Alashkert FC – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 24.
Alashkert FC
Teljesítmény:
D V V N V
  • Republican Stadium
  • Augusztus 26. 17:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Térjünk rá az Európa-ligára, csütörtökön bonyolítják mind a tíz „döntőt”, ezt követően alakul ki a csoportkör mezőnye. Egyeseknek már biztos a helye, lesznek, akik a Bajnokok Ligájából térnek át, és lesznek, akik csütörtökön este vívhatják ki a főtáblát. Az Alashkert FC – Glasgow Rangers meccs nyitott maradt, és erre nem számítottunk volna.

Az Ibroxban lejátszott találkozón mindössze egyetlen gólt tudott rúgni a skót együttes, viszont igaz, több mint egy félidőt emberhátrányban kellett lejátszaniuk, és még így is sikerült Alfredo Morelos révén gólt szerezni.

Ez az eredmény azonban nem életbiztosítás. Az Alashkert FC intézett már el esélyesebb csapatot, sőt szinte csak olyan csapatokat. A legnagyobb skalp lenne, ha hazai pályán Steven Gerrard együttesét is elütnék a sorozattól. És akkor a legendás liverpooli középpályás minden valószínűség szerint nézhetne új állás után.

Reális az, hogy az örmény kiscsapat borsot törjön a nagynevű, nagymúltú rivális orra alá? Efelől vannak azért kétségeink, de mostanság nem bízunk a Rangersben…

Kezdjünk!

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Glasgow Rangers – Alashkert FC

Tippünkben többgólos Rangers győzelemről fantáziáltunk, és még „meg is fenyegettük” a Rangers játékosokat, hogy csalódunk bennük, ha ez nem így lesz. Hát, nem nagyon hatotta meg őket. A másik tippünk, miszerint a Rangers kapott gól nélkül zár legalább összejött.

A kezdőcsapatok:

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Helander, Goldson, Bassey – Davis, Lundstram, Aribo – Hagi, Morelos, Kent

Alashkert FC:

Cancarevic – Kadio, Tiago Cameta, Voskanyan, Boljevic – Grigoryan, Hovsepyan, Khurtsidze – James, Papikyan, Embalo

Vajon saját magunk mosdatásának tűnik, ha azt mondjuk, hogy itt bizony a Rangersnek gólokkal kellett volna nyerni? Mert hát a statisztikát alapul véve, a meccs képét látva ezt valóban így gondoljuk. Az Alashkert FC összesen egyszer lőtt kapura, az sem találta azt el, míg a Rangers 15-ször próbálkozott, pedig… Na, máris eljutunk a pedig részig…

Agilisabban kezdtek a kékmezesek, ami nem csoda, a Malmö elleni kudarc után szerették volna a szurkolókat kiengesztelni, akik még ezek után is megtöltötték az Ibroxot.

A játékot uralták, agresszíven letámadtak, Kent, Aribo, Hagi már az ellenfél térfelén próbálta megszerezni a labdát, ez több ízben sikerült is. Ám az első komoly helyzetre 24 percet kellett várnunk. Ekkor Ianis Hagi, a legendás Gheorghe Hagi fia szerzett labdát, kitette a leshatáron mozgó Ryan Kent elé, aki kapura lőtt, pontosabban kapu fölé.

Ezzel viszont a kaput eltaláló lövések be is fejeződtek, ami az első játékrészt illeti… Mert bár volt még vagy három távoli lövése a hazaiaknak, azok több méterrel kerülték el a kaput. A szélekről is próbálkoztak a kékek, azokat a beadásokat viszont Cancarevic rendre leszedte vagy kiöklözte a mezőnybe.

Van még miről beszámolni viszont az első félidőből, ennek pedig a Rangers drukkerei finoman szólva sem örültek. A Sheffield Unitedtől nyáron érkező John Lundstram a 32. percben egy taktikai fault miatt kapott sárga lapot, tíz perccel később pedig saját labdavesztése után rántotta vissza ellenfelét. Amikor a bíró a sípjába fújt a játékos már tudta, hogy ez az este rövidre sikeredik a pályán… Így is lett, villant a piros.

Az emberhátrány ellenére a játék képe egyáltalán nem változott, továbbra is a Rangers játszott veszélyesen, az Alashkert pedig egyáltalán nem jutott el McGregor kapujáig.

Alfredo Morelos az 58. és a 60. percben is majdnem betalált, egyre közelebb volt a gólhoz a skót együttes. Erre végül sor került a 67. percben, a gólt pedig Alfredo Morelos szerezte. Tavernier saját térfeléről ugratta ki a kolumbiait, aki 14 méterről a kapus lába között lőtte el a labdát.

Ezt követően valódi helyzet már nem igazán alakult ki, ez pedig azt jelentette, hogy egy félidőnyi időt emberhátrányban töltve is nyerni tudott Steven Gerrard együttese.

Előző meccs eredménye
2021.08.19.Európa-liga
rangers
1:0
alashkert
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Haragszunk egy kicsit a skótokra, mert ezt valóban gólokkal kellett volna nyerni, ám a visszavágón még javíthatnak és újra a kegyeink közé kerülhetnek. Mintha tudnának róla…

Látszott, mekkora a tudásbeli különbség a két csapat között, és a visszavágón hasonlóra számítunk. Rendkívüli módon meg lennénk lepve, ha hazai pályán az örmény kiscsapat fordítani tudna. És nem csak az odavágó, vagy a Rangers ereje miatt, a mutatott formájuk is a bányász-búvár béka feneke alatt van.

Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor az új bajnokságban az Alashkert még egyszer sem tudott nyerni. Tíz mérkőzés alatt. Láthattok zöld színű W betűket a nevük mellett, de tudnotok kell, hogy a Connah’s Quay és a Kairat Almaty ellen is hosszabbításban jutottak tovább, papíron tehát azok a meccsek is döntetlennel értek véget. Így az idei mérleg: 5 döntetlen és 5 vereség.

Merthogy szombaton a Sevan elleni bajnokin csak egy 0-0-s döntetlenre futotta. Ezzel Embaloék a tízcsapatos örmény bajnokság utolsó előtti helyét foglalják el 0 lőtt (!) és 5 kapott góllal.

A Rangers a Malmö elleni vereség után három meccset játszott: 1-0 az Alashkert FC ellen, 5-0-ra nyertek a Dunfermline elleni Ligakupa találkozón, a hétvégén pedig a Ross County otthonából hozták el a három pontot 4-2-es győzelmet aratva. Három forduló elteltével a Rangers az ősi rivális Celtic mögött helyezkedik el az ötödik pozícióban.

Három hiányzója lesz a vendégeknek: Nnamdi Ofoborh visszatérése már közeleg, a 21 éves középpályás októberben talán már pályára léphet, ám Jack Ryan visszatértéről még semmi hír.

A harmadik játékosuk nem sérült, hanem eltiltott, Kemar Roofe emlékezetes karate-rúgása miatt kénytelen az európai kupameccseket a lelátóról megtekinteni.

Úgy látszik, az új edző, Aleksandr Grigoryan sem tudja felpörgetni a srácokat, mióta kinevezték a csapat talán még gyengébben játszik, mint Sergey Erzrumyan idején.

Úgy érezzük, a Glasgow Rangers továbbjutását semmi sem fenyegetheti. Nem látjuk a gólt az Alashkert FC-ben, ugyanúgy gondoljuk, csak és kizárólag a Rangers fog kapuba találni. De hány gólt rúgnak? Erre nehéz válaszolni, így megpróbáltunk biztosra menni. Azt állítjuk, a találkozón nem esik több 3,5 gólnál. Felesleges lenne belemenniük egy nagy adok-kapokba, amikor ők vannak előnyben. Ráadásul most még 11-en is lesznek a pályán…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső