Angers – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 22.
Angers
Teljesítmény:
V N V V V
  • Stade Raymond Kopa
  • Május 23. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lille
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem volt bajnokavatás az utolsó előtti fordulóban. Egyrészt a PSG nem tette meg azt a szívességet, hogy vereséget szenvedjen a Reims ellen, másrészt a Lille sem tudta legyőzni hazai pályán a St. Etienne együttesét. Így hát maradt minden döntés az utolsó fordulóra, a Lille-nek az Angers otthonában kell nyernie, akik az egyik legrosszabb formában levő csapatként szereztek hírnevet maguknak az utóbbi időben.

Pedig nem rossz csapat az Angers, de a tavaszuk eléggé félrement. Így történhetett meg, hogy az első tízből szépen lemorzsolódtak, és már csak a 12. helyen állnak. Rendben, ez így sem rossz tőlük, de azt hittem, több van bennük.

Azt kell, hogy mondjam, ez egy kifejezetten érdekes, küzdelmes, meglepetésekkel teli Ligue 1-es idény volt, de őszintén szólva erre is számítottam. Az egyik legkiszámíthatatlanabb topliga, ahol aztán tényleg bármi megtörténhet.

Így megtörténhet az is, hogy az eddigi egyeduralkodó, a rengeteg pénzzel, klasszis kerettel, világszínvonalú edzőket szerződtető PSG három szezon után újból hoppon marad. A 2016/2017-es idényben a Monaco tudott kifogni rajtuk, most a Lille lehet a nyerő. Ehhez csak három pontra van szükségük…

Kezdjük az Angers – Lille mérkőzést!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – Angers

Hosszú nyeretlenségi sorozatot szakított meg az Angers az előző körben, de ez nem annyira meglepő, hiszen a sereghajtó, már kiesett Dijont fogadták. Most viszont egy erősebb ellenfél jött szembe, a Konferencia-liga helyezésre hajtó Marseille.

Hamar kiderült, hogy Jorge Sampaoli együttese egy fokkal nehezebb dió lesz, mint a Dijon, de a vendégek képesek voltak felállni, ebből aztán egy igen fordulatos, drámai találkozó született.

Nem indult annak, hiszen Arkadiusz Milik nagyon elemében volt. Elárulom, ő lett a meccs abszolút hőse, akinek nem remegett meg a lába a legfontosabb pillanatban, de erről majd csak egy kicsit később…

Kilenc perce ment a meccs, amikor az első hazai gólt láthattuk: Pol Lirola, a franciák spanyol védője jobbról adott be. Arkadiusz Milik elszakadt az emberétől, és bár Bernardoni a fejesbe bele tudott érni, igazából csak beljebb segítette a labdát.

Szabályosan lefocizták ellenfelüket Payeték, a vendégek hozzá sem tudtak szagolni az első félidőhöz, kétszer lőttek kapu felé, Mandanda egy alkalommal sem kellett, hogy védjen.

Bernardoni viszont össztűz alatt volt, és Milik a 32. percben ismét betalált, de ezt a gólt a játékvezető végül nem adta meg.

A második félidő elején újabb gólt szerzett a lengyel, ezúttal Payet kiugratását lőtte el a tar kapus mellett.

Úgy tűnt, hogy innen már nem tudnak mit tenni a borzasztó formában levő Angers játékosok, de az élet másképp gondolta. Meg hát ők maguk is. Mathias Pereira gólja hozta őket vissza a meccsbe, és ekkor a Marseille fölé tudtak nőni a vendégek, a 85. percben pedig már az egyenlítés is sikerült Romain Thomas révén. Igaz, egy nagyon véleményes góllal, amit a játékvezető előbb nem adott meg, majd a VAR-t látva mégis. Én akkor sem adtam volna meg, de… Ő a bíró…

És ekkor jött a dráma – ha már nem lett volna elég így is… A 93. percben Ahmadou Dieng a tizenhatoson belül, az ötös magasságában esett el, és nem magától. Egyértelmű fault volt, a bíró nagyvonalúan mégis továbbot intett. Hogy hogyan? Talán még ő maga sem tudja. Az egész hazai csapat egy emberként háborodott fel, Jorge Sampaolit ki is állították, majd a VAR ismét akcióba lépett. Így már látta azt Frank Schneider, ami eddig is kiszúrta a szemét…

Arkadiusz Milik odaállt, és bár nagy volt a nyomás, belőtte a büntetőt. Kezdődhetett az ünneplés, a Marseille jövőre az Európa Ligában bizonyíthat.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Ligue 1
lille
1:2
angers
Ligue 1
2020.02.07.Ligue 1
angers
0:2
lille
Ligue 1
2019.09.13.Ligue 1
lille
2:1
angers
Ligue 1
2019.05.18.Ligue 1
lille
5:0
angers
Ligue 1
2018.09.01.Ligue 1
angers
1:0
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – St. Etienne

A zöldek ebben az idényben azért nem annyira tettek ki magukért, de tegyük hozzá, tavaly sem. Most viszont a bajnokság kimenetelének kulcsfiguráivá is válhatnak, lévén, hogy a Lille nem tudta őket legyőzni hazai pályán.

Ősszel sem sikerült nyernie a Lille-nek Hamoumáék ellen, és hát most is csak egy döntetlen jött össze.

A meccset a St. Etienne kezdte aktívabban, megszokhattuk már a Lille-től, hogy a meccs elején álmoskásan játszanak.

Bounga helyzetét említeném először, a szélső egy hosszú labdát ért el, majd kiszorított szögből lőtt, Maignan meg védett. Egy majdnem öngólt érő mentés után aztán a Lille is támadásba lendült, Burak Yilmaz labdáját Luis Araújo nem sokkal lőtte mellé.

A fordulás után viszont már Maignannak nem volt dolga, Green kapusnak annál inkább. Pár kevésbé veszélyes távoli lövéssel tartották őt formában, talán ezek miatt is tudta bemutatni a forduló bravúrját. Yusuf Yazici végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, a labda mindenki előtt elszállt, Green viszont reflexből még belekapott, és kapufára tolta.

Nem sikerült hozni a kötelezőt, nagyon izgalmas utolsó forduló elé nézünk.

Összefoglalás

Úgy érzem, ezt a bajnokságot már csak a Lille szúrhatja el. Húha, most aztán nagyon bölcs voltam. De valóban, az Angers ellen kötelező volna a győzelem, a Dijon elleni mérkőzést megelőzően saját pályájukon a Nimes gárdáját verték… Januárban…

A Lille pedig a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező francia csapat, szóval eléggé adná magát a dolog. Na, de mi van akkor, ha a súly összenyomja Yilmazékat? Azt valószínűsíthetjük, hogy egy döntetlen nem lesz elég.

És van egy gond is: A remek formában játszó, a portugál EB-keretbe is bekerülő José Fonte nélkül kell megvívni ezt a csatát.

Az Angers-nál rengeteg a sérült és az eltiltott, bár többségüket a vagy-vagy kategóriába sorolják. Boufal, Bamba, Doumbia és Ismael Traoré talán játszhat, viszont Lassana Coulibaly és Enzo Ebosse biztosan nem.

Ősszel az Angers legyőzte a bajnokaspiránst saját pályáján… Igaz, akkor még sokkal jobb formában voltak.

Magam részéről kevés gólra számítok, nehéz meccsre. De a Lille győzelmére. Szerintem mindkét tipp ül, innen már nem engedhetik ki a kezükből a győzelmet Yaziciék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső