AC Milan – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 13.
AC Milan
Teljesítmény:
D N D N D
  • Giuseppe Meazza
  • Március 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa Ligában is rangadót játszott csütörtökön az AC Milan, most pedig a bajnokságban vár rájuk kemény feladat, ugyanis az egykori Milan-legenda, Gennaro Gattuso csapata látogat a San Siroba.

Akik még mindig tartják a hatodik helyüket, jó eséllyel jövőre részt tudnak venni valamelyik európai kupában, de nagyon jön mögöttük a Lazio, adott esetben előzhetnek is a fővárosiak.

Stefano Piolira pedig a Juventus jön erőteljesen, miközben a bajnoki címről lassan le kell mondaniuk a piros-feketéknek. Nagy összeesés kell ahhoz, hogy az Inter ezt innen elbukja, de… Láttunk már nagy hullámvölgyeket idén, nemde?

Az biztosan az Inter malmára hajtja a vizet, hogy nekik már csak a bajnoksággal kell foglalkozni, mondjuk ezzel a Juventus is így van, a piros-feketékre meg vár még egy kőkemény visszavágó a Manchester United ellen.

Felesleges találgatni, ezek még olyan események, amik másfél-két hónapra vannak, biztost csak akkor tudunk majd mondani. Most foglalkozzunk az AC Milan – Napoli mérkőzéssel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Verona – AC Milan

Elég foghíjas csapattal álltak fel a vendégek erre a meccsre, többek között nem szerepelhetett Zlatan Ibrahimovic, Hakan Calhanoglu, Theo Hernández vagy épp Ante Rebic. A center így Rafael Leao volt, mögötte pedig a Saelemaekers – Rade Krunic – Samu Castillejo hármas szerepelt.

A hiányzók ellenére remekül játszott a Milan, és két gyönyörű góllal meg is verték az egyébként jól szereplő Veronát.

Rade Krunic szerezte a találkozó első gólját, a horvát középpályás a tizenhatos bal sarkáról végezhetett el szabadrúgást a 27. percben. Sokan vártak beadást a horváttól, de ő inkább kapura csavarta a labdát, ami védhetetlenül röppent a kapu bal felső sarkába.

Megérdemelten szereztek vezetést a vendégek, főleg Rafael Leao volt akítv, de az egész Milan jobban mozgott, mint a hazaiak.

A második félidőben pedig sikerült növelni az előnyt, Diego Dalot merészkedett előre, és a tizenhatos vonaláról hatalmas erővel lőtt a kapuba, szegény Silvestri ezzel sem tudott mit kezdeni.

A második találat után fokozatosan vettek vissza a vendégek, de még így is rúghattak volna 1-2 gólt. A hajrában aztán a Verona is mutatott magából valamit, Dimarco, Ceccherini és Faraoni is veszélyeztetett, de gólt egyikük sem tudott szerezni, így maradt a 0-2-es végeredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.22.Serie A
napoli
1:3
milan
Serie A
2020.07.12.Serie A
napoli
2:2
milan
Serie A
2019.11.23.Serie A
milan
1:1
napoli
Serie A
2019.01.29.Olasz Kupa
milan
2:0
napoli
Olasz Kupa
2019.01.26.Serie A
milan
0:0
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Bologna

A Diego Armando Maradona stadionban került sor erre a bajnokira, és Gennaro Gattuso sérültjei szép lassan épülgetnek fel, így az olasz mester egy elég ütőképes kezdőt tudott pályára küldeni. Ott volt újra Dries Mertens, mögötte Lorenzo Insigne, Piotr Zielinski és Matteo Politano.

Sokszor mondogattam mostanság, hogy Lorenzo Insigne helyzetkihasználása nem igazi, azonban a szélső ezen a meccsen rám tudott cáfolni, két góllal vette ki a részét a 3-1-es győzelemből. Az első gólját a nyolcadik percben rúgta, Zielinski 16 méterre a kaputól sarokkal készítette le neki a labdát, Insigne pedig kapásból csavart a bal alsóba.

A Bologna is tisztességel támadott, akadt dolga Ospinának, de Skorupski sem unatkozott az első 45 percben.

A második félidő elején váratlanul egyenlített a Bologna. David Ospina kirúgásába tette bele a lábát Rodrigo Palacio, a labda végül a hálóban kötött ki, de a játékvezető aztán nem adta meg a találatot.

És ezután a Napoli újra betalált. A nyáron 80 millió euróért szerződtetett Victor Osimhen csereként jött be – Mertens helyett – és Zielinski passzát váltotta gólra a 65. percben. Nem ez egyébként a nigériai csatár legjobb szezonja, többször volt sérült, mint egészséges, amikor felépült, akkor elkapta a koronavírust, majd újra megsérült… Ez még csak a harmadik gólja volt, de talán ezt a számot a hátralévő fordulók alatt még növelni tudja.

A vendégeknek sikerült a szépítés egy védelmi hibának köszönhetően, Skov Olsen estében passzolt Roberto Soriano elé, aki Insignéhez hasonlóan kapásból csavart a kapuba.

Nem tudott azonban egyenlíteni Szinisa Mihajlovics csapata, mert Lorenzo Insigne még egyszer beköszönt, így alakult ki a végeredmény.

Összefoglalás

A Milan játékosai közül Calhanoglu és Theo Hernández elvileg felépült, így ott lehetnek a kezdőben, de Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic, Alessio Romagnoli, Mario Mandzukic és Ismael Bennacer továbbra is csak a lelátóról figyelheti a társakat. Mindkét játékost a kezdőbe várom, de rajtuk kívül más változtatásra nem számítok a Manchester elleni kezdőhöz képest.

A Napolinál Osimhen Mertenst váltotta, aki azért nem váltotta meg a világot, így esélyes, hogy a nigériai ezúttal kezdőként lép pályára. Zielinski nagyon jól játszott, ahogy Insigne is, így a belga maximum Politano helyére kerülhet be, de sanszos, hogy csak a padról kezdi a találkozót.

Andrea Petagna és Faouzi Ghoulam az a két játékos, aki sérülés miatt nem játszhat.

Az ősszel a Milan nagyon magabiztosan, 3-1-re nyert Nápolyban, akkor mondjuk nagyon ment a játék Pioli csapatának.

Most sem megy rosszul, szerintem a Milan hatalmasat lépett előre ebben a szezonban, és a bajnoki cím megszerzése alapból irreális volt ebben a mezőnyben. Az első négyben ha sikerül végezni, az már csodaszép teljesítmény tőlük, és az azt is jelentené, hogy jövőre ismét a BL-ben láthatjuk őket.

Ez lehet az ő céljuk is, de az ezüst az ő esetükben nagyon szépen csillogna, és biztos nem osztják a városi rivális edzőjének véleményét, aki azt mondta, hogy az ezüstérmes gyakorlatilag a vesztesek között az első…

Magam részéről nehéz mérkőzésre számítok, komoly csatára. Bízom abban, hogy gólokban gazdag meccs lesz ez, kiindulva a korábbi találkozókból. 2,5 gólnál többet várok ezúttal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső