Nem zörög a haraszt: Német átigazolási hírek – I. rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 10.

Utolsóként sorozatunkban a Bundesliga élcsapatainak lehetséges igazolásait nézzük meg. Az első részben a Bayern München és a Leipzig csapatához látogatunk, míg a második részben a Dortmund és Leverkusen lesz a célkeresztben.

Bayern München:

Bayern München logo

Jellemző volt a bajorokra, hogy a német első osztályú bajnokság csapatainak legjobbjait vásárolták fel. Emiatt rengeteg kritikát kaptak az évek során, de úgy tűnik a bevált recepten idén sem fognak változtatni.

Legnagyobb dobásuk Kai Havertz leigazolása lehet, akit szívesen látna a Chelsea és a Liverpool is, de Havertz kijelentette, ő a müncheniekhez menne legszívesebben. A 20 éves középpályás – aki már hétszer ölthette magára a válogatott mezét – remek szezont fut a Leverkusen együttesében, 10 gólt szerzett és 8 gólpasszig jutott, az Európa Ligában szereplő gárda egyik legjobbja.

Mindenképp elkél az erősítés a középpályára, hiszen a Javi Martinez – Corentin Tolisso – Philippe Coutinho hármas nem valószínű, hogy Münchenben kezdik meg az őszi szezont.

Javi Martinez úgy tűnik, visszatér nevelőegyesületéhez és újra magára ölti az Athletic Bilbao mezét, ahonnan 2010-ben távozott, míg Tolissot az Interen kívül az Arsenal is szeretné megszerezni. Coutinho távozása is biztosnak tűnik, a szezon végén visszatér Barcelonába, de arra nem mernék mérget venni, hogy ott is marad. Kérőkben viszont nem lesz hiány, hiszen hívja őt a Chelsea, a Juventus, de a Leicester City is meg fogja próbálni kölcsönvenni a brazilt.

Thiago Alcantarával viszont közel a hosszabbítás, ahogy Thomas Müller is aláírta új szerződését, tehát legjobbjait képes lesz megtartani Hansi Flick csapata. Neuer esetleges váltásáról szólnak még a hírek, de vele is megpróbálnak megegyezni. Azonban ha bármi probléma adódna, akár 90 millió eurót is fizetnének Marc André ter Stegenért a Barcának. Lehetséges, hogy ez a hír hápog, de egyelőre ter Stegen sem tudott megegyezni a Barca vezetőségével.

A védelem megerősítésére is szükség lesz, mert Jerome Boateng is a lehetséges távozók között szerepel. Pótlására a német válogatott Rüdiger is az esélyesek között van, de a Chelsea foggal-körömmel ragaszkodni fog egyik legjobbjának megtartásáért. Ha nem jön össze az üzlet, Upamecano érkezhet.

Támadók tekintetében nem állnak rosszul Flickék, hiszen Lewandowski ebben a szezonban is minőségi játékkal rukkolt elő, valamint Serge Gnabry is összehozott 11 gólt az eddigi szezonban.

Niko Kovac menesztését követően ideiglenesen került a Bayern München kispadjára Hans-Dieter Flick, viszont a hírek szerint újra egymásra talált edző és játékos, ezt az eredmények is hűen prezentálják, így nem csoda, hogy véglegesítették Flicket a posztján. Müller mellett egy újabb nagyszerű „házi-igazolást” hajtottak tehát végre Rumeniggéék.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

RB Leipzig:

Leipzig logo

A lipcseiek taktikája az átigazolási piacon sosem arról szólt, hogy óriási pénzeket költenének el, inkább mindig kevésbé ismert játékosokat vásároltak meg, akiket aztán beépítettek és nagy haszonnal továbbadtak. Werner vagy Upamecano olcsón érkezett, a nyári átigazolási időszaknak pedig mindketten részesei lesznek, így minden bizonnyal óriásit fog kaszálni rajtuk a lipcsei együttes.

Ezzel el is árultam a Lipcse legfőbb nyári célját: Meg kell próbálni megtartani legjobbjaikat, ha ez nem sikerül, pótolni kell őket.

Timo Wernert 2016-ban igazolták Stuttgartból, azóta 71 gólt szerzett a Leipzig színeiben, válogatott lett és rengeteg csapat szeretné őt megszerezni, kezdve a Liverpoollal, de azért a Bayern érdeklődéséről is hallani. Mélyen a zsebébe kell azonban nyúlni annak a csapatnak, aki megszerzi majd őt, ára elérheti a 100 millió eurót.

Hasonló a szituáció Dayot Upamecanoval. Sorra érkeznek a hírek, hogy angol, olasz és spanyol csapatok tárt karokkal várnák a védőt, sőt, ő is fontolóra vette már a távozását, mivel nagyobb csapatban szeretne játszani.

Werner és Upamecano elvesztése is fájó lenne a lipcseieknek, de csapatkapitányuk esetleges eligazolása legalább annyira. Márpedig Marcel Sabitzert az Arsenal és a Tottenham is kinézte magának.

Az átigazolási körképünk utolsó részében tehát jön a Dortmund és a Leverkusen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső