5000 néző volt kíváncsi az első mérkőzésre

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 január 16.

Első mérkőzését a vártnak megfelelően, rettentően simán, 14 gólos sikerrel zárta első Európa-bajnoki mérkőzését a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű kontinenstornán a török válogatott ellen. Märcz Tamás együttese előzetesen kicsit tartott a mérkőzéstől, hiszen mindig nehéz legyűrni a kötelező győzelmeket, de azért azt már előzetesen lehetett tudni, hogy az előző Európa-bajnokságon csoportutolsó helyen végzett török csapat nem fog kihívást jelenteni.

A legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön, 2016-ban Belgrádban az akkor még Benedek Tibor által irányított csapat 20-5-re nyert, úgyhogy a mostani 19-5-ös siker valamilyen formában még akár visszalépésnek is nevezhető. Az Európa-bajnokságnak egyébként a hazai rendezés és a szimpla sikervágy mellett az is extrát kölcsönöz, hogy az Európa-bajnok kvótát szerez a tokiói olimpiára és mivel ezt már a szerbek, az olaszok és a spanyolok megtették, így, ha ezen csapatok közül nyerne valaki, akkor az utánuk következő legjobbé lesz a kvóta.

A magyar szövetség és a rendezők nagy örömére több mint 5000 néző tette tiszteletét tegnap a Duna Arénában és meglepődve vette tudomásul, hogy 3-1-re a mérkőzés előtt két órával még nyugodtan kávézgató törökök vezettek, sőt, az első nyolc perc 4-4-es döntetlennel zárult. Egy pillanatra mindenki meghökkent, de aztán helyreállt a világ rendje, hiszen a magyar csapat egyre keményebb játékra váltott, a védekezés is feljavult, így a második negyedben a törökök nagyjából a kapuig sem jutottak el, ezzel pedig elkezdődött a különbség növekedése.

A Spanyolország elleni meccs lesz az igazi vízválasztó

4-0-ra nyerte is ezt a negyedet a magyar csapat. A harmadik negyedben aztán már teljesen kijött a két csapat közötti tudáskülönbség, a magyar válogatottnál még kapuscsere is történt és a beállt Vogel Soma is tartotta a megkezdett sorozatot, egyetlen egy gólt kapott ebben a negyedben (ekkor még nem lehetett sejteni, hogy a törökök utolsó gólja lesz ez).

Ahogy a mérkőzés után a szakértők és maga Märcz Tamás is elmondta, a csapat nem pörgött a legmagasabb fordulatszámon, de már egy-két megoldáson látszott, hogy ha igazán fel tud pörögni a magyar csapat, akkor a spanyolok ellen, csütörtökön is komoly esély lesz a győzelemre – ez utóbbi egyébként nagyjából egyenértékű is lenne a továbbjutással.

Végül a negyedik negyedben Vámos Márton második találata jelentette azt, hogy kialakult a tízgólos különbség és ez még csak a kezdet volt, a magyar válogatott szórta a szebbnél-szebb gólokat és így alakult ki végül a 19-5-ös győzelem. A többi mérkőzésen nem igazán születtek meglepetések, hiszen a magyar csoport, a C-kvartett másik meccsén a spanyolok könnyedén verték Máltát és a többi csoportban is hozták a kötelezőt az esélyesek.

Európa-bajnoki vízilabda 2020

Talán ami meglepetés lehet, az a B-csoportban a románok veresége a hollandok ellen, de az már papírforma volt, hogy a szerbek 13-9-re verték az oroszokat. Az A-csoportban Montenegró és Horvátország is simán nyert, a szlovákok illetve a németek ellen, tehát az is biztos, hogy a két déli ország meccse fog dönteni a csoport első helyéről. A D-csoportban végül volt azért egy kisebb meglepetés, a grúzok ugyanis le tudták győzni a franciákat, így megkavarták kicsit a kvartettet, hiszen az olaszok verték a görögöket, tehát a grúzoknak akár egy győzelem már elég lehet a továbblépéshez.

Várjuk a csütörtöki rangadót a spanyolok ellen. A meccs után Märcz Tamás azt nyilatkozta, hogy meglepte a törökök erős kezdése, hiszen nem igazán tudták mire számíthatnak és ezért lett döcögősebb a találkozó eleje. Aztán ahogy kijavították a védekezés hibáit, azonnal előjött a dominancia és végre megszülettek azok a szép megoldások,s amelyekre a nézők és a szakvezetés is várt már.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső