Ajax – AS Roma: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 06.
Ajax
Teljesítmény:
N N N N N
  • Johan Cruijff Arena
  • április 08. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
AS Roma
Teljesítmény:
D V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Repül az idő, már itt van április, és egyre közelebb jutunk a válaszhoz: Ki nyeri az Európa Liga 2020/2021-es idényét? Már csak nyolc csapat van versenyben a címért, és mindegyik negyeddöntőt most csütörtökön fogják lejátszani. Mármint az első mérkőzéseket. Mind a négy találkozó terítékre kerül, és elsőként az Ajax – AS Roma meccsen próbáljuk meg kitalálni a lehető legjobb megoldást.

Mindkét együttes könnyedén jutott el idáig, az Ajax a Bajnokok Ligájában kezdett, ott nem sokon múlt a továbbjutás, de végül az Atalanta elleni utolsó meccs rosszul végződött, így maradt a második számú európai kupa. A Lille kemény menet volt, de teljesen jogosan mentek tovább a hollandok, a svájci Young Boystól mindenki komoly ellenállást várt – miután a Bayer Leverkusent búcsúztatták -, de Brian Brobbey-ék itt sem akadtak fent.

A Roma már eleve itt kezdett, csoportjában senki nem okozott problémát nekik, majd az egyenes kieséses szakaszban a portugál Braga következett. Ezt az akadályt is könnyedén ugrották meg Paulo Fonsecáék, ahogy az ukrán Sahtar Doneck sem tudta megállítani a farkasokat, de az Ajax bizony nem egy Braga… Itt már nem ők számítanak esélyesnek. Vagy mégis?

Mindjárt kiderítjük!

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Ajax

Kezdjük a hollandok hétvégi meccsével, aztán átnyergelünk a korábbi Európa Liga találkozójukra is. Természetesen Tadicék az élen állnak az Eredivisie-ben, elég komoly előnyt szedtek össze az őket üldöző PSV Eindhovennel szemben. Dzsudzsák Balázs korábbi csapatának 59 pont van a neve mellett 28 fordulót követően, míg az Ajax 68 egységet gyűjtött, de ők 27 meccsen, szóval simán benne van a pakliban, hogy tíz pont fölé nő az az előny…

A hétvégén a Heerenveen csapatához látogattak, és a kapuban nem Maarten Stekelenburg védett, hanem a 21 esztendős Kjell Scherpen. A holland U21-es kapusa (aki itt volt a hazai rendezésű EB-n, védett is minden találkozón) hamar fel lett avatva, de aztán Dusan Tadic és Sebastian Haller góljaival fordított az Ajax, és újfent nyert. Ez volt már a szezonban a 22. győzelmük.

Az Európa Liga előző körében a Young Boys volt az ellenfél, de… Igazából nem voltak ők ellenfél, nagyon simán jutottak túl a svájciakon… A YB nem tudta ugyanazt a játékot hozni, mint a Bayer Leverkusen ellen, az első meccsen kapura sem lőttek, az Ajaxnak pedig ugyan nehezen indult, de a vége 3-0 lett.

A visszavágó kvázi formaság volt, és Bernben is kettőt vágtak Tadicék, összesítésben 5-0-val mentek tovább a hollandok.

Egymás elleni meccseik

Eddig mindössze kétszer találkozott egymással a két csapat, még a Bajnokok Ligája 2002/2003-as kiírásában. Az első meccset a hollandok 2-1-re nyerték, a második pedig 1-1-es döntetlennel végződött. Az Ajax második helyen jutott tovább akkor, míg a Romának az utolsó hely jutott.

Azt azért szeretném megemlíteni, hogy akkoriban olyan játékosok futballoztak az Ajaxban, mint Zlatan Ibrahimovic, Jari Litmanen vagy Mido, míg a farkasok egyik legnagyobb sztárja egy bizonyos Gabriel Omar Batistuta volt, de akkor már Francesco Totti is a nagy nevek közé tartozott Walter Samuellel vagy épp Cristian Panuccival egyetemben.

Előző meccs eredménye
2003.03.19.Bajnokok Ligája
roma
1:1
ajax
Bajnokok Ligája
2002.12.10.Bajnokok Ligája
ajax
2:1
roma
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma

A farkasok is könnyedén győzedelmeskedtek az előző ellenfelükkel szemben, mondhatjuk, hogy már itt is eldőlt az első mérkőzésen a továbbjutás kérdése. Az ukrán Sahtar Doneck tavaly az elődöntőig menetelt, a Bajnokok Ligájában a Real Madridot kétszer is meg tudták verni, így semmiképp nem lehetett lebecsülni őket.

De Rómában, a Stadio Olimpicoban Lorenzo Pellegrini, Stephen El Shaarawy és Gianluca Mancini góljaival 3-0-ra kiütötték.

A visszavágót Kijevben rendezték, és az AS Roma itt is nyerni tudott, ezúttal 2-1-re, ezúttal Borja Mayoral duplázott.

A bajnokságban már nem ennyire rózsaszín minden, a hétvégén a Sassuolohoz látogattak, azt megelőzően pedig a Napolit fogadták. Utóbbi együttestől 1-0-s vereséget szenvedtek, míg a zöld-feketékkel egy parádés 2-2-t játszottak.

Ezzel a Roma most a hetedik helyen áll, a Lazio már megelőzte őket, így veszélybe került a következő évi európai szereplés.

Összefoglalás

Maarten Stekelenburg számára különleges lesz a találkozó, ő ugyanis védte a rómaiak kapuját is. Minden bizonnyal nem Scherpen, hanem a tapasztalt kapus fog kezdeni. Ahogy visszakerülhet a kezdőbe Antony is, aki sérüléssel bajlódott, de a Heerenveen ellen már a padra leült, sőt játszott is.

Sebastian Hallert nem tudták nevezni, pedig az ő góljai jól jönnének a csapatnak, ahogy André Onana sem játszhat, ő meg ugye dopping miatt el van tiltva. Daley Blindet kell még megemlíteni, a Manchester Unitedet is megjárt válogatott védő sérült, és Noussar Mazraoui esett még ki.

A túloldalon is vannak hiányzó kulcsemberek, például Henrikh Mkhitaryan vagy Chris Smalling. Mindketten sérültek, Zanioloval és Kumbullával együtt, Rick Karsdorp pedig eltiltását fogja tölteni.

A hazaiak kezdő formációja adott, Ten Hag mester nem igazán szokott ezen változtatni, viszont a hétvégén Fonseca újítani próbált: A szokásos 3-5-2-t 4-4-2-re módosította, ami nem igazán vált be, csütörtök este a jól megszokott formációban lépnek majd pályára a rómaiak.

Jordan Veretout újra egészséges, az eltiltott Karsdorpot Peres fogja pótolni, de vannak még kérdések. Mayoral vagy Dzeko? Perez vagy Pedro? Esetleg El Shaarawy?

Meglátjuk, mindenesetre az Ajaxot most csapatabb csapatnak gondolom – nincs ilyen kifejezés, de tudom, hogy értitek, mire gondolok. Hazai pályán mindenképp győzelemmel számolok, aztán a visszavágó egy megint más kérdés lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső