Véget ért a csoda, nagy dráma közepette esett ki az Atalanta

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 13.

Komoly hiányzókkal kellett számolnia Gian Piero Gasperininek, azonban az előzetes hírekkel ellentétben José Luis Palomino például leülhetett a kispadra. A túloldalon is volt egy jó hír, Kylian Mbappé ugyanúgy a kispadon foglalt helyet, pedig azt írták, esélytelen, hogy pályára lépjen. Pedig ott volt, csereként és ez nagyon jól jött a PSG-nek… De erről majd később.

Előzetesen arra számítottam, hogy a hiányzókat nem bírja el a bergamói csapat, de kellemes csalódást okozott a játékuk és a végeredmény után kissé csalódott voltam. Ők meg nagyon csalódottak, három perc alatt ment tönkre ez a mérkőzés számukra.

Atalanta – PSG: 1-2

G.: Pasalic ill. Marquinhos, Choupo-Moting

Elődöntőbe jutott a PSG, a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el

Az általam írt előzetesben, tippben arról ejtettem szót, hogy mennyire sok függ Neymar játékától. A brazil eredetileg azért igazolt Párizsba, mert Messi mögött nem tudott érvényesülni, nem tudott vezérszerepet betölteni. Neymar még azt is bevállalta, hogy csúnyán összevesszen korábbi kenyéradójával, csakhogy ezt a transzfert megléphesse. Most pedig itt vagyunk, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében Neymar arra készült, hogy hátára vegye az egész csapatot és az ő vezérletével bejussanak 25 év után az elődöntőbe.

Ehhez minden adott volt, már a harmadik percben gólt szerezhetett volna a brazil, egy az egyben vezethette a labdát a Gollinit helyettesítő Sportiellora, azonban nagyon csúnyán mellé lőtte a ziccert. Egy perccel korábban a csapatkapitányi karszalagot viselő Gomez lőhetett, de Keylor Navas könnyedén hárítani tudott.

Akkor láttam esélyét az Atalanta továbbjutásának, ha képesek játszani saját játékukat, és bizony ilyen szellemben léptek pályára. Muriel ugyan csere volt, de ott volt Zapata, mögötte pedig Gómez és Pasalic, akiről a beharangozó során szinte teljesen megfeledkeztem.

A 11. percben újfent Keylor Navasnak akadt dolga, Hateboer kellemetlen, földre lefejelt labdáját óriási bravúrral tolta szögletre a costa ricai. Újabb két perc elteltével ismét a kapus volt a főszerepben, ezúttal Caldara fejesénél.

Sokkal jobban játszottak az olaszok, ennek pedig a 27. percben érett meg a gyümölcse: Pasalic kapott labdát a tizenhatoson belül, és úgy ahogy volt, kapásból a jobb felsőt vette célba. A costa ricai párduc hiába repült, ezt még ő sem érhette el.

Az első félidőben más már nem történt, így folytassuk a meccs összefoglalóját a második negyvenöt perccel, ott történt az igazi dráma…

Jól kezdett az Atalanta, két kisebb és egy nagyobb lehetőség is adódott előttük, Navasnak azonban most nem kellett védeni, mert mindhárom lehetőség mellé szállt. A háromból a legnagyobb az albán Djimsiti előtt adódott, aki hat méterről tüzelt, de a labda lecsúszott a lábáról.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 60. percben pályára lépett Mbappé is, Tuchel mindent bevetett azért, hogy a találkozón összejöjjön az egyenlítés. Neymar ugyan pazarul játszott, minden támadás rajta futott keresztül, de egyszerűen ziccerig sem jutottak a franciák, ami meg volt, azt elpuskázták még az első félidőben.

Mbappét Paredes és Draxler követte, majd érkezett Choupo-Moting is, illetve a remekül védő Keylor Navast is le kellett cserélni, helyette Rico lépett pályára.

Az Atalanta is elkezdte átszervezni a csapatot, több hangsúlyt fektetve a védekezésre.

Egyre többször jelentek meg a párizsiak az Atalanta tizenhatosánál, Kylian Mbappé kétszer is helyzetbe tudott kerülni, de mindkét alkalommal egy bergamói láb vetett véget az akciónak. Neymar is próbálkozott, de ezen a meccsen nem mentek a befejezések, hazaadásnak felérő lövését könnyedén fogta Sportiello.

Fogyott az idő, az Atalanta már csak a védekezéssel törődött, a PSG pedig mindent bevetett, hogy sikerüljön egalizálni. Ez végül a 90. percben sikerült. Marquinhos lépett fel csatárnak, Neymar középre adott labdáját az üres kapuba továbbította a belső védő.

Itt pedig még nem volt vége a meccsnek, ugyanis a hosszabbítás harmadik percében egy hasonló gólt szereztek a párizsiak, Kylian Mbappé passzára ezúttal Choupo-Moting érkezett jól.

Három perc, ennyi idő alatt törtek össze az Atalanta álmai. És tény, hogy a második félidő derekától kezdve csak a párizsiak támadtak, az Atalanta legalább a hosszabbítást megérdemelte volna. Én örültem, hiszen a pénzem a PSG győzelmére tettem, de nem ilyen mérkőzést vártam.

A párizsiak tehát hosszú idő után újra az elődöntőben vannak, várják ellenfelüket, az Atalanta számára pedig véget ért ez a hosszú, ámde annál sikeresebb szezon, mert azt hiszem mindenki megtanulta Zapata, Gomez, Hateboer, Toloi és a többiek nevét.

A meccs embere
Keylor Navas - PSG

Bár a legtöbb lap Neymar teljesítményét emeli ki, én mégsem őt választottam. A befejezéseknél rendre hibázott, így nem lehet ráaggatni a mérkőzés legjobbja címet. Nálam ezt Keylor Navas kapta, aki az első félidőben két óriási bravúrt is bemutatott. Ne legyenek kétségeink: Ha az Atalanta két vagy három góllal elhúz, sosem jött volna vissza meccsbe a PSG.

Ma este az RB Leipzig – Atletico Madrid találkozót rendezik, holnap annak a meccsnek az összefoglalójával érkezem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső