Anglia – Albánia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 09.
Anglia
Teljesítmény:
D N D N N
  • Wembley Stadium
  • November 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Albánia
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai harmadik mérkőzésünk a mi csoportunkból érkezik. A már nagy valószínűséggel csoportelső Anglia fogadja majd Albániát, akiknek papíron még van esélye a pótselejtezős hely elérésére. Gyakorlatilag viszont nem igazán jöhet ez össze. Ahhoz Lengyelországnak buknia kéne Andorrában, arra meg – valljuk meg – nem igazán van esély. Ha mégis megtörténne, akkor Lewáéknak még ellenünk is fejet kellene hajtani az utolsó körben, miközben Albánia verné az Anglia – Andorra kettős egyikét.

Szóval, ez a csoport már eldőlt. A kérdés csak az, hogy Albánia harmadik helyen végez, vagy negyediken. Látva a sorsolást, és azt, hogy négy ponttal vannak előttünk… Ők lesznek a harmadikok.

Gareth Southgate együttese az EB-n való kiemelkedő eredmény után a VB-selejtezőkön is remek teljesítményt nyújtott, még akkor is, ha a Wembley-ben 1-1-es döntetlenre végeztek a magyarok ellen. Lengyelország még beérheti őket különleges szituáció esetén, pontazonosság esetén a gólkülönbség dönt, és abban a háromoroszlánosok azért jobban állnak.

Szóval, lehet még itt matekozni bőven, de szerintünk nem éri meg, nincs értelme, az I jelű csoportot Anglia fogja megnyerni.

A végeredmény igazából papírforma, valóban Rashfordék, valamint Lewandowskiék a két legjobb csapat itt, az viszont magyarként fáj, hogy Albánia kétszer is megvert minket, emiatt pedig csak Andorrát és San Marinot fogjuk megelőzni. Az EB után nem erre számított senki…

Jöjjön az Anglia – Albánia mérkőzés beharangozója!

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Anglia – Magyarország: 1-1

G.: Stones ill. Sallai

Egy 4-0-s zakó után, balhéktól övezett meccset követően utazott a válogatottunk Angliába, ahol az Európa-bajnokság második helyezettje ellen kellett volna jó eredményt elérni. Ez összességében sikerült, hiába dominált szinte végig az angol válogatott, végül egy ponttal gazdagodtunk. Ami alapból remek, csodálatos eredmény a két csapat erősségét tekintve, mégsem lehetünk felhőtlenül boldogok.

A kezdők:

Anglia:

Pickford – Walker, Stones, Mings, Shaw – Foden, Rice, Mount – Sterling, Kane, Grealish

Magyarország:

Gulácsi – Lang, Nagy, Szalai, Kecskés – Schön, Nagy Á., Nego, Schafer – Sallai, Szoboszlai

Azt sem mondhatnánk, hogy az angolok tartalékosan álltak volna fel, nálunk viszont volt számtalan hiányzó, Marco Rossinak fel kellett forgatnia a kezdőcsapatot. Mindezektől függetlenül a magyaroknak sikerült meglepnie a házigazdát, Luke Shaw karate rúgása után jutottunk tizenegyeshez. Történt, hogy a 22. percben Schön beadása elakadt a Manchester United balbekkjében, a felpattanó labdát pedig látványosan akarta kivágni. Csakhogy Nego Loic közbelépett, és a lendülő láb a labda mellett Nego fejét is érintette. A játékvezető egy pillanatig kivárt, majd a tizenegyespontra mutatott egy sípszó kíséretében.

Egy kis közjátékot követően eldőlt, hogy ki rúgja a tizenegyest – Szoboszlai Dominik és Sallai Roland szólalkoztak össze kicsit -, végül a Freiburg játékosa állt a labda mögé. Jordan Pickford balra vetődött, míg Sallai Roland jobbra lőtt, 0-1.

Az angolok innentől kezdve még jobban nyomtak, a magyaroknál elvétve volt csak a labda. Nem is lehetett a végtelenségig bírni ezt a nyomást, a 37. percben Anglia John Stones révén egyenlített. Phil Foden beívelt szabadrúgása megpattant egy háton, középen a City védője jött, és az üres kapuba belsőzött.

A második félidőben Stones-nak a duplázásra is lett volna lehetősége, ismét Foden adott be – ezúttal egy szögletet – a 62. percben, Kecskés Ákos alászaladt a labdának, a mögötte érkező Stones a baloldali kapufa mellé fejelt. Gulácsi rendkívül nyugodtan figyelte az eseményeket.

A 70. percben Lang Ádám ugyanazt a hibát követte el, mint Orbán Willi az angolok elleni első meccsen. Megindult teljesen feleslegesen előre a labdával, elvesztette azt, a háromoroszlánosok meg egy szempillantás alatt a kapunk előtt termettek. Harry Kane kiugratása után Raheem Sterling már gólhelyzetben volt, lövése viszont a kilépő Gulácsi lábai között elakadt.

A végén jutott egy magyar lehetőség is, a könnyelmű angolok elszórtak egy labdát, amit Holender Filip csavart kapura. Azonban túlságosan alányúlt, így a játékszer méterekkel fölé szállt. Kicsit higgadtabb megoldást választva még nagyobb meglepetés lehetett volna ebből a meccsből…

Az angol keret

Gareth Southgate az utolsó két mérkőzésen újoncot avathat, behívta az Arsenal alapemberré váló fiatal tehetségét, a 21 éves Emile Smith Rowe-t. Kimaradt viszont több nagyobb név is. A Manchester Unitedből Marcus Rashford és Luke Shaw – előbbi törekszik a minél korábbi visszatérésre sérülését követően, utóbbi pedig agyrázkódást szenvedett nemrég -, James Ward-Prowse betegség miatt nem állhat a mester rendelkezésére, míg a Chelsea-s Mason Mount egy komolyabb fogászati beavatkozáson van túl.

A teljes keret:

Kapusok: Sam Johnstone, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale

Védők: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, John Stones, Kyle Walker

Középpályások: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Kalvin Phillips, Declan Rice, Emile Smith Rowe

Támadók: Tammy Abraham, Jack Grealish, Phil Foden, Harry Kane, Bukayo Saka, Raheem Sterling

Előző meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
albánia
0:2
anglia
VB-selejtező 2022
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Albánia – Lengyelország: 0-1

G.: Swiderski

Nagy esély előtt állt az albán válogatott, a mérkőzést megelőzően ők voltak a második helyen, egy győzelemmel pedig gyakorlatilag bebiztosíthatták volna második helyüket, onnantól a pótselejtező eléréséhez elég lett volna megverni Andorrát, egy vereség is belefért volna Anglia ellen. Így viszont helyzetük már-már reménytelen…

A kezdők:

Albánia:

Berisha – Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Veseli – Bare, Ramadani, Trashi – Uzuni, Manaj, Roshi

Lengyelország:

Szczesny – Dawidowicz, Bednarek, Glik, Puchacz – Jozwiak, Krychowiak, Moder, Zielinski – Lewandowski, Buksa

Nem mostanában volt ennyi ember kíváncsi albán válogatott meccsre, de a szurkolók is érezték, hogy itt valami lehet, most van itt talán a válogatott ideje. Ahhoz képest, hogy Edoardo Reja mestert nemrég még meneszteni akarták, most ő lehetett volna a hős. De nem lett.

Arra számíthattunk, hogy egy nagyon feszült találkozó vár a csapatokra, hogy kevés helyzet lesz, nem hiába ért az under 2,5 mindössze 1.50 körüli oddsot…

A meccs első félidejében Adam Buksa, valamint Piotr Zielinski lövése okozott némi bonyodalmat, a nemzeti karrierjét remekül kezdő hórihorgas csatár a 14. percben a földön fekve, öt méterről durrantott fölé, Zielinski pedig Berisha kezébe lőtt. Ez a jelenet akár egy olasz bajnokin is megtörténhetne, hiszen a lengyel a Napoli játékosa, míg az albán a Torino kapuját őrzi. Már, amikor pályán van, és nem Vanja Milinkovic-Savic véd…

Ezután hosszabb csend következett, egyik csapat sem tudott veszélyt kialakítani. Egészen a 70. percig. Ekkor Keidi Bare kezdett teljesenen felesleges cselezgetésbe a saját tizenhatosánál. Elcsúszott, a labda így a lengyelekhez került. Bare szerencséjére az esetet megúszták, előbb a védők tudtak segíteni, majd Piotr Zielinski bombázott a kapu fölé.

A 77. percben viszont nem volt már menekvés, a lengyelek gólját két csereember, Mateusz Klich beadását Karol Swiderski váltotta gólra. A tizenhatoson belül egyébként egyetlen lengyel tartózkodott öt albánnal szemben, mégis ő nyert…

Az albán csapatnak még volt egy gyengécske lövése, amit Armando Broja tűzött kapura – Szczesnynek nem okozott gondot -, majd a játékvezető hármat fújt a sípjába. Fontos győzelem volt ez a lengyelek számára, az albánok előtt pedig le a kalappal…

Az albán keret

Az olasz mester közzé tette utolsó keretét az utolsó két meccsre, melyben ismét helyet kapott Myrto Uzuni, a Fradi támadója. Mellette ott lesz a minket elszomorító Armando Broja is, aki kisebb sérüléssel küzdött a közelmúltban. Úgy tűnik, ezen már túl van a Southampton játékosa.

A teljes keret:

Kapusok: Etrit Berisha, Thomas Strakosha, Gentian Selmani

Védők: Elseid Hysaj, Albi Doka, Ardian Ismajli, Marash Kumbulla, Kastriot Dermaku, Enea Mihaj, Ermir Lenjani, Lorenc Trashi, Frederic Veseli, Erjon Hoxhallari

Középpályások: Qazim Laci, Klaus Gjasula, Ylber Ramadani, Keidi Bare, Odise Roshi, Endri Cekici, Nedim Bajrami

Támadók: Armando Broja, Bekim Balaj, Sokol Cikalleshi, Myrto Uzuni

Összefoglalás

Southgate hadrendje maradhat a szokásos 4-2-3-1, miután Kalvin Phillips és Declan Rice is bevethető. A széleken Sterling és Grealish, közöttük Phil Foden, elől pedig Harry Kane rohamozhatja a kaput. A hátsó négyes szintén adott, Luke Shaw sérülése miatt a Chelsea játékosa, Ben Chilwell szerepelhet.

Az albánoknak nincs hiányzójuk, Broja is felépült – és egyből a kezdőbe kerülhet. Hogy Cikalleshi vagy Uzuni lesz a párja? Az albán fórumok inkább előbbire számítanak.

Anglia számára ez egy nagyon fontos mérkőzés, hiszen, ha nyernek, akkor már csak matematikai esélye lesz a lengyeleknek előzni. Oda fogják tenni magukat Kane-ék, ez pedig remélhetőleg hazai győzelemben realizálódik. Méghozzá hendikepes hazai győzelemben. Mi arra gondolnánk, hogy az albánok nem lesznek képesek bevenni a hálót, Kane-ék viszont elhelyeznek egy-két találatot majd Berisha/Strakosha hálójában.

A tippünk tehát az – mivel a hazai győzelemben nincs igazán érték -, hogy csak az egyik csapat talál majd a kapuba. És az az angol csapat lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső