Újabb edzőváltások az NB1-ben!

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 15.

Lassan eldőlni látszik a bajnokság a magyar első osztályban, sőt igazából, talán már el is dőlt. Tizenhét pontos hátránya van Márton Gábor együttesének a Fradival szemben, és ezt már a vezetőség sem tudja tolerálni. Az biztos, hogy nehéz heteken van túl a MOL Fehérvár FC együttese, az éllovastól is simán vereséget szenvedtek, legutóbb pedig az újonc MTK verte őket a Sóstói stadionban. Hamarosan edzőváltás lehet Székesfehérváron.

Ahogy edzőváltás volt Kispesten is, aminek a felét már be is jelentették, az imént hivatalossá vált, hogy Pisont István távozik a vezetőedzői posztról, ahogy Urbányi István sportigazgató is. A tréner utódja a hírek szerint már a Bozsik stadionban van…

MOL Fehérvár FC

Nyáron modellt váltott a Videoton, nem egy külföldi szakembert ültettek a kispadra, hanem a Zalaegerszeg csapatával nagyot villantó Márton Gábort. Már a szezonkezdet nehéz volt, nem akartak jönni az eredmények, pedig a gárdát jelentősen megerősítették. Odáig fajult a dolog, hogy az őszi záráskor tízpontos előnye volt a címvédő Ferencvárosnak.

Sokan nagy tavaszi hadjáratról beszéltek a Vidi esetében, de nekik megint csak tévedniük kellett, a fehérváriak beragadtak, rendkívül mély gödörben vannak. Olyannyira mély, hogy már a második helyért is harcolni kell, a Puskás Akadémia ugyanis megelőzte őket.

Az elmúlt időszakban folyamatosan jöttek a rosszabbnál rosszabb eredmények, de az egyik legfájóbb pont mégis a Fradi elleni vereség volt, ami jól megmutatta, hogy mennyire nincs egy súlycsoportban a két együttes.

Attól még az európai kupaindulással valamennyire menteni lehetne a szezont. Viszont ahhoz nem kellene kikapni az újonctól, legyen akárhányadik is a tabellán. Márpedig most ez történt, és Márton Gábor sokatmondó kijelentést tett a mérkőzés lefújása után.

Nem vagyok az a típus, aki feladja, de eljön az a pont, amikor át kell beszélni a folytatást. Mert, ha az ember nem tud segíteni, akkor ártani nem akar.

Beszédes nyilatkozat, ami előrevetíti azt, hogy legkésőbb nyáron már nem Márton és stábja lesz a szakvezető Fehérváron, de inkább arra gondolnánk, hogy már korábban búcsút int egymásnak edző és klub.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Budapest Honvéd

Nem így, nagyon nem így kezdődött a Budapest Honvéd szezonja. Többször írtunk már róluk, hogy mennyire elcsúszott valami. Pedig nem gyengültek, hanem inkább erősödtek, Bódog Tamás személyében egy igazán karakán, fiatal szakembert ültettek a padra, és mégis… Most már a harmadik edzőváltás következik. Biztosan, hiszen már bejelentették azt, hogy Pisont István nem folytatja, mint vezetőedző, azonban a klub kötelékeiben is marad.

Pisont elmondása szerint sajnálja, hogy eddig tartott csak a közös munka, de mint mindig, most is úgy gondolja, hogy a Budapest Honvéd sikere előbbre való, mint az önös érdekek.

És siker alatt most nem valami nagy dolgot értett a mester, hanem egy sokkal durvább, és szomorúbb dolgot: A bennmaradást.

21 forduló elteltével a Honvéd egyszerűen nem tudott kiszakadni az alsóházból, voltak jobb periódusok, de a hétvégi 3-2-es vereség a Budafoktól ijesztő. Nem csak a vereség, hanem a tabellán elfoglalt helyezésük is, ha most lenne vége az idénynek, akkor a Budapest Honvéd – akik tavaly Magyar Kupát nyertek, indultak az Európa Liga selejtezőjében – kiesnének a másodosztályba.

Még talán időben megkongatták a vészharangokat, és úgy tűnik, már az utód is megvan, amit a klub szurkolói kettős érzésekkel fogadnak. Horváth Ferenc már egy ideje munkanélküli volt, előtte a Haladással esett ki az élvonalból, még egy évvel korábban pedig a Balmazújvárost nem tudta bent tartani. Nem túl jó előjelek.

Mindenesetre ő már a Bozsik stadionban tartózkodik, és mire ez a cikk napvilágot lát, talán már be is jelentik az érkezését.

Update: Meg is történt a kinevezés, Horváth Ferenc az új edző!

Végszó

Nincs mit tenni, hozzá kell szoknunk, hogy ez egy ilyen szezon. Ahol a kiscsapatok nagyot mennek, és ahol a régi, nagy múltú, patinás csapatok szenvednek. Nem biztos, hogy ez így normális…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső