Anglia – Belgium: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 07.
Anglia
Teljesítmény:
D N N N N
  • Wembley Stadium
  • Október 11. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Belgium
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ugyan holnap este még mindkét gárda játszik egy-egy barátságos meccset, mi már fél szemmel a vasárnap rendezendő Anglia – Belgium Nemzetek Ligája meccsre fókuszálunk. Az A divízió 2. csoportjának két élen álló csapata feszül majd egymásnak, ez pedig jó kis eseményeket, jó kis szorzókat tartogat számunkra.

Bár a belgák ismét legjobbjuk, Eden Hazard nélkül kénytelenek kiállni (a Real Madrid játékosa ismét nem áll Zinedine Zidane rendelkezésére, a belga keretben azonban benne van…), de az Izland elleni játékuk elég meggyőző volt nélküle is.

Bizonyára ez lesz a vasárnap leginkább várt meccse, nézzük meg, mi hogyan járhatunk jól!

Mi történt az előző körben?

Nem volt olyan rég szeptember, de frissítsük fel az emlékezetünket azzal kapcsolatban, hogy mit is játszott a két csapat az előző fordulóban!

Dánia – Anglia

Gareth Southgate irányítása alatt egy nagyon erős válogatottat rakott össze, a dánok elleni kezdő tizenegy bombaerős volt, mégsem tudtak nyerni. Már Izland ellen is látszott, hogy valami nem stimmel, a szigetország válogatottja ellen csak egy Sterling tizenegyessel tudták elhozni a három pontot (ez a 91. percben történt, két perccel később a túloldalon Bjarnason kihagyta a maga büntetőjét).

Dánia ellen az első félidőben momentumuk nem volt, meglepetésre a tiszta pirosban játszó hazaiak irányítottak és három lehetőségük is volt. Pickfordnak csak az utolsó esetben kellett védeni, de Braithwaite is közel állt a gólhoz, távoli bombája azonban mellé szállt.

Az első angol lehetőség bőven a második félidőben esett, a 68. percben Harry Kane fejelhetett közelről, de elvétette a célt, majd egy perccel később Raheem Sterling tüzelt távolról. Bár a lövés minden valószínűség szerint mellé ment volna, Kasper Schmeichel azért kiütötte.

A hazaiaknak a 80. percben összejöhetett volna a vezető gól, Yussuf Poulsen lefejelt labdáját Kasper Dolberg vágta fölé.

Igazán igazságtalan lett volna, ha nyernek az angolok, ugyanis nem mondhatni, hogy jól játszottak volna, Harry Kane mégis majdnem megnyerte a meccset a hosszabbításban. Schmeichel és a védelem ügyetlenkedett, Kane megszerezte a labdát és az üres kapura gurította, azonban Mathias Jörgensen a gólvonal előtt tisztázni tudott.

A vége 0-0, talán igazságos, tekintve a helyzetek minőségét, de a dánok uralták a mérkőzést.

Előző 5 meccs eredménye
2018.07.14.Világbajnokság 2018
belgium
2:0
anglia
Világbajnokság 2018
2018.06.28.Világbajnokság 2010
anglia
0:1
belgium
Világbajnokság 2010
2012.06.02.Barátságos Mérkőzés
anglia
1:0
belgium
Barátságos Mérkőzés
1990.06.26.Világbajnokság 1990
anglia
1:0
belgium
Világbajnokság 1990
1980.06.12.Európa Bajnokság 1980
belgium
1:1
anglia
Európa Bajnokság 1980
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Izland

A gólesőt meghagyták a dánok és az angolok a Belgium – Izland meccsre, ott bizony kiszakadt a gólzsák. Szegény izlandiakat nagyon elverte az a Belgium, amely kénytelen volt Eden Hazard nélkül pályára lépni.

A belga klasszis elmúlt másfél éve (mióta a Real Madridba szerződött) nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, már most többet volt sérült, mint egész pályafutása alatt.

Remek játékosokból így sem volt hiány, Thorgan Hazard, Kevin de Bruyne, vagy épp Dries Mertens is a kezdőben kapott helyet.

Az első találat a vendégeké volt, egy igazán furcsa gól volt, amelyet talán még az év végi bakiparádékban is látni fogunk. Fridjonsson lőtt a tizenhatoson kívülről, a lövés pedig megpattant egy védő lábán. Casteels kapus azt hitte, hogy az égből hulló labda fölé fog szállni, de tévedett. A játékszer a kapufáról a gólvonalra, onnan pedig a hálóba perdült. Potya a javából.

Két perc múlva jött a válasz: Mertens szabadrúgását még ki tudta szedni Kristinsson, de a kipattanóra érkezett Axel Witsel és a kapuba fejelt.

Hamar megfordították a meccset a belgák, hiszen a 17. percben már ők vezettek: Hasonló gólt szereztek, mint az első találat volt. Ezúttal is Kristinsson védett, majd a kipattanót pofozták kapu mögé, most Mitchy Batshuayi.

A második félidő elején egy szép de Bruyne – Mertens összjátékot követően született meg a harmadik belga gól, majd Batshuayi duplázott a 69. percben. Nem akármilyen gól volt, a támadó sarokkal juttatta hálóba a labdát. A végeredményt a mindössze 18 esztendős Jeremy Doku szerezte meg, egy szép akció végén lőtte ki a hosszú sarkot.

Nagyon bekezdtek a belgák, még Hazard és Lukaku nélkül is gólzáport rendeztek.

Összefoglalás

Az angoloknak nem igazán ment a két szeptemberi meccsen, talán a Wales elleni barátságos meccs egy kicsit felrázza őket. Raheem Sterling nélkül kell lejátszani ezt a három meccset, a Manchester City támadója sérülés miatt nem állhat rendelkezésre. Behívót kapott viszont Reece James, a Chelsea védője.

Legutóbbi meccseik szoros eredményt hoztak, legutoljára a 2018-as VB-n találkoztak, mindkétszer Belgium nyert. A csoportban 1-0-ra, míg a bronzmeccsen 2-0-ra. Akkor Meunier és Eden Hazard szerezték a Vörös Ördögök góljait.

Ne tévesszen meg senkit, hogy utóbbi öt meccsük kevés gólos volt, képesek ezek a játékosok igazi gólzáporos meccsekre is.

Alapjáraton most bízom a sok gólban, tekintve az előző meccseit a belgáknak, félő viszont a háromoroszlánosok részéről, hogy mire lehetnek képesek. A keret viszont nagyon jónak tűnik, így megkapják a bizalmat: Over 2,5 a tippem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső