Űrfocival ütötték ki Grealishék a Címvédő Real Madridot

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 május 18.

Az odavágó után nagyon sokat azt mondták, a Real Madridot szét fogják szedni Manchesterben. Nem hittünk nekik, nem akartuk elhinni, hogy a BL-győztest, a sok csatát megélt, a szakadék széléről is visszakapaszkodó Real Madridot így ki lehet ütni. Pedig ki lehet, és ezt tegnap Pep Guardiola csapata megmutatta.

Rangadónak indult, de körülbelül az első percben látszott, hogy ez nem az lesz. Hogy ez mészárlás lesz. Thibaut Courtois-ék beleszaladtak a pofonba, ez pedig egy éra végét jelentheti Madridban…

Manchester City – Real Madrid: 4-0

G.: B. Silva (2), Militao (ög), Álvarez

Döntőbe jutott a Manchester City 5-1-es összesítéssel

A hazaiak kezdőcsapatában egyáltalán nem volt meglepetés, Guardiola el is mondta a meccs előtt, nem fog változtatni. Sem a kezdőt, sem a taktikát illetően. Carlo Ancelotti is majdnem ugyanazt a csapatot küldte pályára, az egyedüli változás Eder Militao volt, aki Tony Rüdiger helyét foglalta el.

A kezdőcsapatok:

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Akanji – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Előre leszögezném, én ilyen rosszul idén nem láttam játszani a Real Madridot. Egyértelmű volt, hogy a hazai csapat az esélyes, de azt gondoltuk, ez a királyi gárda, akik tényleg mindenhonnan képesek visszatáncolni, legyen bármilyen nagy a gond. Itt azonban lefagytak, az egyéniségek csődöt mondtak, ez alatt Modricot, Benzemát és Vinicius Jr.-t is értem, de igazából nincs olyan játékos, akit pozitívan ki lehetne emelni. Talán Thibaut Courtois-t, aki az első félidőben megakadályozta, hogy ne 4-0 legyen 45 perc játék után.

Várhatóan a Real Madrid nyáron át fog alakulni. A középpálya két meghatározó játékosa jóval elmúlt harminc, a csapat meghatározó góllövője elmúlt 35, nincs balhátvéd, nincs jobbhátvéd, a problémákat pedig még lehetne sorolni. De nem teszem. Nézzük inkább, mi történt a meccsen!

A Manchester City játékosai nem sokat teketóriáztak, már rögtön az elején nekiestek a Madridnak. Ancelotti erre számított, azt mondta, az első tíz percben várhatóan gólt fognak kapni. Ez nem jött be, de amit a Real Madrid átélt, arra nem lehetett felkészülni. A játékosok csak tébláboltak a pályán, és nézték, ahogy a hazaiak járatják a labdát, és egyre közelebb jutnak a kapujukhoz. Egy darabig megúszták. Például Erling Haaland háromméteres fejesénél, amit Courtois védett. Vagy később, amikor ismét a norvég fejelt… Elképesztő védés volt mindkettő.

A 23. percben viszont már ő sem segíthetett: Bernardo Silváról teljesen megfeledkeztek a spanyolok, üresen kapott labdát a tizenhatoson belül, majd nagy erővel kilőtte a rövid felsőt.

Egyetlen csapat volt a pályán, a Madrid mégis majdnem egyenlített a 35. percben. A sokat hibázó Toni Kroos távoli lövése, amiben szerintem minden mérge benne volt, a felsőkapufán landolt. Végül kirúgással jöhetett a hazai csapat, de nem hiába pacsizott mindenki Edersonnal, a kapus ujjheggyel segített egy kicsit.

Nem lett 1-1 a meccs, és nem maradt 1-0 sem, erről Bernardo Silva gondoskodott. A portugál szélső megint üresen találta magát egy szituációnál, egy felpattanó labdát fejelt az üres kapuba. A madridi védelem ezúttal is csődöt mondott. Mint ahogy az egész meccsen.

A második félidőben a Real igyekezett összeszedni magát, kicsit jobbak is voltak, de támadásban olyan tanácstalanok voltak, hogy sejteni lehetett, hacsak valami hatalmas meglepetés vagy hiba nem történik, itt ők nem rúgnak gólt. Nem is rúgtak. Illetve de, volt egy madridi, aki a kapuba talált, csak nem a jó kapuba.

A hajrában Eder Militao öngólja döntötte el végérvényesen a mérkőzést. Addig sem volt sok esélye a Madridnak, de ott volt a meglepetés ereje, mindenki a tavalyi elődöntőre gondolt, amikor a semmiből hozták vissza a mérkőzést. Ez ezúttal nem történt meg.

Olézott a közönség, szabályosan alázták a királyi gárdát, a csapatot, amely 14 alkalommal nyerte meg ezt a sorozatot. A végén Dani Carvajalt le is kellett kapni a pályáról, egyre többen vesztették el a fejüket, és még búcsúzóul Julian Álvarez is betalált.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy nem volt megérdemelt az ilyen különbségű hazai győzelem. Mert az volt. Ezen az estén csak és kizárólag a Manchester City akart és tudott futballozni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső