Új edző a Fradinál, de a célok nem változtak

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 01.

Még nincs egy hónapja, hogy bejelentették: Szerhij Rebrov három bajnoki címet követően távozik a Ferencvárostól. A szurkolókat sokként érte a dolog, hiszen az ukrán edző láthatóan szeretett a magyar fővárosban dolgozni, sikert sikerre halmozott, előbb Európa-liga, majd Bajnokok Ligája főtábláig vezette a csapatot.

A távozás okairól megoszlanak a vélemények, hallhattuk Rebrov és Kubatov Gábor véleményét is az ügyben, de igazából a múlttal már felesleges foglalkozni.

Egyébként az ukrán szakember azóta már megtalálta az új csapatát, aláírt a korábban Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató emírségekbeli al-Ain együtteséhez.

Az új vezetőedző

Nem kellett sokat várni arra, hogy a Fradinál bejelentsék az új vezetőedzőt. Már többször szóba hozták Peter Stögert és a Ferencvárost, de most először valóban reális esély mutatkozott arra, hogy a Kölnnél és a Borussia Dortmundnál is megforduló szakember valóban aláírjon a legsikeresebb magyar csapathoz. A Kölnt anno feljuttatta a Bundesligába, majd a következő idényben az igencsak bravúrosnak mondható ötödik helyet érték el, a Borussia Dortmunddal pedig elérte a Bajnokok Ligája csoportkörét.

Június ötödikét írtuk, amikor érkezett a hír: Valóban Peter Stöger lesz a Fradi új mestere. Az 55 éves szakvezető az Austria Wien együttesét hagyta ott a IX. kerületiek kedvéért.

Nem sokkal a kinevezés után azonnal interjút készítettek vele a Fradinál,

Stöger előzetesen elmondta, hogy mindig is szeretett olyan csapatoknál edzősködni, ahol nagy a szurkolói bázis, aminek van egy különleges kisugárzása. Természetesen szeretne bajnok lenni a csapattal, és a nemzetközi porondra is legalább olyan sikerrel kilépni, mint tette azt elődje, Szerhij Rebrov.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Első sajtótájékoztatóján szót ejtett arról, milyen érzés volt anno megörökölni Nyíl 10-es szerelését, beszélt arról, hogy a szurkolók nem igazán fogadták jól az érkezését, hiszen egy „lila” csapattól érkezett – természetes rivalizálásként tekint erre a dologra -, egy keveset kitért Szerhij Rebrov és a Fradi… érdekes elválására, majd arról kezdett beszélni, hogy mik a céljai a csapattal, és mire számíthatnak tőle a szurkolók.

A célok egyértelműek. Sorozatban negyedszer is bajnoknak lenni, valamint nemzetközi szinten is szép eredményeket elérni. A támadófutballt kedvelem, ez azonban nem azt jelenti, hogy állandóan rohamozunk. Mint már említettem, játékosként a tízes mezt viseltem, nem tudok másként a labdarúgásra gondolni, csak ebből a megközelítésből. Támadni akarok a csapatommal, ugyanakkor realista is vagyok.

A felkészülés és a Bajnokok Ligája

Jövő kedden már a Fradi is beszáll a küzdelmekbe, idén pedig a konferencia-liga miatt kissé nehezebb dolguk lesz, immáron négy meccset kell megnyerniük ahhoz, hogy főtáblásnak mondhassák magukat. Első ellenfelük Koszovóból érkezik majd, a Prishtina együttesét kell első körben kiütnie a Fradinak.

Ha ezt az akadályt sikerrel veszik – ez azért egyértelmű kell, hogy legyen -, akkor pedig a Zalgiris Vilnius (litván) – Linfield (északír) mérkőzés győztesével játszik.

Amennyiben itt sem hasalnak el, akkor a harmadik körbe kerülnek, onnantól kezdve pedig már biztos, hogy valamelyik kupasorozat csoportkörében (BL, EL, Ekl) részt vehetnek.

A főpróbára a napokban került sor, az edzőtáborból hazatérő játékosok a DAC-cal mérték össze a tudásukat, a Groupama Arénában lejátszott mérkőzésen végül 1-0-ra nyertek, a győztes találatot Myrto Uzuni szerezte.

És ha már edzőtábor: Hibátlan mérleggel térhettek haza Németországból, a Legia Varsót 2-0-ra, a Ludogorets Razgradot 3-1-re, míg a Heimstettent 5-0-ra verték Laidouniék.

Az igazolások

Egyelőre eléggé visszafogott a Fradi, mindössze egy játékos érkezését jelentették be, ő nem más, mint Ryan Mmaee, akinek testvére nem sokkal korábban költözött Magyarországra. Míg a bátyus, azaz Sammy védőként, addig Ryan támadóként bevethető.

Van még kiszemelt, a kanadai védő, Sam Adekugbe (Valarenga, Norvégia), de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan beindul a nagyüzem, mert távozóból is van. Összesen négyen hagyták el eddig a csapatot: Lovrencsics Gergő szerződése lejárt, ahogy Michal Skvarkáé is, Isael Katarba, az Umm Szalal gárdájába igazolt, Marcel Heister pedig a legnagyobb riválisnak számító MOL Fehérvár FC-be.

A főpróba tehát sikeres volt, az első akadályt simán kell vennie a Ferencvárosnak, időközben pedig majd Stöger is szétnéz a piacon, kik segíthetik hozzá a Fradit sorozatban negyedik bajnoki címükhöz, és a Bajnokok Ligája csoportköréhez…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső