Albánia – Magyarország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 04.
Albánia
Teljesítmény:
V V D N V
  • Elbasan Arena
  • Szeptember 05. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Magyarország
Teljesítmény:
V D D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnap este után végtelenül szomorú voltam, és nem feltétlenül az eredmény miatt. Anglia nem véletlenül játszott Európa-bajnoki döntőt, nem hiába vannak teletömve világsztárokkal. Azért voltam szomorú, amit láttam és hallottam a meccs előtt, alatt és után. Részletesen nem szeretnék belemenni, mert egyrészt nem ezért vagyok itt – és ti sem – másrészt semmit nem változtatna a történteken. Így hát csak annyit ismétlek meg: Szomorú vagyok.

A csapat megtette, amit tudott, kihajtották magukat, így rájuk egész egyszerűen nem tudok haragudni. Vannak hibák, de azok mindig voltak és mindig lesznek. Most egy olyan ellenféllel álltak szemben, akik ezt könyörtelenül ki is használták.

De menni kell tovább, mert a katari álmok messze nincsenek veszve. Az ellenfél Albánia együttese lesz, akik eddig hat pontot gyűjtöttek, jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, de tegnap ők is csúnya pofont kaptak Lengyelországtól.

Két kiábrándult együttes, a cél viszont azonos: Nyerni kell. Ez teszi igazán veszélyessé vasárnapi ellenfelünket.

Kezdjük az Albánia – Magyarország mérkőzés beharangozóját!

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Magyarország – Anglia: 0-4

G.: Sterling, Kane, Maguire, Rice

A meccset megelőzően volt fogadkozás a játékosok részéről és volt bizakodás a szurkolók oldaláról. Végül azonban az angol válogatott megmutatta a világnak, és nekünk magyaroknak is, hogy miért jutottak az EB-n addig, ameddig, illetve azt is, hogy miért vezetik most a selejtező csoportot. A tippünk egyébként bejött, hiszen 2,5 gólnál többre fogadtunk, de bárcsak ne ilyen körülmények között, és ilyen eredménnyel jött volna be…

A kezdők:

Magyarország:

Gulácsi – Kecskés, Orban, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Schafer, Fiola – Sallai, Szoboszlai – Szalai Á.

Anglia:

Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sterling, Mount, Grealish – Kane

Nem gyenge kezdővel álltak ki a háromoroszlánosok, akik már a mérkőzés kezdetén magukhoz ragadták a kezdeményezést, Marco Rossi legényei általában a védekezéssel voltak elfoglalva. Sajnos a meccs sokkal egyértelműbb volt, mint ahogy azt reméltük, de az első félidőben még remekül tartották magukat a magyarok. Gyakorlatilag a mérkőzés első félidejében az angol válogatott helyzetet nem tudott kialakítani, a mezőnyfölényük meddőnek bizonyult.

A védelemben helyet kapó Kecskés és Bolla is egy kicsit meg volt illetődve, de Kleinheisler és Schafer is remekül visszajárt védekezni, ami sokat segített Orbánéknak.

Gólhelyzet tehát egyik csapat előtt sem alakult ki, a szünetre 0-0-val vonulhattak a felek.

Az angolok türelemjátéka viszont egyre inkább meghozta gyümölcsét. Látható volt, hogy a magyar válogatott tagjai a folyamatos labdaüldözés, a védekezés miatt egyre inkább fáradnak, és a második játékrész végül katasztrofális játékot hozott részünkről.

Szalai Ádám megjátszhatatlan volt az angol védők gyűrűjében, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland nem tudták kamatoztatni sem a gyorsaságukat, sem pedig a technikájukat.

Az első igazi ziccert az ötvenedik percben láthattuk, ekkor Harry Kane lépett ki két védő között, jött is menetrendszerűen a labda, a Tottenham csatárának gyengécske lövését Gulácsi hárítani tudta.

Az 55. percben viszont már nem volt menekvés: Orbán Willi könnyelműen veszített labdát a középpálya közepén, amivel Jack Grealish lódult meg. A City szélsője a lendületből érkező Mount elé passzolt, ő középren Raheem Sterlinget játszotta meg, aki az üres kapuba passzolt.

Sterling a gólja után mezét levéve ünnepelt, a szurkolók némelyike pedig úgy látta helyesnek, ha pár söröspohárral megdobálják…

A 62. percben Harry Kane is betalált, megint egy könnyen elszórt labdából indulhatott meg a vendégcsapat, Sterling beadását pedig a csapatkapitány váltotta gólra. Hibáztatni Gulácsit a gól miatt nem lehet, de bravúrral ez a fejes védhető lett volna.

Gól gólt követett, a 69. percben Luke Shaw szögletét Harry Maguire váltotta gólra, végül a remekül szűrő Declan Rice is betalált, Gulácsi hóna alatt csúszott át a labda a gólvonalon túlra.

Az igazság az, hogy testben és fejben is teljesen elkészült a magyar csapat az erejével, ekkora nyomást pedig nem lehet a végtelenségig kibírni. Az első gól után lélekben talán fel is adták.

Csüggedni nincs ok, sok csapat kap majd még négy gólt az angol csapattól…

Előző meccs eredménye
2014.06.04.Barátságos Mérkőzés
magyarország
1:0
albánia
Barátságos Mérkőzés
2009.03.28.VB-selejtező 2010
albánia
0:1
magyarország
VB-selejtező 2010
2008.10.11.VB-selejtező 2010
magyarország
2:0
albánia
VB-selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország – Albánia: 4-1

G.: Lewandowski, Buksa, Krychowiak, Linetty ill. Cikalleshi

Hát, ismét felemás érzéseink vannak, mivel tippünkben lengyel győzelmet vetítettünk elő, viszont azt nem hittük, hogy gólfesztivált tartanak majd a házigazdák. Aztán tessék, mégis azt tartottak.

A kezdők:

Lengyelország:

Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus – Frankowski, Moder, Krychowiak, Jozwiak – Buksa, Lewandowski

Albánia:

Berisha – Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi – Abrashi, Manaj – Cikalleshi

Hamar vezetést szerzett a lengyel válogatott Robert Lewandowski révén. Igazi lesipuskás gól volt ez a Bayern München csatárától, aki egy szabadrúgás után Kamil Glik keresztbe fejelt – de kapura szánt – labdáját egy méterről bólintotta be.

Viszont itt még az albánok felálltak, és a 25. percben egy bámulatos kiugratás végén a csapat egyetlen éke, Sokol Cikalleshi mattolta Wojciech Szczesnyt. A félidő mégis hazai vezetéssel zárult, erről pedig a válogatottban most debütáló Adam Buksa gondoskodott, aki Frankowski beadását fejelte a kapuba.

A fordulás után ismét a lengyelek kezdtek jobban, és Grzegorz Krychowiak révén még tovább növelték az előnyüket. Ez volt az a pillanat minden bizonnyal, amikor a vendégek elfogadták, hogy üres kézzel távoznak majd Varsóból.

A találkozó rendes játékidejének utolsó percében még Karol Linetty, a Torino légiósa lőtt egy iszonyatosan szép gólt – lövése után a labda a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé – amivel kialakította a 4-1-es végeredményt. Győzelmüknek – és a magyarok vereségének – köszönhetően Lengyelország fellépett a második helyre, míg Albánia maradt a negyedik.

Összefoglalás

Egy ilyen vereséget követően igazán jól jönne egy önbizalomnövelő győzelem, amire lesz is – véleményünk szerint – esély Albánia ellen. Edoardo Reja csapatából ugyanis négyen fognak hiányozni eltiltás miatt, közülük három igazán jó játékos. Ennek mi pedig csak örülhetünk. Egyrészt nem lehet majd pályán Elseid Hysaj, a Lazio védője, Keidi Bare és Klaus Gjasula (előbbi az Espanyolban, utóbbi a Darmstadtban játszik), valamint a Barcelona szupertehetsége, Rey Manaj (akit a játékpercek miatt a Speziának adtak kölcsön).

Valóban nehéz lesz pótolni ezeket a játékosokat, minden bizonnyal így Myrto Uzuni előtt is megnyílik a terep.

Nálunk visszatér majd Nagy Ádám, kíváncsian várjuk, hogy Marco Rossi hogyan változtat. Mert szerintünk sem Schafert, sem Kleinheislert nem kellene kitenni a kezdőből, ahogy Szoboszlait sem.

Eddig három alkalommal játszottunk az albánok ellen, mindhárom mérkőzést megnyertük.

Komoly pofont kaptunk tegnap, de az albánok is. Véleményünk szerint azonban a miénk jobb csapat, és annak ellenére kell megnyerni ezt a meccset, hogy nem hazai környezetben lesznek a fiúk. Lehet, hogy az elfogultság egy kicsit közrejátszik, de ennyi hiányzóval nem lehet kérdés, hogy ki a meccs esélyese…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső