AC Milan – Juventus: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 04.
AC Milan
Teljesítmény:
N N N D D
  • Giuseppe Meazza
  • Január 06. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Juventus
Teljesítmény:
N V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai nap zárásaként pedig jöjjön a forduló rangadója, az AC Milan – Juventus mérkőzés. A trónkövetelő a címvédő ellen. Egy nagy derbi, aminek első mérkőzéséig 1901. áprilisáig kell visszalapozni a történelemkönyvekben. Nagyon, nagyon jó mérkőzést várok ettől a csatától, ahol eldől, hogy a Milan képes-e Olaszország – talán – legerősebb csapata ellen is helytállni, lesz-e esélyük a Scudetto elhódítására? Mert eddig flottul ment minden, immáron a Milan az egyetlen veretlen csapat a Serie A-ban, de a Juve mindig más tészta. Mindig.

És bár vannak hiányzók a Milannál, mégis őket tartom a meccs esélyeseinek. Pedig a Juve zsinórban kilenc bajnoki címet gyűjtött be. Lehet, hogy idén át kell adni másnak a trónt?

Lehet, de ez nem ezen a meccsen fog eldőlni. De azért jó nagy szavakkal dobálózni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – AC Milan

Tegnap nem volt kedvem annyira fogadni, mégis volt pár meccs, amit megtettem. Ugye az Atalanta – Sassuolo meccsről már meséltem, a Roma – Sampdoria volt a másik, illetve a Juventus – Udinese. A Román csak szimplán hazaira tettem, a Juvénál már kockáztattam (mindkét csapat szerez gólt + hazai), és ugyanígy tettem a Benevento – Milan meccsnél is.

Ha tudjátok a végeredményt, a meccs alakulását, akkor tudjátok azt is, hogy nem sokon múlt a győzelmem, és sejthetitek, hogy „egy picit” mérges voltam.

Különleges mérkőzés volt ez a Benevento trénerének, Filippo Inzaghi az AC Milanban töltötte karrierje nagy részét, a legszebb évei Milánóhoz köthetők.

Most viszont biztos nem szemlélte nagy örömmel, hogy játékosai a meccs elején összehoztak egy tizenegyest egykori csapatának. Hátul passzolgattak a hazaiak, amikor Rebic letámadott, Tuiától elszedte a labdát, a védő meg felöklelte őt. Franck Kessie állt a labda mögé és most is nagyon magabiztos volt, 0-1.

Insigne nem sokkal később majdnem egyenlített, távoli lövésénél Donnarumma már verve volt, a kapufa azonban megmentette a listavezetőt.

Nehéz helyzetbe kerültek aztán a vendégek a félidő közepén, Tonali lépett oda nagyon csúnyán Ionitának, a bíró először sárgát adott az ifjú olasznak, később ezt pirosra módosította. Egy órát kellett tehát emberhátrányban lejátszania a Milannak.

És az emberhátrány ellenére újra betaláltak a második félidő legelején, Filippo Inzaghi biztosan nem így képzelte el a startot. Rafael Leao húzta el a kilépő kapus mellett a labdát, de nagyon kisodródott. Nem esett azonban kétségbe, megfordult és tökéletesen emelte át az előtte álló védőt és a visszafutó Montipot is.

Alakult a szelvényem, de szükség volt még egy Benevento gólra… Ami össze is jöhetett volna, mert a 61. percben Caprari lábát a csereként beállt Krunic húzta ki, jöhetett egy büntető, amit a sértett végzett el, de a kapu mellé lőtt.

Ezután a Milan még Calhanoglu és Kessié révén lőtt egy-egy kapufát, a másik oldalon Donnarummának is volt kétszer dolga, az eredmény azonban már nem változott, nyert a Milan, méghozzá a meccs nagyrészében tíz emberrel játszva.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.07.Serie A
milan
4:2
juventus
Serie A
2020.06.12.Olasz Kupa
juventus
0:0
milan
Olasz Kupa
2020.02.13.Olasz Kupa
milan
1:1
juventus
Olasz Kupa
2019.11.10.Serie A
juventus
1:0
milan
Serie A
2019.04.06.Serie A
juventus
2:1
milan
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Udinese

Nem is olyan régen a Juventus három gólt kapott a Fiorentinától hazai pályán, ezzel pedig elveszítették veretlenségüket. Andrea Pirlo első edzői munkája egyelőre nem tündérmese, de természetesen idő kell neki is, nem is rosszból írtam ezt. Csak a tényeket nézzük: A Juventus jelen pillanatban a Serie A ötödik helyén tanyázik, hétszer győztek, hatszor ikszeltek és az egy szem vereségüket már említettem.

Az Udinese ellen sem kezdtek jól, hiszen De Paul révén a vendégek szereztek vezetést a mérkőzés tizedik percében. Csakhogy De Paul az akció indulásakor kézzel ért a labdába, így a VAR elvette a találatot.

A meccsen aztán húsz percig szinte semmi nem történt, míg nem a 31. percben Cristiano Ronaldo találatával a hazaiak szereztek vezetést. Ramsey vette el a labdát az Udinese játékosától, így került az a portugál elé, aki hozzá méltó, klasszis módon lőtt a bal sarokba.

A második félidő elején Cristiano kiosztott egy gólpasszt is, remek ütemben ugratta ki társát, Federico Chiesát, aki laposan Musso mellett gurított a kapuba.

Egy meg nem adott gól jutott a zebráknak is, itt Aaron Ramsey kezét érte a labda.

De nem álltak le a hazaiak, Cristano Ronaldo a 70. percben újfent betalált – előtte Styger Larsen fejelt kapufát a túloldalon -, ezzel pedig már 3-0-ra ment az Öreg Hölgy.

A meccs hosszabbítására még két gól maradt, előbb az Udinese szépített Zeegelaar révén, a végeredményt pedig Paulo Dybala állította be.

Simán nyertek a hazaiak, bár kíváncsi lettem volna a meccsre, ha De Paul gólját megadják, akkor mi sült volna ki belőle. Valószínűleg valami hasonló…

Összefoglalás

Na lássuk azt a derbit! Sokan azt várják, hogy a Milan a Juventus ellen veszíti el veretlenségét, amiben persze van ráció, a bukik is őket tartják esélyesebbnek. Csakhogy tavaly például egyszer sem sikerült a bajnokságban megverni Pioli együttesét. Ősszel 1-1-es döntetlent játszottak, tavasszal pedig 0-2-ről fordított a Milan egy elképesztő meccsen, a vége 4-2 lett a piros-feketék javára.

Két fontos láncszem hiányzik majd: Zlatan Ibrahimovic és Alexis Saelemaekers, az ifjú belga. Ők valószínűleg nem léphetnek pályára, ahogy Tonali sem, de őt azért Krunic pótolni tudja.

Elől Ante Rebic, Hakan Calhanoglu, Brahim Diaz, Rafael Leao négyes nagyon bevált, bármikor be lehet dobni a mélyvízbe Haugét is, a norvég csodagyereket, szóval elől szerintem rendben lesz a Milan.

A kérdés, hogy Cristianot meg tudják-e fogni. A portugál még 35 évesen is elképesztő, kapott remek társakat is, most Federico Chiesára gondolok elsősorban. De nem felejthetjük el Paulo Dybalát és Dejan Kulusevskit sem.

Kiindulva a korábbi eredményekből, most is valószínű, hogy mindkét együttes betalál, nem szokták visszafogni magukat egymás ellen. Így engem most nem a kimenetel érdekel (dehogynem!), hanem az, hogy mindketten gólt szerezzenek. És az szerintem menni fog, elég megnézni mindkettejük statisztikáit, a csapatokat, a támadókat…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső