AC Milan – Lazio: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 22.
AC Milan
Teljesítmény:
N D D N N
  • Giuseppe Meazza
  • December 23. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lazio
Teljesítmény:
N D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy nappal karácsony előtt is lesz mire fogadnunk, teljes fordulót játszanak a Ligue 1-ben, illetve a spanyol és olasz meccsek is megrendezésre kerülnek, elsőként pedig egy olasz rangadót, az AC Milan – Lazio találkozót választottam, ami igazán különleges találkozó lehet, amire megéri fogadni.

Az AC Milan továbbra is veretlen, már csak ők és a Juventus mondhatja ezt el magáról, a hétvégén pedig egy történelmi eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik a Milan meccsét követték. Akik még gyorsan kiugrottak egy sörért a kezdés előtt, azok bizony lemaradtak a Serie A leggyorsabb góljáról, ami mindössze hat másodperc alatt született.

Ellenfelük pedig az a Lazio, aki nagyon fontos rangadót nyert, vasárnap este a Napolit fogadták hazai pályán, és bár eddig nem ment a játék a Stadio Olimpicoban, most mégis simán nyerni tudtak Gennaro Gattuso csapata ellen.

Na, lássuk ezt a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – AC Milan

Kevesebb időbe telt megszerezni a vezetést az AC Milannak, mint ezt a mondatot „papírra vetni”. A Sassuolo játékosai erőteljesen az öltözőben maradtak, valószínű, őket is meglepte, hogy a Milan a középkezdést követően nem hátra passzolta a labdát, hanem egyből a kapu felé iramodott. A tettes Hakan Calhanoglu volt, aki aztán észrevette, hogy Rafael Leao üresbe fut. Érkezett is a labda, a brazil meg máris rohanhatott a leggyorsabb gólt ünnepelni. Érdekes kezdés volt…

Természetesen a gyors gól megfogta a hazaiakat, a Milan pedig fellelkesült. Nyolc perccel később pedig ismét Consiglinek kellett a hálóba nyúlnia, hogy kiszedje onnan a labdát, ugyanis Rafael Leao passzát most Calhanoglu rúgta be. Csakhogy a VAR a játékvezető fülére szólt, hogy az akció indulásakor Saelemaekers (aki Leaot indította) lesen tartózkodott, maradt a 0-1.

De nem sokáig, a 26. percben Theo Hernández futott el a balszélen, majd középre passzolt, ahol Saelemaekersnek csak a hálóba kellett gurítania.

A második félidőre egy összeszedettebb Sassuolo lépett pályára, de a Milan sem adta fel teljesen a támadásokat, így elég élvezetesre sikeredett a második félidő. A vendégek részéről ismét Leao találhatott volna be – Consigli védett -, majd Hauge is kapura csavart – ezt is. A hazaiaknál pedig Bourabia és Berardi lőhettek, előbbinél Donnarumma ujjheggyel védett, Berardi szabadrúgását viszont a meccs végén nem tudta hárítani, többek között azért, mert Hauge fején irányt változtatott a labda. Nem a norvég öngóljának írták a gólt egyébként.

A vége 2-1, a Milan biztosan a dobogón, de lehetséges, hogy az élen tölti a karácsonyt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.04.Serie A
lazio
0:3
milan
Serie A
2019.11.03.Serie A
milan
1:2
lazio
Serie A
2019.04.24.Olasz Kupa
milan
0:1
lazio
Olasz Kupa
2019.04.13.Serie A
milan
1:0
lazio
Serie A
2019.02.26.Olasz Kupa
lazio
0:0
milan
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lazio – Napoli

Ez volt a vasárnapi meccsek közül talán a leginkább várt találkozó, legalábbis számomra. A Lazio ugyan gyengécskén szerepel hazai pályán, mégis nagy izgalommal vártam, mi sül ki ebből a meccsből. Fogadni nem fogadtam rá, de ha megtettem volna, bizonyára azt választottam volna, hogy mindkét csapat szerez gólt. Jól tettem, hogy nem fogadtam.

Ugyanis a Lazio nagyon jól kezdett, Ciro Immobile előtt helyzet is adódott, de félfordulatból leadott lövése nem talált kaput, nem sokkal később viszont Marusic beadására már tökéletesen emelkedett, és szép mozdulattal a kapuba csúsztatott.

Eléggé összeszedetlennek tűnt ekkor a Napoli, Luiz Felipe könnyedén a hálóba bólinthatott volna egy szabadrúgást követően, de végül nagyon rosszul fejelt a brazil.

Ezután kezdett éledezni a Napoli és a meccs ezen szakaszában kapujukhoz szögezték a fővárosiakat. Fabián Ruiz lövését szögletre ütötte a Strakoshát kiszorító Pepe Reina, majd Zielinski okos lövését is védte a veterán spanyol.

Tíz perccel a második félidő startja után újra a hazaiak találtak be: Immobile passzolt Luis Albertohoz, aki jobbal a bal sarokba csavart, itt már esélytelen volt Ospina.

Ez a gól pedig gyakorlatilag lezárta a meccset, a Napoli is mintha feladta volna, kényelmes győzelmet aratott a Lazio.

Összefoglalás

Ha ránézünk a Serie A jelenlegi állására, akkor mondhatnánk, hogy ez egy tök sima meccs lesz, az első helyezett egy középcsapat ellen játszik. Azonban a Laziot balgaság lenne teljes mértékben leírni, ez azért szerintem a csapatokra adott oddsokon is látszik.

Remekül összerakta Pioli a Milant, aggódtam értük, hogy Ibrahimovic sérülése mennyire veti majd vissza a teljesítményüket, de azok, akik a svédet helyettesítik jó meccseket játszottak, így továbbra is a piros-feketék vannak az élen.

Volt két gyengébb meccsük, amikor csak döntetlenre futotta, de most a Sassuolo legyőzése újra megerősíthette őket. És amennyiben legyőzik a Laziot, akkor a rövidke téli szünetet biztosan az élen töltik.

Vannak sérültek továbbra is, bár úgy tűnt, Ibra visszatérhet, de ismét megsérült, Ante Rebic sem állhat Pioli rendelkezésére, ahogy Gabbia, Benacer és Kjaer sem. Ez azt jelenti, hogy minden bizonnyal újra pályán látjuk majd a fiatalokat, Kalulut a védelem közepén, Hauget, Saelemaekers pedig a támadó harmadban.

A Lazionál a fontos játékosok mind bevethetők, így Simone Inzaghinak lesz kiből válogatni.

Mindkét együttes inkább idegenben sziporkázik, hazai pályán például a Milan háromszor nyert és három döntetlent játszott.

Ez akár a Lazio malmára hajthatja a vizet, de ezúttal inkább a gólokra fogadnék, mert bár van elképzelésem, de túlságosan félnék megtenni. Az viszont elég valószínűnek tűnik, hogy a két fél betalál a másik kapujába. A Lazionak idén, idegenben egyetlen olyan meccse volt, ahol nem talált be (A Sampdoria elleni 3-0-s vereség alkalmával), a Milan pedig egész jó formának örvend, így ez egy teljesen reális fogadás lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső