy csapat, és meg is vagyunk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső