AC Milan – Celtic: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 01.
AC Milan
Teljesítmény:
N D N D V
  • Giuseppe Meazza
  • December 03. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Celtic
Teljesítmény:
V V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ugorjunk át egy kicsit az Európa Ligához is, vannak itt is érdekes meccsek, mondjuk például az AC Milan – Celtic. Na jó, ez egy évtizeddel ezelőtt mondjuk sokkal nagyobb rangadó lett volna, nézzünk csak rá a mostani csoportjuknak tabellájára. Egyetlen ponttal szerénykedik csak a Celtic, amely még a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte meg idei menetelését, de a Ferencváros hamar elütötte őket attól a sorozattól. Maradt az EL, ahol egy… elég erős csoportba kerültek (kerestem a megfelelő szót), hiszen ott a Lille és a Milan, de nézzétek csak a Sparta Prahat, ők is belehúztak.

Lehet itt még izgalom, ennek kulcsa pedig egy Celtic okozta meglepi meg egy cseh siker a Lille ellen. Akkor lenne aztán izgalmas utolsó forduló…

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Lille – AC Milan

Rafael Leao és Zlatan Ibrahimovic kiesésével erőteljesen sérült a milánóiak támadó szekciója, valamint a San Siroban rendezett meccsen simán nyertek a franciák, ezért mi hazai győzelemre tippeltünk.

Ha a csoportkör előtt a Lille vezetőinek azt mondják, hogy négy pontot szereznek a Milan ellen, szerintem mindannyian belementek volna, de a mostani meccs első félidejét látva lehet, hogy mégsem írták volna alá. Ugyanis a Milan védelme rendkívül szervezetlen volt, elszórták a labdákat, amit a Lille játékosai begyűjtöttek és bizony helyzetekig jutottak. Az előző meccs hőse, Yazici került először helyzetbe, egy elszórt labda, egy passz és már lőtt is kapura a török. De mellé. Gigio Donnarumma haragja még a képernyőn keresztül is érezhető volt a könnyelműség miatt. De aztán még egy hasonló szituáció volt, ezúttal Luis Araujo lőtt, ezt meg Donnarumma védte.

A Milan nem nagyon jutott el az ellenfél kapujáig, inkább a franciák domináltak, támadtak, kerültek helyzetbe. Luis Araujonak volt még egy jó lövése, de ezt a csatát is a kapus nyerte, maradt a 0-0. Kinézett az a francia győzelem, de a második félidő 30. másodpercében mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Szó szerint a semmiből, ez volt az első kaput eltaláló lövésük. És mint utóbb kiderült, ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövésük.

Egy labdaszerzés után az Ibrahimovicot helyettesítő Ante Rebic futott le két védőt, szemben állva a kapussal is a gólra gondolt, így Samu Castillejonak passzolt, ő meg az üres kapuba. Szép gól volt, az érdem pedig Rebicé.

Mindkét mester kettős cserével próbálta frissíteni csapatát, két perccel azután, hogy lement Yazici és Xeka megszületett az egyenlítő gól. Ennek szerzője Jonathan Bamba volt, a gólpasszt pedig névrokonától, Jonathan Davidtől kapta. Bár, az a gólpassz inkább egy rossz labdaátvétel volt, de mindegy…

A LOSC még ment előre a győzelmet jelentő találatért, de a Milan jól védekezett, maradt az 1-1.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.22.Európa Liga
celtic
1:3
milan
Európa Liga
2013.11.26.Bajnokok Ligája
celtic
0:3
milan
Bajnokok Ligája
2013.09.18.Bajnokok Ligája
milan
2:0
celtic
Bajnokok Ligája
2007.12.04.Bajnokok Ligája
milan
1:0
celtic
Bajnokok Ligája
2007.10.03.Bajnokok Ligája
celtic
2:1
milan
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sparta Praha – Celtic

Csúnya, nagyon csúnya zakóba szaladt bele a Celtic, ahol lassan kijelenthetjük, hogy Neil Lennon számára lefőtt a kávé. Nem hinném, hogy a sikercsapat vezetőségénél sokáig lenyelik ezt a teljesítményt. Az EL-ben utolsó hely, egy megszerzett pont, a bajnokságban csak második helyen állnak az ősi rivális mögött, a hétvégén meg 2-0-ra égtek a skót ligakupában. Erre később kicsit bővebben kitérek.

Szóval, a csehek elleni meccs hiába indult jól, katasztrofálisan ért véget. Az előző találkozójuk 4-1-es vendég sikerrel fejeződött be, most ezt próbálták meg kijavítani… Odsonne Edouard a nyáron rengeteg nagycsapat kívánságlistáján szerepelt, végül a Celticnél maradt. Az ő góljával szereztek vezetést a 15. percben. És nem hiába akarta őt fél Európa, Hanckot kétszer is megforgatta, mielőtt a jobb alsóba helyezett.

Innen viszont megállt a tudományé és jöttek a Sparta Praha percei. Hancko nemes bosszút állt Edouardon, méghozzá úgy, hogy gólt szerzett tíz perccel a francia találata után.

Aztán még az első félidőben sikerült megfordítani a meccset, Julis a 38. percben közelről szerzett gólt, 2-1 a cseheknek!

A második félidőben tovább folytatódott a Celtic mélyrepülése, Julis duplázott a 80. percben, a kegyelemdöfést pedig Plavsic adta meg a hosszabbításban.

Annak ellenére, hogy többet támadtak Christie-ék, nagyon súlyos pofonba szaladtak bele. Csakúgy, mint legutóbb.

Összefoglalás

Hát, van ennél egyértelműbb meccs ebben a fordulóban? Nem hiszem… És mégis, ez az EL, itt bármi megtörténhet. De kétlem, hogy most meg is fog történni.

A Milan egyelőre elbírja Zlatan Ibrahimovic hiányát, aki még két hete sérült meg, visszatérését decemberre várhatjuk. Mellette még a Lille ellent gólt szerző Samu Castillejo sérült meg a hétvégi meccs előtt, valamint Rafael Leao sem egészséges továbbra sem.

Apropó, ha már hétvégi meccs! A Milan bajnokit játszott a Fiorentina ellen, 2-0-ra győzedelmeskedtek, a gólokat Romagnoli és Kessié szerezték, a Celtic pedig a ligakupában szenvedett vereséget, hazai pályán 0-2-re kaptak ki a Ross County ellen. Mondtam én, hogy ég a ház.

A bajnokságban 11 pontos lemaradásban vannak a Glasgow Rangers-szel szemben, bár két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ettől függetlenül a szénájuk nem áll jól, már most.

Épp emiatt is könnyen előfordulhat, hogy teljesen lemondanak az EL-ről, hiszen már nem juthatnak tovább, akkor miért erőlködjenek? A tippem hazai győzelem, bár szerintem mehet egy kombi is: Over 2,5 + hazai.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső