Tokió 2020: A Magyar Versenyzők Programja – 08.01.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 31.

Mindig örömteli, ha azzal kezdhetjük az adott versenynap rövid összefoglalóját, hogy „újabb érmet szerzett Magyarországnak X vagy Y”!

Szóval: Újabb érmet szerzett Magyarországnak Milák Kristóf! A 200 pillangó olimpiai bajnoka ma hajnalban 100 pillangón is megpróbálkozott felállni a dobogó legfelső fokára. Nem volt irreális ez részéről, még akkor is, ha a legnagyobb esélyes, Caeleb Dressel mellette úszott az ötös pályán.

Dressel volt a szám csúcstartója, akinek többször sikerült már beúszni az 50 másodperces álomhatár alá, ez Miláknak még nem jött össze. Eddig.

Az amerikai jobban kapta el a rajtot, majd a táv felénél majd egy testhossznyi előnyt úszott össze. Ami viszont innen jött, az maga volt a csoda. Milák Kristóf ugyanis akkora hajrába kezdett, amilyet nagyon régen nem láttunk. A szó szerinti csoda, azaz, hogy Dresselt megverje végül nem sikerült, az amerikai ért célba elsőként – világcsúcsot jelentő 49.45-tel -, Milák pedig huszomhárom századdal maradt le az aranyéremről.

A két versenyző ezt követően összepacsizott, egymás kezét emelték az égbe, igazán sportszerű jelenet volt. Kristóf elégedett lehet, hiszen az abszolút favoritot majdnem sikerült legyőzni, és (ahogy ő fogalmazott) ha öt méterrel hosszabb a medence, akkor be is fogta volna. Csak kár, hogy 105 méteres pillangó nincs az olimpián. Meg úgy nagyjából sehol.

Gratulálunk, Kristóf! Ez megint hatalmas volt!

Szintén örömteli, hogy a férfi vízilabda-válogatott újabb győzelmet aratott az Egyesült Államok együttese ellen (11-8), így bejutottak a negyeddöntőbe. Triatlon vegyesünk – Brigmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Bicsák Bence, Tóth Tamás – a 11. helyen végzett.

Sajnos a női kardcsapatunk mindhárom mérkőzését elveszítette, így nyolcadik helyen végeztek. Így is jár a taps, különösen Márton Annának, aki egyéni negyedik helyezését követően a csapatot is megpróbálta segíteni, dacára annak, hogy tudta, az asszók után műteni kell azt a sérült térdet. Egyébként később nem is tudta folytatni a versenyt, a 18 esztendős Battai Sugár állt be helyette.

Mészáros Eszter – miután légpuskában és 10 méteres vegyesben is megküzdött az ellenfelekkel – utolsó versenyére készült a tokiói olimpián. Sajnos 1161 körével csak a 26. helyen végzett, a döntőhöz 1171 körre lett volna szükség. Első olimpiája volt fiatal sportlövőnknek ez a mostani, de így sem vallott kudarcot, sőt…

Berecz Zsombor továbbra is az élbolyhoz tartozik finndingiben, közel a második hely, de egyelőre be kell érni a harmadikkal. Van még idő azonban javítani.

Két eredményről számolnánk még be: Kozák Luca 100 méteres gátfutáson jutott az elődöntőbe, reményei szerint sikerül majd kvalifikálni magát a döntőre. Az elődöntőt egyébként holnap rendezik, de hamarosan úgyis jön a részletes program.

Utolsóként egy nagy siker következik: Három vereség után tudott nyerni a három játékosát (Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Janurik Kinga) elveszítő magyar női kézilabda-válogatott. Ezúttal a védekezés – amivel eddig a legnagyobb gond volt – rendben volt, a spanyoloknak látványosan nem ízlett a mieink játéka. Nem aludt ki a továbbjutás lángja, a magyar csapatnak nincs saját kezében a sorsa: Amellett, hogy a listavezető svédeket le kell győzni, még az orosz csapatnak is meg kell verni Spanyolországot, illetve izgulni azért, hogy a Franciaország – Brazília mérkőzés ne legyen döntetlen.

A magyar versenyzők programja

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső