Andorra – Magyarország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 29.
Andorra
Teljesítmény:
V V V V V
  • Estadi Nacional
  • Március 31. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Magyarország
Teljesítmény:
N D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

2017. június 9. Én a meccs előtt az akkori kollégáimmal csapatépítő tréningen vettem részt, egy hatalmas lézerharc csatát követően köszöntem el tőlük. Marasztaltak, de mondtam, hogy válogatott meccs lesz, amit szeretnék otthon, nyugodtan megnézni. Kérdezték, kivel játszunk? Mondtam, hogy Andorrával. Ugyan, maradj már, úgyis nyernek. Végül maradtam, mert úgyis nyernek. Nem nyertek. Egy igazi fekete napja a magyar futballnak az amatőr, félprofi andorrai csapat elleni 1-0-s vereség, amely után elkezdtek erősödni a hangok, hogy Bernd Storck ideje lejárt a válogatott élén. Az akkori keretben olyan futballisták voltak még, mint Eppel Márton, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs vagy Gyurcsó Ádám, de a mostani keretből is voltak már ott néhányan: Gulácsi Péter, Kleinheisler László és Nagy Ádám végigjátszotta a találkozót, Kalmár Zsolt és Sallai Roland pedig a kispadon kezdett.

Marco Rossi érkezése felkavarta a magyar futball állóvizét. Kijutottunk az Európa Bajnokságra, feljutottunk a Nemzetek Ligája A divíziójába, és egy olyan csapat alakult ki, akik bárkivel fel tudják venni a versenyt.

Elképzelhetetlen, hogy még egyszer olyan csúfos eredmény szülessen, mint akkor, azon a lézerharcos estén. És nem, nem azért, mert lenézném az andorrai játékosokat. Egyáltalán nem. Szimplán azért, mert ez a magyar csapat már nagyon régóta nem az a csapat…

Zárjuk a napot, és a válogatott szünetet az Andorra – Magyarország mérkőzéssel!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Lengyelország – Andorra

Épp az előző tippben beszéltük át ezt a mérkőzést, de rajtam ne múljon, beszéljük át újra! Abban egyetérthetünk szerintem, hogy Andorra számára minden lőtt gól, minden egyes megszerzett pont ajándék – kivéve a San Marino elleni meccset, azt azért nekik is illene behúzniuk -, így a lengyelek ellen nem sok esélyük volt. Főleg, hogy a pályán ott volt három kiemelkedően jó támadó, köztük Robert Lewandowski. A Bayern München csatára épp Magyarország ellen bizonyította be, hogy ha az egész meccsen nem megy neki, akkor is képes gólt lőni. Mi egyszer hagytunk neki egy picivel több területet, ki is használta a csatár.

Ahogy itt is kihasználta, a 30. percben szerezték meg a lengyelek a vezetést. Egy jobboldalról elvégzett szabadrúgás találta meg Robert Lewandowski lábát, a támadó félfordulattal lőtt, és bár Isten tudja csak, hol kötött volna ki a labda, ha San Nicolas hátán nem pattan meg. De megpattant, így az andorrai kaput őrző Iker Álvarez nem tudott hárítani.

Lewa a második félidőben is villant, a mozdulat hasonló volt, de most sokkal közelebbről, és ez a lövés nem pattant meg senkin. Álvarez kapus még amúgy bele tudott érni a lövésbe, de ez kevés volt a sikerhez.

A találkozó utolsó gólját pedig egy újonc, a csereként pályára lépő Karol Swiderski lőtte. Szívesen beszámolnék Andorra helyzeteiről is, de azok nem voltak. Az egész meccsen egy kapu felé tartó lövésük volt, de Wojchiek Szczesnynek akkor sem kellett játékba avatkoznia.

Olcsón megúszták a vendégek, Lewáék ugyanis 26-szor próbálkoztak kapura lövéssel.

Előző meccs eredménye
2017.06.09.VB Selejtező 2018
andorra
1:0
magyarország
VB Selejtező 2018
2016.11.13.VB Selejtező 2018
magyarország
4:0
andorra
VB Selejtező 2018
2013.10.15.VB Selejtező 2014
magyarország
2:0
andorra
VB Selejtező 2014
2012.09.07.VB Selejtező 2014
andorra
0:5
magyarország
VB Selejtező 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

San Marino – Magyarország

Erről a mérkőzésről pedig egy külön összefoglaló született, de nem szeretném csak belinkelni azt az írást… Több helyen változtatott Marco Rossi, konkrétan az egész középpályát lecserélte, hátul pedig Botka Endre pótolta a kiállított Fiola Attilát. Amiben nem volt változás, az a csatársor, most is Szalai Ádám és Sallai Roland rohamozták az ellenfél kapuját, a mi kapunkat pedig Dibusz Dénes védte, Gulácsi Péter visszautazott Lipcsébe.

Mit kell tudni San Marino válogatottjáról? Azt, hogy még sosem tudtak nyerni tétmérkőzésen. Rengeteg gólt kapnak, játékosaik számára már az is öröm, amikor nem kapnak ki. Érdemes felidézni, hogy a Nemzetek Ligájában kétszer is gólnélküli döntetlenre végeztek, a második mérkőzés utáni interjúban a san marinoi védő, Dante Rossi örömében elsírta magát. Ennyit jelent egy pontszerzés a miniállam számára.

Nekünk viszont nem szabadott finomkodni, kellett a győzelem, és az se lett volna probléma, ha 5-6 góllal megszórjuk őket. Azonban a meccs máshogy alakult. A győzelem meglett, három góllal bizonyultunk jobbnak, de a betömörülő, csak a védekezésre összpontosító hazaiak ellen nehéz dolga volt Sallaiéknak.

A vezetés nagyon hamar meglett, épp Sallait vágták fel a tizenhatoson belül, a büntetőt a csapatkapitány, Szalai Ádám a bal alsóba gurította.

Hét perccel később Sallai szabadrúgása után ért kezet a labda, újabb büntető. Szalai ezúttal átadta a lehetőséget Sallai Rolandnak, ám a Freiburg szélsője kihagyta a tizit, pontosabban Benedettini védett.

A második félidőben tovább nyomtunk, San Marino pedig fáradt. Végül a 71. percben Sallainak összejött a gól, és érdekes módon kaptunk egy harmadik tizenegyest. Ezt Nikolics Nemanja vállalta magára – aki a szünetben jött be -, és nem ismert kegyelmet.

Kényelmes győzelem, Dibusz Dénes labdaérintéseinek a számát talán két kezemen meg tudom számolni. Jó lenne valami hasonló Andorra ellen is.

Összefoglalás

Az a híres 2017-es vereség hosszú ideig bennünk marad még. De ezen muszáj túllépnünk és fókuszálni a szerdai meccsre. Amely talán könnyű lesz, de az biztos, hogy több játékosunkat nélkülözni leszünk kénytelenek. Gulácsi már elutazott, Schafer András megsérült, Willi Orbán és Sallai Roland is klubjuk felé vették az irányt.

Kissé felforgatott lesz így a magyar csapat, de még így is össze lehet hozni egy ütőképes csapatot. Egyéni képességek alapján sokkal jobbak vagyunk Andorránál, de félő, hogy az összeszokottság hiánya problémákat szülhet. Nem azt mondom, hogy nem fogunk tudni nyerni, mert nyerni fogunk. De nem vagyok benne biztos, hogy nagyon megszórnánk az ellenfelünket. Ne legyen igazam, és nyerjünk 5-0-ra. De most ez ellen fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső