Véget ért az Európa Liga csoportköre is – Összefoglaló

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 11.

Ismét túl vagyunk a csütörtökön, és ismét volt egy Európa Liga játéknap, amelyet most jól össze is foglalunk a számotokra. Véget ért a csoportkör, megvan, hogy melyik az a 32 csapat, akinek még esélye van elhódítani a trófeát. Innen 24 gárda került tovább, a 12 csoport első két helyezettje, valamint csatlakozik hozzájuk 8 együttes a Bajnokok Ligájából. Sorsolás majd hétfőn, Nyonból, addig is nézzük, melyik lett a nap legjobb meccse!

A nap mérkőzése

Sok találkozó bírt nagy téttel, és persze voltak olyanok, amik nem számítottak, de muszáj volt lejátszani. És volt egy olyan találkozó, ami igazi drámát hozott egy hitchcocki fordulattal.

Young Boys – CFR Cluj: 2-1

G.: Nsame, Gaudino ill. Debeljuh

Azért emellett a meccs mellett döntöttem, mert ezen volt igazán hatalmas meccs végi fordulat, tele feszültséggel és egy bődületes fordítással. A meccsen nem vetették meg a játékosok a durvaságot sem, a játékvezető tíz lapot mutatott fel, főleg a meccs vége vált erőszakossá és durvává. Kitérek majd erre is.

Úgy kezdték a felek a találkozót, hogy a Young Boysnak elég volt egy döntetlen is a továbbjutáshoz, tehát a kolozsváriak kénytelenek voltak kezdeményezni, számukra csak a győzelem volt elfogadható. Pont emiatt sok helyzet született, azonban az igazi őrület a meccs 84. percében kezdődött. A sokat próbálkozó Mario Rondón próbálkozása még kijött a kapufáról, de a szintén az ötösnél álldogáló Debeljuh a kipattanót estében a kapuba vágta.

Ez a gól azt jelentette, hogy a két együttes helyet cserél a tabellán és a románok mennek tovább. Csakhogy jött Basten játékvezető. Nem tisztem dönteni, meg igazából nem is akarok véleményt formálni, így csak a tényeket közlöm: A 90. percben egy megpattanó beadásra ketten startoltak rá: A Young Boys részéről a felhúzódó védő, Cedric Zesiger, valamint a kolozsváriak kapusa, Cristian Balgradean. A labda az összecsapás után az alapvonalon túl landolt, Zesiger fájdalmas arccal a földön terült el, Basten játékvezető meg belefújt a sípjába, tizenegyes. Nézzétek meg a visszajátszásokat, és döntsetek, hogy ez valóban tizenegyest ért-e, Balgradean eltalálta Zesiger fejét az öklével – ahogy megpróbálta kiütni a labdát. A kapus ráadásul annyira mondta a magáét – meg szinte mindegyik játékostársa – hogy piros lappal leküldte őt a francia. A helyére beálló Sandomierski és Nsame néztek farkasszemet, végül a svájciak támadója nyert, egyenlített a Young Boys.

A játékvezető 10 perces hosszabbítást jelzett, és akadt még itt esemény. Az, hogy Nsame fejében mi fordult meg a 94. percben, azt valószínűleg ő meg a Jóisten tudja csak, mindenesetre úgy alárúgott totál ártalmatlan helyzetben a labdát vezető Andrei Burcát, hogy Basten itt is a sötétebb színű kártyát vette elő.

A meccs a 96. percben dőlt el végérvényesen, amikor a teljesen kitámadó vendégeket Elia és Gaudino kontrázta le, 2-1, eldőlt minden. A csalódott vendégek persze nem bírták szó nélkül hagyni, Djokovics, a vendégek középpályása heves reklamálásért még kapott egy pirosat.

Hát, ezért lett ez a meccs a legérdekesebb ezen a játéknapon…

A többi meccsről

Lássuk szépen sorban a többi eredményt is!

Braga – Zorya: 2-0

G.: Abu Hanna (ög), Horta

A portugáloknak akkor lett volna esélye az első helyre, ha a Leicester kikap. Nem tették meg ezt a szívességet, így a győzelem is kevés volt. Horta egyébként beállását követő első labdaérintéséből gólt szerzett.

Celtic – Lille: 3-2

G.: Jullien, McGregor, Turnbull ill. Ikone, Weah

Sikerült szépen búcsúzni az Európa Ligától a skótoknak, de arra senki nem számított, hogy egyetlen győzelemmel fejezik be a sorozatot. A Lille-nek már egyébként mindegy volt a találkozó, a Milan mögött jutottak tovább.

Dinamo Zagreb – CSZKA Moszkva: 3-1

G.: Gvardiol, Orsic, Kastrati ill. Bistrovic

Ez is egy olyan meccs volt, aminek az eredménye nem osztott vagy szorzott. A horvátok már továbbjutottak, az oroszok már kiestek. Kényelmes győzelem volt ez a Fradi korábbi BL ellenfelének.

Hoffenheim – Gent: 4-1

G.: Beier (2), Skov, Kramaric ill. Fortuna

Szintén zenész, a németek nagyon magabiztosan, öt győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként mentek tovább, a Gent egyetlen pontot sem szerzett hat meccs alatt.

Leicester – AEK Athén: 2-0

G.: Ünder, Barnes

Két perc alatt rendezték le a Rókák ellenfelüket, a győzelemnek köszönhetően a csoportjuk élén jutottak a legjobb 32 közé, az AEK utolsó lett.

Liberec – Crvena zvezda: 0-0

Itt is már tudták a meccs előtt, hogy az eredmény semmit nem befolyásol. Nem is vitték túlzásba a csapatok, a vége gólnélküli döntetlen lett.

Ludogorec – LASK: 1-3

G.: Manu ill. Wiesinger, Renner, Madsen

Az előző körben már eldőlt, hogy a J csoportból a Tottenham és az Antwerp megy tovább, de a búcsú szépre sikeredett az osztrákok számára. A bolgár Ludogorec a Genthez hasonlóan mind a hat meccsét elveszítette.

Maccabi Tel Aviv – Sivasspor: 1-0

G.: Saborit

Végre egy ki-ki meccs! Az izraelik előnyösebb helyzetből várták a találkozót, a törököknek csak a győzelem volt jó eredmény. Nem jött össze, így búcsúztak, a Maccabi meg a Villarreal mögött végzett.

Sparta Praha – AC Milan: 0-1

G.: Hauge

A Milan számára volt tétje a meccsnek, nem tudhatták, hogy a Lille vereséget fog szenvedni, így nekik hajtani kellett az első helyért. Hauge, a norvég támadó az első félidő elején eldöntötte a három pont sorsát.

Tottenham – Antwerp: 2-0

G.: Carlos Vinicius, Lo Celso

Kane, Szon, Alli csak a padon, Hojbjerg még ott sem kapott szerepet, de a pályán levők is kétvállra fektették belga ellenfelüket a csoportdöntőn, így az utolsó fordulóban előzött a Spurs.

Wolfsberger AC – Feyenoord: 1-0

G.: Joveljic

A játéknap talán legnagyobb meglepetése, az osztrákok bár előrébb álltak a tabellán a meccs előtt, de a hollandok ezen változtathattak volna egy győzelemmel. Nem tették, ki is estek.

CSZKA Szófia – AS Roma: 3-1

G.: Rodrigues, Sowe (2) ill. Milanese

A koronavírus elérte a Farkasokat is, akik számára amúgy tétnélküli volt a találkozó, csupa fiatallal álltak ki. A Szófia megérdemelten nyert, és győzelemmel búcsúzott.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dundalk – Arsenal: 2-4

G.: Flores, Hoare ill. Nketiah, Elneny, Willock, Balogun

Az egyetlen csapat az Arsenal, akik hiba nélkül hozták le a csoportmeccseket. Más kérdés, hogy a Premier League-ben nem megy nekik ilyen jól…

Hapoel Beer Sheva – Nice: 1-0

G.: Hatuel

A meccs arról döntött, hogy ki végez a harmadik, és ki a negyedik helyen, továbbjutásra már nem volt esély egyiküknek sem.

Lecz Poznan – Rangers: 0-2

G.: Itten, Hagi

Veretlenül, négy győzelemmel masíroztak be a skótok a legjobb 32 közé. Számukra biztos külön öröm, hogy az ősi rivális kiesett. Ahogy kiestek a lengyelek is, utolsóként zártak.

Bayer Leverkusen – Slavia Praha: 4-0

G.: Bailey (2), Diaby, Bellarabi

Csoportrangadónak indult, kiütés lett a vége. Ugyanannyi ponttal álltak a meccs előtt, de a németek megmutatták, ki az úr a háznál.

Napoli – Real Sociedad: 1-1

G.: Zielinski ill. Willian José

Hazai győzelmet vártam, ami a hosszabbításban úszott el, de a Sociedad így is továbbment, köszönhetően az Alkmaar Rijeka elleni vereségének.

PAOK – Granada: 0-0

A spanyolok tudták, hogy nem eshetnek ki, a görögök meg szépen akartak búcsúzni. Ennek az eredménye lett ez a 0-0.

PSV – Omonia Nicosia: 4-0

G.: Malen, Dumfries, Piroe (2)

Kiütéses siker lett, pedig a 90. percben csak kettővel mentek a hazaiak, a hosszabbításban Piroe villant kétszer. A hollandok csoportelsők, a ciprusiak utolsók lettek.

Rapid Wien – Molde: 2-2

G.: Ritzmajer, Ibrahimoglu ill. Eikrem (2)

A Molde számára bőven elég volt ez a döntetlen a második helyhez, az Arsenallal karöltve mennek tovább a B csoportból.

Rijeka – AZ Alkmaar: 2-1

G.: Menalo, Tomecak ill. Wijndal

Nagy esély előtt álltak a hollandok, arra lehetett számítani, hogy a Napoli ellen nehezen győzhet riválisuk, a Real Sociedad. Nem is jött nekik össze, így a hollandoknak csak meg kellett volna verni a csoport utolsó helyezettjét. Kikaptak, így a horvátok magukkal rántották ellenfelüket a mélybe.

Standard Liege – Benfica: 2-2

G.: Raskin, Tapsoba ill. Everton, Pizzi

Újabb olyan mérkőzés, ahol a fő kérdések már eldőltek. Játszottak egy izgalmas döntetlent a felek. A belgák harmadikként zártak, a Benfica a Glasgow Rangers mögött a második helyen.

Ezek a meccsek voltak tehát tegnap, a legjobb 32-vel folytatódik a sorozat hamarosan!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső