Angers – Dijon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 07.
Angers
Teljesítmény:
V V V V V
  • Stade Raymond Kopa
  • Május 09. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dijon
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a hét utolsó munkanapját is egy francia meccsel, oké? Érdekes meccs mellett döntöttem, a Ligue 1 két legrosszabb formában levő együttesének mérkőzéséről lesz szó. Ez az Angers – Dijon. A vendégek már elbúcsúztak az elsőosztályú bajnokságtól, hiszen tökutolsók, és ott is fognak maradni. Az egész szezonban (értsd: Eddig 35 meccsen) szerzett 18 pontjuk édeskevés volt bármihez is, nem férhet kétség ahhoz, hogy jogosan mennek vissza a Ligue 2-be.

Az Angers viszont számomra csalódás. Még az idény egyik pozitív csalódásának is hívtam őket korábban, erre, amit most művelnek az kritikán aluli. Ötből öt vereség, 14 kapott gól, és nulla rúgott… Nulla. Egyszer sem találtak be a kapuba.

Még papíron ki is eshetnek, de ahhoz az kellene, hogy a Nantes mindhárom meccsét behúzza, meg a többiek is összekapják magukat, tehát ez annyira mégsem reális.

De hát, tökéletes ellenfél érkezik hozzájuk vasárnap, a Dijon már kiesett, adja magát a hazai győzelem. Vagy nem?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lorient – Angers

A kiesés réme a Lorient együttesét is fenyegeti, szerencséjükre két gyors győzelemmel egy kicsikét elléphettek a Nantes-tól. Előbb a Bordeaux-t verték meg nagyon (4-1 lett a Girondins ellen), majd következett az Angers elleni meccs.

Borzalmas formában a vendégek, és még jól kiszúrtak saját magukkal is, pontosabban Lassana Coulibaly szúrt ki a társakkal, amikor 15 perc elteltével kiállíttatta magát. A támadó páros lábbal csúszott rá Abergel lábára, csoda, hogy a középpályás aztán tudta folytatni a játékot. Mindenesetre Coulibaly nem tudta…

És ez persze döntően befolyásolta a találkozó végeredményét. A vendégek számára a védekezés, az egy pont megtartása vált prioritássá, a Lorient meg vérszemet kapott.

Bernardoni komolyan foglalkoztatva lett, de javarészt az Angers térfelén pattogott a játékszer. De a tar kapus annyira nem lett megdolgoztatva.

Gólra csak a 41. percben került sor, a játékvezető a piros lap után most egy büntetővel büntette a vendégeket. Kezezés miatt fújta be, és nem igazán lehetett vitatkozni az ítélettel.

Yoane Wissa, a kongói támadó állt a labda mögé – aki egyébként az Angers-ban is játszott, de nem tudta magát beverekedni magát a kezdőbe, folyton kölcsönadták -, és üggyel-bajjal, de a hálóba lőtt.

Góllal zárták az első félidőt és góllal nyitották a másodikat. A csapatkapitány, a veterán Fabien Lemoine talált be, elég szerencsés gól volt, de mondhatjuk azt is, hogy Bernardoni egész egyszerűen mellé nyúlt a labdának…

A kétgólos előny megnyugtató volt a hazaiak számára, de volt egy kis probléma: Kiegyenlítődött a játékosok száma. Nem, nem az Angers-ba állhatott be valaki pluszban, hanem a Lorient-ből állították ki Julien Laporte-ot.

Ahogy 10-10 ember lett a pályán, feljavult az Angers játéka, ám gólig nem, csak kapufáig jutottak.

Még egyszer: öt meccs, öt vereség, 14 kapott, 0 rúgott gól…

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.22.Ligue 1
dijon
0:1
angers
Ligue 1
2019.08.31.Ligue 1
angers
2:0
dijon
Ligue 1
2019.02.02.Ligue 1
angers
1:0
dijon
Ligue 1
2018.09.15.Ligue 1
dijon
1:3
angers
Ligue 1
2018.05.19.Ligue 1
dijon
2:1
angers
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dijon – Metz

A már kiesett Dijon alaposan beleszaladt a késbe, tette mindezt saját pályáján. Igen, itt is volt egy kiállítás, ami bizonyára sokat dobott a Metz játékán, de az öt gól azért kemény…

Mondok egy statisztikát, ami ezer szónál is többet árul el számunkra: A Dijonnak csak egyetlenegy alkalommal sikerült hazai pályán győznie. Nem most lett meg a második…

Az első fél óra, szűk 40 perc nem hozott gólt, Lamine Gueye a 37. percben szerezte meg a találkozó első gólját. Egy baloldali beadás két dijoni védő előtt is simán elment, az érkező támadót senki nem fogta…

Még az első gólt sem dolgozták fel megfelelően a hazaiak, máris újabbak érték őket. 42. perc: ismét egy kapott gól – ezúttal Pape Sarr bombázott a kapuba. 43. perc: Bersant Celina azonnali piros lappal elhagyja a pályát.

A szünet után váratlanul szépítettek a hazaiak: Mama Baldé nagy erővel fejelt, a labda a felsőléc érintésével vágódott a gólvonal mögé.

De ezt követően nem a feltámadás következett, a hajrára teljesen szétesett és elfáradt a Dijon. Fouad Chafik öngóljával már 3-1 volt a vendégeknek, és még nem volt vége, az utolsó öt percben betalált Vagner és Dylan Bronn is.

Megalázó vereség lett tehát a vége, a Dijon játékosai már azt kívánják, bárcsak véget érne ez az idény…

Összefoglalás

De még nincs vége, és bizonyára három nagy csalódásokkal teli meccs vár rájuk. Sokszor a statisztika tényleg sokkal többet mutat, a Dijon esetén ez hatványozottan igaz. Idén, azaz 2021-ben egyetlen meccset sem nyertek idegenben, 2020. decemberében tudták a Nimes-et verni. Azóta lejátszottak kilenc mérkőzést. Egy döntetlen, majd sorban nyolc vereség.

Érdekes módon a nagycsapatok közül csak a Monaco verte el őket nagyon, a Lille kifejezetten megszenvedett ellenük, a Montpellier és a Rennes viszont keményen odacsapott.

Az Angers hazai mérlege most szintén nem túl biztató: Ők a bajnokságban január óta nyeretlenek, és direkt emeltem ki, hogy a Ligue 1-ről beszélek, azzal ugyanis annyira nem érdemes foglalkozni, hogy az alacsonyabb osztályú Franciscain együttese egy ötössel utazott haza a kupameccsük után.

Szerintem ez egy jó felhozó meccs lehet az Angers számára. Ők sem teljesítenek jól, viszont még kell legalább két pont, egy győzelemmel valóban hátra lehetne már dőlni. Meg az önbizalmukon is dobna egy keveset, ha végre győzelemmel hagynák el a játékteret.

Én a magam részéről semmi meglepetésre nem számítok. A Dijon már valószínűleg a jövő évi csapatának magját keresi, próbálgatni fog, az evidens a hazaiak győzelme volna.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső