Újabb játéknap, újabb eredmények: BL-összefoglaló – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 22.

A keddi Bajnokok Ligája teljesítményünkre igazán büszkék lehetünk, hiszen 5 tippet adtunk közzé, és mind az öt sikerrel zárult. Nem rossz, nem rossz. A szerdában a Young Boys egy kicsit kiszúrt velünk, de az 5/4 sem mondható egy rossz eredménynek. Eddig jó, de bizonyára ti is tapasztaltátok, hogy akár egy pillanat alatt feje tetejére állhatnak a dolgok, és egy hullámvölgy veszi kezdetét. Nem erre számítunk, de ettől még nem lettünk mindentudók… Sajnos.

Mindenesetre a tegnapi mérkőzések összefoglalójával nem maradunk az adósaitok, az első részben két találkozót olvashattok, aztán persze jön majd a többi is még a mai napon.

Kairat Almaty – Crvena zvezda: 2-1

G.: José Kante, Bagnack ill. Mikanovic (ög)

Ha jól számoltunk, akkor 40 tétmérkőzést játszott le a szerb Crvena zvezda, hogy nem kaptak ki, utoljára az Európa-ligában találtak legyőzőre, a német Hoffenheim együttese tudta legyőzni őket. Negyven mérkőzés rengeteg, még gombócból is sok, és ilyenkor szokták azt mondani, hogy előbb vagy utóbb minden sorozat megszakad. Hát, tegnap este megszakadt.

Más kérdés, hogy Kazahsztánban, a Kairat Almaty ellen, amire sok sansz azért nem mutatkozott, a fogadóirodák is esélytelenebbnek tartották, több mint háromszoros pénz jutott annak, aki a kazah csapat győzelmét fogadta meg.

A szerbek minden bizonnyal még az öltözőben ragadtak – fejben legalábbis -, mert a második percben már gólt is rúghatott volna a Kairat Almaty. Kamo Hovhannisyan lépett meg egy labdával, a közelében egyetlen zvezda védő sem volt, így szabadon lőhetett durván 11 méterről. Nem volt annyira pontos a lövése, így Borjan kapus leért és szögletre tisztázott. Hatalmas lehetőség volt, és nagy figyelmeztetés a Crvena zvezda számára. De még a helyzet utáni szögletnél sem figyeltek, és így ismét Hovhannisyan bombázhatott, de most az oldalhálóba.

Sokszor az volt az ember érzése, hogy a középpálya nem is létezik, folyton egymás tizenhatosának előterében tűntek fel a felek, azonban komolyabb lehetőségek nem születtek, minden alkalommal volt valaki, aki még menteni, szerelni tudott.

A 24. percben viszont nem volt, és ezt a Crvena zvezda bánta. Gafurzhan Suyumbayev ívelt be egy szögletet, José Kante elképesztően magasra emelkedett a védők gyűrűjében, és nagy erővel, nagy pontossággal fejelt a kapuba, védhetetlen fejes volt. És egy másodpercre sem merülhet fel senkiben, hogy nem megérdemelten szerzett vezetést a Kairat.

Több kaput eltaláló lövés már egyik oldalon sem volt, ám ez nem azt jelenti, hogy unalmasan csordogált a meccs. A szerbek a legnagyobb helyzetüket a 43. percben hagyták ki, pedig Aleksandar Katai üresen törhetett kapura, ám addig szórakozott, amíg a védők beérték és blokkoltak.

A második félidő nagy szerb helyzettel kezdődött, ám ezt is képes volt elrontani – fölé lőni – Nenad Krsticic, és úgy tűnt el van átkozva a Crvena zvezda, mégis 1-1 lett az 56. percben. Nem, nem a szerbeknek jött össze, ami eddig nem, Dino Mikanovic kapott bele lábbal Gajic centerezésébe, Pokatilov pedig hiába reagált gyorsan, nem ért oda.

Az egyenlítést követően kissé leült a meccs, de a 79. percben még egyszer villanni tudtak a hazaiak. Shushenachev helyére állt be a 68. percben a kameruni Macky Bagnack, ő szerezte a győztes gólt, egy beragadt védő mellől lépett ki és nagy erővel bombázott a kapuba. Borjan olyan féktelen dühre gerjedt, hogy szinte megkergette a bírót meg az asszisztensét, de ha megnézi a visszajátszást, akkor láthatja, hogy nem őket, hanem Rodicot, a beragadó csapattársát kellett volna megfuttatni.

A maradék szűk negyedórában a piros-fehérek képtelenek voltak újra egyenlíteni, az előzetes esélyek ellenére a Kairat teljesen megérdemelten nyert, és szűk előnnyel utazhat majd Belgrádba.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Malmö – HJK Helsinki: 2-1

G.: Colak, Christiansen ill. Roope Riski

Jon Dahl Tomasson együttese az előző körben szenvedett, nem is kicsit. Most valamennyivel jobb, erősebb csapatot vártunk, azt gondoltuk, hogy könnyedén bánnak el majd finn ellenfelükkel. Végül nyertek, jobban is játszottak, sokkal, de sokkal több helyzetük volt, de gólból csak kettőt rúgtak, az ellenfél pedig egyet, így minden bizonnyal egy kőkemény visszavágó vár rájuk majd a finn fővárosban.

Kezdjük azzal, hogy a Malmö uralta a mérkőzést, ellentétben a Riga elleni mérkőzéssel, ahol sokszor csak keresték önmagukat. Akkor szerencséjük volt, most úgy gondolom, épp ellenkezőleg. Nyertek, de a teljesítmény alapján többet érdemeltek volna. Arról nem is beszélve, hogy mi is pedzegettük, hogy akár több góllal is nyerhetnek a svédek.

Az első félidőben ez a fölény nem annyira látszott, nem volt egetverő a színvonal, összesen két kaput eltaláló lövése volt a csapatoknak, gólt egyet láthattunk a félidő hosszabbításában. Bonke labdájával a nagyszerű formában levő Antonio-Mirko Colak lépett ki – nagyon lesgyanús körülmények között -, és a jobb alsóba lőtt.

A második félidő derekán szinte a semmiből jött a HJK egyenlítése. Feltehetjük a kérdést, vajon ki volt képes bevenni a svédek hálóját? A válasz pedig az, hogy „hát persze, hogy Roope Riski”. A finn bajnokság legutóbbi gólkirálya egy csúsztatott labdával indult meg, majd ugyanazt a sarkot választotta, mint az első félidőben Colak.

A kapott gól nem törte össze a Malmöt, és Anders Christiansen megpattanó szabadrúgása után ismét náluk volt az előny, ami ki is tartott a legvégéig.

Bár Valencic, a HJK új igazolása 11 méterről, nagy helyzetből durrantott fölé, az hatalmas egyenlítési lehetőség volt.

Páran vitatják, hogy a svédek jobbhátvédjét, a bosnyák Anel Ahmedhodzicot a meccs végén elkövetett szabálytalanságáért ki kellett volna állítani, a játékvezető csak sárgával jutalmazta az elkésett belépőt. Egyébként mi is úgy gondoljuk, hogy ez nem ért piros lapot…

Minimális az előny, a párharc előtt nem adtunk volna egy lyukas garast sem arra, hogy a HJK továbbjuthat, viszont a biztató első meccs után nőttek az esélyeik.

A következő cikkben újabb két mérkőzéssel folytatjuk a szerdai összefoglalót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső