Anglia – Lengyelország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 29.
Anglia
Teljesítmény:
N N N V N
  • Wembley Stadium
  • Március 31. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Lengyelország
Teljesítmény:
N D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen a mi csoportunk egyik rangadója, amiből akár még Magyarország is profitálhat! Továbbra is tartom, hogy nekünk győznünk kell Andorrában, de ettől még fél szemmel figyelni kell az Anglia – Lengyelország találkozóra is. Az angolok eddig két győzelmet arattak, ami nem meglepetés, hiszen San Marinot fogadták, valamint Albániába látogattak. Egy ötössel küldték haza a FIFA ranglistájának utolsó helyezettjét, míg Albánia ellen 2-0-ra tudtak nyerni.

Lengyelország is megszerezte az első győzelmét Andorra ellen – 3-0 lett a végeredmény – a mi ellenünk vívott találkozó eredményét meg szinte mindenki ismeri: Fordulatos meccsen 3-3-as döntetlent értek el ellenünk.

Akkor Paulo Sousa kicsit furcsa nyilatkozatában azt fejtegette, hogy a meccsen nekik állt a zászló, de naivan – tényleg, esküszöm, hogy naivan – hogy állhatott nekik a zászló, ha végig mi vezettünk, és ők futottak az eredmény után? Na mindegy…

A fogadóirodák nem nagyon hisznek az átalakulóban lévő lengyel csapatban, még annak ellenére sem, hogy náluk játszik a világ legjobb csatára. Továbbra is tartom, hogy Robert Lewandowskinál nincs jobb. Persze, ez nem a Bayern München, itt nem tudják annyira tömni labdákkal, mint a klubjában, de a magyarok ellen is bizonyította, hogy elég egyetlen egyszer üresen hagyni, és kész a probléma…

Kezdjük!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Albánia – Anglia

Gareth Southgate úgy tűnik, bevált az angoloknál. A kapitány egy olyan ütőképes gárdát rakott össze, amelyet ismét öröm nézni. A mostani mérkőzésen telis tele voltak fiatalabb játékosokkal, gondolok itt akár Phil Fodenre, akár Mason Mountra vagy Declan Rice-ra, és ezeknek a játékosoknak már ilyen fiatalon is nagy rutinjuk van, az itt játszó játékosok mindegyike fontos szerepet játszik be a saját klubcsapatában. Gyorsak, agilisek és rendkívül jó futballisták.

Albánia együttesében kezdőként kapott szerepet Myrto Uzuni, a Fradi légiósa, sőt az övé volt az első komoly helyzet. Egy labdaeladás után iramodhattak meg Nick Pope kapuja felé a hazaiak, az akciót Uzuni fejezte be. Talán megijedt a két védőtől, akik el akarták venni tőle a labdát, mindenesetre a lövése sokkal szállt fölé.

Anglia dominált egyébként, de igazi gólhelyzetig sokáig nem jutottak el. Volt egy fejese John Stonesnak, egy távoli lövése Kyle Walkernek, de úgy nagyjából ennyi.

Egészen a 37. percig, amikor Luke Shaw beadása után Harry Kane fejelt a kapu bal sarkába. Szép akció volt, Kane pedig tökéletesen előzte meg a védőjét. Pár perccel később megismétlődött a szituáció, vagyis megismétlődhetett volna. Ezúttal is Luke Shaw volt a feladó, Harry Kane viszont ezúttal lőtt, és nem a kapuba, hanem a felsőlécre.

Az első félidő tehát egy kapufával zárult, a második meg azzal nyitott. Raheem Sterling cselezgetett a tizenhatoson belül, legurította a labdát Phil Fodennek, akinek kapáslövését Berisha kapufára tolta.

Érett a második gól, és nem is kellett sokat várni arra, hogy megszülessen. Egy nagyszerű támadás végén három angol támadó vezette a labdát egy védőre, Mason Mount kapta a játékszert, és elegánsan csavarta el Berisha mellett, 0-2.

Albánia a második negyvenöt percben egyetlen kapura veszélyes akciót nem vezetett, Nick Pope számára ez a játékrész unalmasan telt. Anglia válogatottja viszont lőhetett volna még, de a lábakban maradtak a további gólok.

Előző 5 meccs eredménye
2013.10.15.VB Selejtező 2014
anglia
2:0
lengyelország
VB Selejtező 2014
2012.10.17.VB Selejtező 2014
lengyelország
1:1
anglia
VB Selejtező 2014
2005.10.12.VB Selejtező 2006
anglia
2:1
lengyelország
VB Selejtező 2006
2004.09.08.VB Selejtező 2006
lengyelország
1:2
anglia
VB Selejtező 2006
1999.09.08.EB Selejtező 2000
lengyelország
0:0
anglia
EB Selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország – Andorra

Paulo Sousa a mieink ellen mutatkozott be a válogatott élén, és nem titkolt célja, hogy újraépítse a lengyel válogatottat, így hát többen is először kaptak meghívót a felnőttek közé, közülük ketten pedig a kezdőben kaptak helyet. A meccs 3-3-as döntetlennel ért véget, azonban a magyar csapat közelebb állt a győzelemhez. A mérkőzést követően a lengyel sajtó kritizálta a portugált a kezdő kijelölése miatt, de azt is megjegyezték, hogy Sousa remekül cserélt.

Most, Andorra ellen több változtatást is eszközölt a mester, például Milik, Piatek és Lewandowski is egyszerre kezdett, hátul visszakerült Kamil Glik, Jan Bednarek helyett pedig az újonc Piatkowski játszott.

A 30. percben rúgta az első gólt a hazai csapat, egy szélről beívelt szabadrúgást Robert Lewandowski félfordulattal vágott a kapu bal oldalába. Szerencséje volt, mert az őt fogó San Nicolas hátán gellert kapott a lövés, így vált védhetetlenné.

A második félidő elején jött a második, ezt is Lewa szerezte, majd a hajrában az először pályára lépő Karol Swiderski alakította ki a 3-0-s végeredményt. Ahogy az sejthető volt, Andorra egyáltalán nem jutott el Szczesny kapujáig, míg a lengyelek összesen 26 alkalommal próbálkoztak meg kapura lövéssel.

Összefoglalás

Anglia csoportelsősége nem hinném, hogy veszélyben forog, bár örülnénk, ha nekünk sikerülne megtréfálni a háromoroszlánosokat. Meg annak is örülnénk, ha Anglia nagy arányú győzelmet tudna aratna a lengyelek ellen. Meg annak is, ha döntetlen lenne a végeredmény. Amíg mi nyerünk Andorra ellen nagy gond nem lehet.

Kevés esélyt látnak a bukik arra, hogy a Wembleyben lehet esélye Sousáéknak, és az eddig mutatott játék alapján meg is értem őket.

Ez a mostani angol csapat – bár már dicsértem őket – rendkívül erős, a nyári Európa Bajnokságon is sokáig juthatnak.

Ebben az évezredben még nem sikerült legyőzni Angliát Lengyelországnak, és kétlem, hogy ez mostanában változni fog.

Gondoltam rá, hogy Lewa miatt megteszem azt, hogy mindkét együttes szerez gólt. Van benne ráció, illetve csak lett volna. Délután jött a hír, hogy Lewandowski megsérült, így nem játszhat az angolok ellen.

Ez egy picikét átalakítja a gondolatokat a fejemben. Nem számítok innentől kezdve lengyel gólra, pedig tudom, hogy Piatek és Milik is remek csatár. De Lewandowski nélkül a lengyel csapat kevés lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső