Zlatan Ibrahimovic 42 évesen Visszavonul a Profi Futballtól

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 05.

Míg Madridban Karim Benzema után párásak a szemek, addig Milánóban Zlatan Ibrahimovic miatt. A svéd legenda tegnap este, a Verona elleni (egyébként 3-1-re megnyert) mérkőzést követően jelentette be visszavonulását.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic 1981. október 3-án született horvát anyától és bosnyák apától Malmöben. Itt is kezdte meg profi pályafutását 18 évesen, 1999-ben. A támadó ezt követően az Ajax csapatába került, és itt vált igazi klasszissá. A hollandoknál 74 mérkőzésen 35 gólt szerzett, majd megjárt több olasz csapatot, így focizott a Juventusban, az Interben, az AC Milanban, de leigazolta őt a Barcelona, a PSG és a Manchester United is.

Karrierje vége felé közeledve Amerikába szerződött, ahol viszont annyira jól ment neki a játék, hogy úgymond kinőtte az MLS-t, és úgy érezte, van még benne pár jó év Európában is.

Így korábbi sikerei színhelyére, Milánóba tért vissza, ahol három szezon alatt 64 meccsen 34 gólt rúgott.

A svéd válogatottban 121 mérkőzésen szerepelt, melyeken 62 gólig jutott.

Az idei szezonban már csak elvétve kapott játéklehetőséget, és nem azért, mert Stefano Pioli pikkelt rá, egyszerűen Ibrahimovic a kor előrehaladtával egyre többször került a lelátóra sérülései miatt.

Zlatan híres mondásai

Ellentmondásos figura, szó se róla, aki a pályán mutatott teljesítménye mellett hírek szólás-mondásaival is kitűnt. Korábban többször mondtam: Zlatant lehet imádni, lehet utálni, de senki sem közömbös vele kapcsolatban. Én az előbbiek táborába tartozom. Íme néhány híres mondás tőle a teljesség igénye nélkül:

„Királyként érkeztem, legendaként távozom” – Ezt mondta Ibrahimovic, mikor távozott a PSG-ből.

„Amit John Carew tud egy labdával, azt én megcsinálom egy naranccsal” – amikor a norvég támadóról kérdezték.

„Egy világbajnokságnak nélkülem semmi értelme. Szóval senki ne várja a VB-t!” – Portugália pótselejtező után verte ki Svédországot, Zlatannak erről is megvolt a véleménye.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

De az egyik kedvencem tőle az, mikor Nenad Dedovicot – egy bosnyák kosárlabdázó, aki kiköpött Zlatan külsőre – megkérdezte egy riporter, hogy rokonok-e Ibrahimoviccal.

Dedovic azt válaszolta, hogy „Nem, apám sosem járt Svédországban.”

Nem sokat kellett várni a válaszra: „De az enyém volt Boszniában” – mondta Ibra.

Zlatan búcsúja

Tegnap este az AC Milan hazai pályán legyőzte 3-1-re a Verona együttesét. Ebben nincs semmi különleges, ezt várta szinte mindenki.

És egy kicsit mindenki várta, hogy Zlatan beáll majd, legalább öt percre. De az új sérülése után nem tudott felépülni, már a hét közepén sejthető volt, hogy nem lesz ott, mivel a többiektől külön edzett. Azt eddig is tudta mindenki, hogy a lejáró szerződését nem hosszabbítja meg. De abban azért bíztak a drukkerek, hogy más mezben még láthatják.

A lefújás után senki nem ment haza, a játékosok a pályán maradtak, megérkezett a vezetőség, hogy együtt álljanak sorfalat távozó játékosuknak.

Aki aztán a következőket mondta:

„Amikor először idejöttem, boldogságot kaptam tőletek. A második alkalommal szerelmet. Egy életen át Milan-szurkoló leszek. Most eljött az idő, hogy búcsút mondjak a futballnak. De nem nektek. Még találkozunk, ha elég szerencsések lesztek. Forza Milan!”

A végén még az őt kifütyülő Verona-drukkereknek is odaszólt, ettől lett ez a beszéd olyan igazi Zlatanos:

„Fütyüljetek csak! Az egész szezonotok legnagyobb pillanata az volt, hogy láthattatok engem!”

Újabb legenda döntött tehát úgy, hogy befejezi. Kétségtelen, Ibrahimovicnak megvolt a maga stílusa pályán és azon kívül is, de egy igazi egyéniség távozik a pályáról.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső