Újabb játéknap, újabb eredmények: BL-összefoglaló – III. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 22.

Lassan a végére érünk, már csak három meccsünk van összesen. Bevallom, már csak egy meccsen születtek gólok, a maradék kettő 0-0-val végződött, de azért megéri megnézni, mi is történt ott pontosan, hogy is alakult a mérkőzés. Vessünk bele magunkat, aztán persze lesz még olvasnivaló számotokra!

Slovan Bratislava – Young Boys: 0-0

Ez az egyetlen meccs, aminél hibáztunk. Pedig nem úgy indult, hogy hibázni fogunk, és emiatt olyan nagyon bántó ez az egész.

Két teljesen ellentétes félidőt láthattak a pozsonyi stadionba kilátogató maroknyi nézősereg. Az első negyvenöt perc nem a hazai Slovanról szólt, a második viszont igen. Az elején kellett volna begyötörni egy gólt és talán minden máshogy alakult volna…

Mondjuk bemehetett volna Michel Aebischer távoli szabadrúgása, parádésan szállt a labda a jobb felső felé, ám Adrian Chovan odaért. Ha egy kicsivel nagyobb erő van benne…

Fél óra elteltével ismét a svájciak próbálkoztak, Ngoumo Ngamaleu lapos löketénél nem volt szükség Chovanra, a labda elszállt a kapu mellett.

A szlovákoktól egy esemény tettünk el, a 39. percből. Ekkor Jaromir Zmrhal ziccerben lőtt a svájci kapusba, majd ahelyett, hogy harcolt volna a labdáért inkább eljátszotta, hogy von Balmoos bántotta őt. A játékvezető viszont nem kajálta meg az esetet, nem ítélt tizenegyest.

Látható volt a YB fölénye, de a második félidőben Vladimir Weiss valamit mondhatott a srácainak, mert teljesen másként léptek pályára, veszélyessé váltak. Így a csapat beszorult, és hosszú-hosszú ideig egyetlen kapu felé tartó lövést nem tudott bemutatni.

A Slovan viszont igen.

A második félidő elején egy egész nagy kavarodást láthattunk, maguk a játékosok sem igazán tudták, hogy a labda merre van, veszélyesen közel a gólvonalhoz flipperezett szlovákon és svájcin egyaránt. A nagy össze-visszaságnak az lett a vége, hogy a játékszer egy Slovan játékos érintésével elhagyta az alapvonalat. Ez mindenesetre a hazaiak legnagyobb gólszerzési lehetősége volt a teljes mérkőzést figyelembe véve.

Egy kis szerencsétlenkedésért a Young Boysnak sem kellett a szomszédba menni. Miután a második félidő közepe környékén kijöttek a szorításból volt egy hatalmas helyzetük, ahol a kapu üres volt, de senkinek nem volt ahhoz bátorsága, hogy kapura lőjön (vagy fejeljen), így a védők aztán felszabadítottak. Ezt egy rutinosabb gárda tükörsimán góllal fejezte volna be. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a Schalkéval nagyon szenvedő David Wagner együttese rossz csapat lenne, csak azt, hogy ezt a szituációt borzasztóan oldották meg.

A volt Vidi-játékos, a nigériai Ezekiel Henty, valamint a másik oldalon Marvin Spielmann lövésével vagyunk még adósak, előbbiét von Balmoos szép robinzonáddal hárította, utóbbié meg egy jó méterrel elkerülte a kaput.

A gólnélküli döntetlen igazából egyik csapatnak sem jó, de ne feledjük, hogy az idegenbeli gólok már nem számítanak, ez pedig egy nyíltsisakos visszavágót hozhat majd.

Mura – Ludogorets: 0-0

Hát, itt van nekünk még egy 0-0-s meccs, de mit lehet tenni? Összességében nem hiszem, hogy panaszkodhatunk a minőségre, két mérkőzést leszámítva mindenhol voltak gólok, izgalom… És egy 0-0-s találkozó is hozhat rengeteg izgalmat.

Jó húsz percen keresztül tulajdonképpen csak kóstolgatták egymást a felek, a kapuk nem is igazán forogtak veszélyben. A 21. percben sem, de ott legalább történt egy kapura lövési kísérlet, a Ludogorets részéről Pieros Sotiriou próbálkozott, az utolsó pillanatban viszont ott termett egy szlovén védő és szögletre blokkolt.

A 33. percben mutatta be a meccs első védését Kahlina kapus, Cipot próbálkozását tolta szögletre. A sarokrúgásból akár még veszély is kialakulhatott volna, ám mindenki előtt elment a labda.

A félidő végén, a 41. percben még egy Cauly lövést láthattunk, majd jöhetett a félidő. Nem rágtuk le a tíz körmünket, maradjunk annyiban.

Abban bízhattunk, hogy ennél csak jobb jöhet, és jött is. Ugyan kaput eltaláló lövésből mindössze kettő volt… Egyszerűen a célzással voltak komoly problémák a Muránál és a Ludogoretsnél is.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Mura bátrabbá vált, megpróbáltak hazai pályán előnyt szerezni, néhányszor pedig jó kis lövéseket eresztettek meg, aminek mindegyike fölé vagy mellé szállt, egy esetben kellett Kahlinának játékba avatkozni.

A 78. percben villantak a vendégek is, Jordan Ikoko passzolt Elvis Manu felé, a támadó védője szorításában átvette a labdát, majd centikkel lőtt mellé.

Az utolsó helyzet viszont a Mura előtt adódott, nem is kis helyzet. Egy jobbról bejövő labdát Ziga Kous lőtt kapura, de a felsőléc megálljt parancsolt.

Az első félidő totálisan felejthető játékot hozott, viszont a második – azon belül is a hajrá – már egy élvezetes találkozót eredményezett.

Legia Varsó – Flora: 2-1

G.: Kapustka, Guimares ill. Sappinen

Jöjjön az utolsó mérkőzés, amelynek tippjére szintén büszkék vagyunk. Nem, nem azért, mert a lengyelek győzelmére fogadtunk, hanem mert megcsíptük, hogy bizony a Florának lehet keresnivalója és gólt fognak szerezni. Imádunk, Rauno Sappinen…

A helytállás kevésnek bizonyult, de attól még jár az elismerés az észteknek, akik az utolsó pillanatban kaptak ki.

Keretbe foglalta a meccset a Legia, betaláltak a meccs legelején és a legvégén is, a 3. percben Bartosz Kapustka „csak” egy félpályán át cipelte a labdát, lefutott mindenkit, majd a tizenhatoshoz érve a bal alsót választotta. Jól tette.

És milyen a futball, a gólba gyakorlatilag bele is sérült a fiatal lengyel, négy perccel később Slisz váltotta.

Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, a Varsó kitömi észt ellenfelét, André, majd Luquinhas helyzete erre engedett következtetni, de mindkét lövés elkerülte a kaput.

Talán túlságosan elbizakodottak lettek a hazaiak, a Flora pedig támadásba lendült. Sappinen lövése még mellé ment, Zenjov okos bombája – ha van ilyen kifejezés – viszont már munkára késztette Borucot.

Jó iramú, lüktető mérkőzés volt, az első félidő vége pedig egyértelműen a vendégeké volt.

És a második eleje is, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy gólt szereztek. Az 52. percben Ojamaa kavargatott a tizenhatos bal csücskénél, sikerült átvernie a védőjét, középre ívelt, ahol Rauno Sappinen érkezett, Boruc teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt.

A folytatásban sem kellett unatkoznunk, a Legia kétszer is majdnem újra vezetést szerzett, két szöglet után a gólvonalról mentett előbb a kapus, majd egy védő.

A pontrúgások magukban hordozták a veszélyt, és a 91. percben Rafael Guimares Lopes révén megszerezték a győzelmet.

Nincs oka szégyenkezni a Flora Tallinnak, ilyen játékkal még ez az egygólos hátrány is ledolgozható…

Mind a hét meccset átbeszéltük, kiveséztük, de nincs megállás, itt az Olimpia, ma este Ekl meccseket rendeznek, jövő héten jönnek a BL meccsek visszavágói… Lehet, hogy uborkaszezon van, de mi nem unatkozunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső