Téli Transzferidény a PL-ben – V. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 07.

Egyetlen rész maradt, a kiesésre leginkább esélyes csapatok maradtak már csak hátra…

Leeds United

Érkezett: Georginio Rutter (Hoffenheim), Maximilian Wöber (RB Salzburg), Weston McKennie (kölcsön, Juventus)

Távozott: Diego Llorente (kölcsön, AS Roma), Mateusz Klich (DC United), Joe Gelhardt (kölcsön, Sunderland), Cody Drameh (kölcsön, Luton)

Érdekes helyzet állt elő a Leeds United csapatánál. Épp a mai nap jelentették be, hogy Jesse Marsch, az együttes menedzsere távozik, nem tűrik tovább a vezetőségben, hogy a gárda hónapok óta képtelen bajnoki mérkőzést nyerni. Kicsit igazságtalannak gondolom, hagyták, hogy a télen ott legyen, igazoljon, pénzt költsön, próbálja összerakni a csapatot, majd egyetlen vereség után elküldik? Kicsit kapkodós ez nekem. Megszokhattuk, hogy manapság bármire lehet fogadni, ami sportfogadás. Így arra is lehetett, hogy Marsch lesz a következő edző, akit menesztenek. Jött a papírforma, de ez így egy kicsit… nem is tudom, keserű…

Szóval, bárki is legyen az utód, számolnia kell vele, hogy a Leedsnek van három friss embere. Egyikük Gini Rutter, a Hoffenheim 20 esztendős támadója, aki nem csak csatárként, de szélsőként is bevethető. 28 milliót fizettek érte. Aztán érkezett még Marsch korábbi játékosa, Max Wöber is, illetve Weston McKennie-t a Juventus középpályását szerezték meg az utolsó pillanatokban.

A távozók között felfedezhetjük Mateusz Klich és Diego Llorente nevét. Korábban mindketten a csapat alapemberei voltak, még anno, amikor az Őrült, vagyis Marcelo Bielsa ült a kispadon. Joe Gelhardt és Cody Drameh a jövő emberei, ők rutint szerezni mentek a Championshipbe.

Everton

Érkezett:

Távozott: Anthony Gordon (Newcastle United), Salomón Rondón (River Plate), Eldin Jakupovic (LAFC), Niels Nkounkou (kölcsön, St. Etienne)

Ahhoz képest, hogy az Everton helyzete katasztrofális, a vezetőség nem gondolta úgy, hogy kéne valakit igazolni. Frank Lampard helyére érkezett Sean Dyche, az egykori Burnley-menedzser pedig kemény feladatot kapott, abból a bizonyosból kell várat építenie. Félreértés ne essék, kedvelem az Everton csapatát, de ami most náluk van, az egy katyvasz. És ezen az sem változtat, hogy a hétvégén megverték az élen álló Arsenalt.

Pletykából annyi volt, mint égen a csillag, végül senkit nem tudtak (vagy akartak) megszerezni. Most épp Iscoval hozták szóba a liverpooli klubot, az irányító ugyanis klub nélküli, így hiába zárt be a piac, ő még aláírhat.

A távozók között megtalálhatunk három peremembert, Rondónt, Jakupovicot és Nkounkou-t, Anthony Gordon távozása viszont fájhat. A 21 éves szélső az angol futball egyik legfényesebben ragyogó csillaga, 45 millióért a Newcastle-be igazolt. Tegyük hozzá, a pénz nagyon jól jött a pénzügyi nehézségekkel küszködő együttesnek…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bournemouth

Érkezett: Ilya Zabarnyi (Dinamo Kijev), Dango Ouattara (FC Lorient), Antoine Semenyo (Bristol City), Matías Vina (kölcsön, AS Roma), Darren Randolhp (West Ham United), Hamed Traoré (kölcsön, Sassuolo)

Távozott: Ben Pearson (kölcsön, Stoke City), Siriki Dembélé (kölcsön, AJ Auxerre), Emiliano Marcondes (kölcsön, Nordsjaelland), Jamal Lowe (kölcsön, QPR), James Hill (kölcsön, Hearts), Gavin Kilkenny (kölcsön, Charlton), Will Dennis (kölcsön, Slough)

Még egy utolsó, elég költséges próbát tesz a Bournemouth annak érdekében, hogy sikerüljön bennmaradniuk a Premier League-ben. Átélték már ezt, tudják, hogy a rossz ősz után, ha nem erősítenek, ki fognak zúgni. Így keményen odatették magukat.

Nagy szó, hogy Ilya Zabarnyit meg tudták szerezni, az ukrán védelem egyik oszlopa 23 millióért írt alá. Szintén nem volt olcsó az Ouattara – Semenyo páros, egyikük 22,5 millió, a másik 10 millió euróba került.

Érdekes lehet még Hamed Traoré megszerzése, a Sassuolo szélsője egyelőre kölcsönbe érkezett.

A távozókat most külön nem bontanám ki, mind láthatjátok, hogy egyetlen fontosabb játékosuktól sem kellett megválniuk a tél folyamán.

Southampton

Érkezett: Kamaldeen Sulemana (Rennes), Paul Onuachu (Genk), Carlos Alcaraz (Racing Club), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), James Bree (Luton)

Távozott: Dan N’Lundulu (kölcsön, Bolton)

A Premier League sereghajtója a nyáron több fiatal játékossal erősített, és biztosan nem úgy tervezték az őszi szezonjukat, ahogy végül sikerült. Nathan Jones mester a télen 63 millió euró értékben vásárolt, közülük a legtöbbet Kamaldeen Sulemanára költötte, aki a Rennes csapatában nyújtott maradandót.

Paul Onuachutól is sokat várnak, ő a Genkben szórta a gólokat, de hozzá kell tenni, a belgák bajnoksága nincs egy szinten a Premier League-gel.

Érdekes lesz majd Carlos Alcarazt és Mislav Orsicot is látni egy szinttel feljebb, saját bajnokságukban, saját csapatukban mindketten brillíroztak…

A gárda egyetlen játékosát engedte el, a 23 éves N’Lundulut küldték el kölcsönbe a League One-ba.

Ennyi lett volna az angol első osztályú bajnokság átigazolásairól írt sorozatunk, a későbbiekben tehát még szóba kerül majd a La Liga, a Championship, a Serie A, a Ligue 1 és a Bundesliga. Aki pedig az online sportfogadás miatt van itt, az se szomorkodjon, mert a mai napon hét, a tegnapi napon hat tippünk volt. És persze holnap is lesz még…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső