Angers – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 30.
Angers
Teljesítmény:
D N D V D
  • Stade Raymond Kopa
  • December 01. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
D N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két francia bajnokival folytatjuk, az Angers – Monaco csatával kezdünk, aztán jön a hétközi forduló rangadója, az éllovas PSG a feltörekvő Nice csapatát fogadja a Parc des Princes-ben.

Az Angers-ról a múlt héten is írtunk, hálás csapat, többször segített már bennünket kisebb vagy nagyobb nyereményekhez, reményeink szerint ez most sem fog változni.

Aki nem követi a Ligue 1 küzdelmeit azt gondolhatja, hogy az Angers valami hátul vitézkedő kiscsapat, míg a Monaco az élbolyhoz tartozik. Nos, ez nem így van. Az Angers jelen pillanatban a hatodik helyen áll, meghúzogatta már többször az oroszlán bajszát, a Monaco viszont nagyon beragadt a startnál, és azóta is csak csúsztatott kuplunggal, egyesben araszol előre.

Talán ennyire nem durva a helyzet, emiatt pedig a hasonlat nem teljesen fedi a valóságot, de a tavalyi bajnokság harmadik helyezettje most csak a kilencedik, ami azért jelentős visszaesés Niko Kovac csapatánál. Zsinórban négy mérkőzés óta nem tudtak három pontot begyűjteni – ez sem a legjobb jel -, sem otthon, sem idegenben nem meggyőzőek.

Az Angers jó focit játszik, kedvelhető kiscsapat, kíváncsian várjuk, hogy mit tudnak mutatni egy – hivatalosan – erősebb csapat ellen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – Angers: 2-2

G.: Kakuta, Sotoca ill. Boufal, Thomas

Örömteli volt látni, hogy közvetlenül a második félidő elején betaláltak a hazaiak a kapuba. Mivel előtte megtették ugyanezt az első játékrészben a vendégek is, így a lehető legnagyobb elégedettséggel figyelhettük a hátralévő történéseket, hiszen tippünk bejött, valóban mindkét fél szerzett gólt. A Lens újabb pontvesztése miatt a Marseille is megelőzte őket, így már csak az ötödik helyen állnak, ami egyébként részükről még mindig fantasztikus eredmény.

A kezdők:

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski – Sotoca, Kakuta, Ganago

Angers:

Petkovic – Manceau, Traoré, Thomas – Cabot, Ounahi, Mangani, Fulgini, Doumbia – Boufal, Cho

Szokásos teltház, és remek hangulat várta a hazai játékosokat, akiknek aztán nem jutott annyi öröm, mint szerették volna. A közvélekedés azt mondta, hogy a Lens számára ez egy hozható mérkőzés, ennek ellenére már az első félidőben hátrányba kerültek. Sokat kellett várni egyébként az első találatra, amelyet Sofiane Boufal szerzett a 40. percben. Egy nagyon szép, egyérintős játék végén a támadó került helyzetbe, kissé kacskán tudta elrúgni a labdát a kilépő Leca mellett, ami alig vánszorgott el a kapuig. Leca vissza is ért volna, de Boufal is még egyszer rástartolt a játékszerre, és valahogy be is küzdötte azt a gólvonal mögé, saját testi épségét sem kímélve.

Amilyen rosszul zárult az első, olyan jól indult a második félidő a hazaiak számára. Tíz perc alatt sikerült megfordítani az állást, a 48. percben Gael Kakuta kapásból bombázott 11 méterről Petkovic kapujába, miután Florian Sotoca még az alapvonal előtt be tudta adni a játékszert.

És ha már Florian Sotoca… Övé volt a második gól nem sokkal később, az 55. percben három méterről értékesített egy baloldali beadást.

Nagy volt az öröm, de Romain Thomas hamar lehűtötte a kedélyeket, az Angers középpályása a 70. percben lőtt gólt, ezzel pedig 2-2-re módosította az állást. A találat maga szép volt, Fulgini beívelésébe tette bele a fejét a védő.

Maradt még 20 perc, de ezen idő alatt egyik együttes sem tudott maradandót alkotni, se gól, se gólhelyzet nem született, így maradt a döntetlen, ami nagyjából igazságosnak mondható.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.25.Ligue 1
angers
0:1
monaco
Ligue 1
2021.01.09.Ligue 1
monaco
3:0
angers
Ligue 1
2020.02.04.Ligue 1
monaco
1:0
angers
Ligue 1
2019.12.14.Ligue 1
angers
0:0
monaco
Ligue 1
2019.03.02.Ligue 1
angers
2:2
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Strasbourg: 1-1

G.: Ben Yedder ill. Ajorque

Már megint nem sikerült a Monaconak… Ezúttal a gyengébb erőt képviselő Strasbourggal nem bírtak hazai pályán, egy rendkívül kiegyenlített mérkőzésen vitt el egy pontot a vendégcsapat a hercegségből. Ha gonoszok akarunk lenni, akkor mondhatjuk, hogy a két középcsapat küzdelmén igazságos döntetlen született. Csakhogy a Monaco messziről nem középcsapat. Legalábbis nem annak kéne lenniük…

A kezdők:

Monaco:

Nübel – Aguilar, Disasi, Maripán, Caio Henrique – Fofana, Jean Lucas – Golovin, Volland, Diop – Ben Yedder

Strasbourg:

Sels – Guilbert, Perrin, Nyamsi, Djiku, Caci – Thomasson, Bellegarde, Sissoko – Ajorque, Diallo

Tavaly is megszenvedett a Strasbourggal a Monaco, pedig akkor még a dobogóért harcoltak. Most meg a középmezőnyben sínylődnek, szóval számíthattak arra Ben Yedderék, hogy nem lesz egyszerű dolguk, ha le akarják győzni a vendégeket.

Így is lett, a Strasbourg remekül játszott, nem illetődött meg, és végül egy ponttal gazdagodott, ami számukra egy nagyon jó eredmény.

Napsütésben, de hideg időben indult el a mérkőzés, méghozzá egy nagy Monaco lehetőséggel. Egy magas indítással Wissam Ben Yedder lépett ki a védők közül, majd kissé kiszorított szögből tüzelhetett. A kivetődő Sels alatt elment a labda, ám a jobboldali kapufáról kijött, végül a védők nagy nehezen fel tudtak szabadítani.

Ezután Alexander Nübelnek is akadt dolga, a kapusnak messzi bombát kellett hárítania, nem okozott számára gondot a dolog.

Ismét Sels kapuja elé váltunk, a 45. percben Ben Yedder tört be a tizenhatoson belülre, védője lerántotta őt, Gautier játékvezető azonnal a sípjába fújt, jöhetett a tizi. Amit természetesen a sértett végzett el, és ahogy majdnem mindig, úgy most sem hibázott.

Gautier-nek a második félidőben is főszerep jutott, alig kezdődött el a játék a szünet után, máris befújt egy tizenegyest. Ezúttal a vendégeknek, Youssouf Fofana követett el nagy butaságot, amikor visszarántotta ellenfelét egy olyan szituációban, amikor teljesen felesleges volt.

Ludovic Ajorque a megítélt büntetőt értékesítette, ezzel pedig 1-1-re módosult az állás.

Nagy hajrát vágott ki aztán a Monaco, és két helyzetet is kiharcoltak. Előbb Kevin Volland lövését kellett Selsnek fognia (nem volt annyira nehéz dolga, a labda középre érkezett, pont, ahol a kapus állt), aztán Sofiane Diop hagyott ki egy hatalmas ziccert, öt méterről lőtte mellé a bogyót.

Újabb csalódást keltő eredmény monacói oldalról, ez már a sokadik ebben az idényben…

Összefoglalás

Boldog lehet Gérald Baticle, egyetlen sérültje vagy eltiltottja sincs a csapatának, emiatt nem kell, hogy fájjon a feje. Bár egyes portálok Bambát, bernardonit, Brahimit és Ould Khaledet is a sérültek közé tették, így egy kicsit bizonytalan vagyok a fejfájást illetően…

Niko Kovacnak biztosan van három komoly hiányója, Cesc Fabregas szeptemberben esett ki, Jean Marcelin idén márciusban, most pedig Krépin Diatta szenvedett súlyos sérülést, és kiesett legalább fél évre.

Alapból azt gondolhatnánk, hogy a Monaco számára ez a meccs sétagalopp lesz. De egyáltalán nem vagyunk arról meggyőződve, hogy ez valóban így van. Idegenben egyébként is rosszul szerepelnek, most például három meccs óta nyeretlenek, kikaptak az Olympique Lyon és a Brest otthonában, ikszeltek csak a Reimsszel, szóval nem egy álomszereplés az övék.

Az Angers stabil hazai pályán (náluk is inkább a vendégségben lejátszott meccsekkel van probléma), négy győzelmet arattak, egyszer játszottak döntetlent, illetve kétszer kaptak ki, előbb a Nantes, majd a Nice vitte el tőlük a három pontot.

Az örökmérleget nézve azért természetesen a Monaco fölénye rajzolódik ki, de ez nem jelent semmit. Tavaly hazai pályán 3-0-ra, idegenben 1-0-ra nyertek Ben Yedderék, az megállapítható, hogy az Angers-nak sok sikerélmény nem jutott az egymás elleni meccseken.

Most még nagyon oda fogják magukat tenni a vendégek, aztán hétvégén talán egy kicsit lazíthatnak, akkor majd a sereghajtó Metz érkezik a II. Lajosba, lehet majd egy kicsit pihentetni.

Az Angers-t nem úgy ismerjük, mint amelyik beáll védekezni saját pályáján, maximum a nagyok ellen látható ilyesmi.

A mostanában lejátszott mérkőzések nagy csatát hoztak (egy kivételével), most is erre gondolnánk. Lehet, hogy butaság, de ez egy olyan találkozó, ahol számíthatunk a meglepetésre. Ha nem is számíthatunk, de reménykedhetünk. És pontosan ezt fogjuk tenni, az Angers győzelmét tippeljük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső