Ajax – Atalanta: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 07.
Ajax
Teljesítmény:
V V N N N
  • Johan Cruijff Arena
  • December 09. 18:55
Nézd élőben itt:
QuickWin
Atalanta
Teljesítmény:
D V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy kicsit a szerdai játéknapra is átugrunk, mielőtt mára befejeznénk. A választásom elsőként a szerdai meccsek közül az Ajax – Atalanta találkozóra esett, hasonlóan izgalmas mérkőzésre van kilátás, mint mondjuk a Lazio – Brugge vagy a Leipzig – Manchester United meccseknél. Ugyanis itt is a továbbjutás forog kockán.

Egyelőre egypontos előnyben Gian Piero Gasperini együttese, de ez szerdán megváltozhat, és akkor a tavalyi BL szezon egyik legkellemesebb meglepetése az Európa Ligában folytatja majd a küzdelmeket.

És persze az is szép, de Ilicicék inkább maradnának az első számú európai sorozatban.

Nézzük, mire számíthatunk ezen a találkozón!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Liverpool – Ajax

A kevésgólos eredmény ellenére lüktető, jó iramú találkozót játszott egymással Erik Ten Hag és Jürgen Klopp együttese.

Anno Amszterdamban csak egy öngóllal múlta felül a Pool ellenfelét, reménykedhettek a hollandok, akik a bajnokságban remekül futballoznak, a BL-ben is jó focit játszanak.

A meccsen háromszor találták el a játékosok a kapufát, emellett egyetlen találat született, valamint ki kell emelni a Liverpool kapusát, aki Alisson távollétében a kaput őrizte. Őt úgy hívják, hogy Caoimhin Kelleher és bizonyára fogunk még hallani róla.

A 6. percben jött az első kapufa, Jota lekészítését Curtis Jones tekerte kapura, Onana csak nézte, ahogy a közeledő labda a baloldali kapufáról pattan kifelé. Ez nem rajta múlt…

A 21. percben mutatta be első védését Kelleher, igaz, hogy az Ajax támadója lesen volt, így ha nem véd a fiatal ír, akkor sem adják meg, de így legalább bemelegítették egy kicsit.

A 32. percben távolról is megkínálták Kellehert, Mazraoui lövését ütötte szögletre. Szép volt a lövés, és szép volt a védés is.

57. perc, újabb Ajax lehetőség: Antony lövését még védte Kelleher, a kipattanóra Neres sprintelt rá, de csak a kapufát találta el ő is.

És hogy milyen a foci?! Két perccel később Andre Onana szaladt alá egy beadásnak, Curtis Jones pedig hálóba varázsolta a labdát.

A végén még Mohamed Szalah is gólt szerezhetett volna, de elszórakozta az esélyt. 1-0 maradt a meccs, amivel a Pool biztosan továbbjutott, méghozzá csoportelsőként, a Midtjylland elleni meccsen Klopp végre pihentethet…

Előző meccs eredménye
2020.10.27.Bajnokok Ligája
atalanta
2:2
ajax
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Midtjylland

Hatalmas lehetőséget szalasztottak el az olaszok. Az eddig nulla pontos dán Midtjylland ellen játszottak, hazai pályán ráadásul és a másik mérkőzés eredményének tudatában persze könnyen okoskodom, de meglehetett volna a sima továbbjutás. Most meg ehelyett jöhet az idegek harca az Ajax ellen…

Sokkolta minden bizonnyal Gosenséket, hogy a dánok már a meccs kezdetén megszerezték a vezetést, és előtte is akadt egy vendég helyzet. Na, meg hazaiból is volt kettő…

Aztán jött a 13. perc és Schulz gólja, ami nem volt épp rondának mondható. Kaba mellel készítette le neki a lövést, ő meg ahogy jött, droppból ellőtte a labdát, egyenesen Sportiello kapujának jobb oldalába. A hálóőr beleért még ugyan, de olyan erős volt a lövés, hogy mást nem tudott kezdeni ezzel.

A gól után nem igazán volt helyzet, egyetlen Atalanta fejest jegyezhettünk fel, ami Hansen kezében landolt. A második félidőben újabb nagy helyzete adódott a vendégeknek, és majdnem a forduló, de talán a sorozat egyik legszebb gólja született volna… De nincs volna, ugyebár.

Kaba sarokkal akarta hálóba juttatni a labdát egy szöglet után, akrobatikus mozdulatát megcsodálhattuk, de gólját nem, a felsőléc kisegítette az Atalantát.

És egy pontot azért sikerült megmenteni, az elől ragadó belső védő, Cristian Romero mértani pontosságú fejesénél tehetetlen volt Hansen. A gól a 79. percben esett, ezt követően már nem volt érdemleges esemény, a Midtjylland nem búcsúzik pont nélkül, míg az Atalanta izgulhat az utolsó körben is.

Összefoglalás

Az Atalanta hétvégi bajnokija a vízzel elárasztott pálya miatt elmaradt, a nagy esőzések miatt ők tudtak pluszban pihenni. Az Ajax nem pihent, viszont váratlan vereségbe szaladt bele, a Twente a Johan Cruijff vetett véget egy hosszú menetelésnek.

A két csapat első meccse egyébként igazán élvezetesre sikeredett, ott szinte biztos voltam a hazai sikerben, aztán az Atalanta annak is örülhetett, hogy végül ki tudtak egyenlíteni kétgólos hátrányból.

Akkor a gólokat Tadic és Traoré szerezték holland oldalon, Zapata duplázott a hazaiak részéről.

Egy ilyen eredménnyel viszont most nagyon boldog lenne az Atalanta, van is esély rá, hogy sok gól essen, hiszen az Ajaxnak támadnia kell, és nem is nehéz olyan csatárokkal támadni, mint Tadic, Promes, Lassina Traoré vagy Antony. Nerest nem soroltam ide, ő valószínűleg kihagyja ezt a sorsdöntő mérkőzést.

A másik oldalon pedig Caldara és Mirancsuk fog hiányozni.

Mindkét csapat rendkívül szimpatikus számomra. Nagyon szeretem a gólratörő futballjukat. És hiába gyengélkedik mostanság az Atalanta, ők egy erős csapat. Hogy a találkozó végén végül ki örülhet, az egy baromi jó kérdés. Ismét egy totálisan háromesélyes meccs, megjósolhatatlan. Valószínűleg idegőrlő játék lesz, rengeteg feszültség. A gólszám talán egy fokkal könnyebben megjósolható. Mindkét csapat ad a támadásokra, és sokszor szinte feladja a védekezést. Az Atalanta nem fog kitámadni, míg az Ajaxnak rohamoznia kell. Ha beesik egy gól a meccs elején, akkor borítékolható, hogy legalább 2,5 gól születni fog.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső