Anglia – Magyarország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 11.
Anglia
Teljesítmény:
N D N N V
  • Wembley Stadium
  • Október 12. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Magyarország
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A helyzet egyre komolyabb és sajnos egyre rosszabb. Az Európa-bajnokságon azt mondhattuk nagy büszkén, hogy van csapatunk, előtte megnyertük a Nemzetek Ligájában a B divíziós csoportunkat, így feljutottunk a legjobbak közé. Most meg Albánia húzza el a szánk szélét oda-vissza. Marco Rossi mester feje felett gyülekeznek a viharfelhők, és ezt már nyilvánvalóan ő is tudja, a nyilatkozataiból legalábbis az látszik, hogy az olasz egyre idegesebb, feszültebb, mérgesebb.

És akkor tetézhetjük a bajt, holnap este Anglia – Magyarország találkozót rendeznek, ahol az esélyünk konvergál a nullához. Az odavágón egy félidőn keresztül tudtuk tartani magunkat, majd az angol legények belelendültek, és hamar elrendezték a mérkőzést, Raheem Sterling vezérletével 4-0-ra kaptunk ki saját pályánkon, a Puskás Arénában.

A visszavágón meleg fogadtatásban nem lesz része a srácoknak, mert bár a szurkolók voltak, akik megcsinálták a balhét, ennek a levét a Wembley-ben a játékosok fogják meginni, erre mérget vehetünk.

Kénytelen vagyok a mérkőzésre sportfogadói szemmel tekinteni, mindig elmondom, hogy a magyarok, magyar csapatok meccseinél az érzéseket nehéz félretenni, de ezúttal még az érzéseim sem pozitívak…

Kezdjük!

Mi történt az előző körben?

Megvizsgáljuk, hogy a két válogatott milyen eredménnyel zárta az előző fordulót, így jobban képbe kerülhetünk.

Andorra – Anglia: 0-5

G.: Chilwell, Saka, Abraham, Ward-Prowse, Grealish

Két dolgot lehetett biztosra venni ezen a találkozón: Az egyik az, hogy Anglia gólokkal fog nyerni, a másik pedig az, hogy Gareth Southgate bizonyítási lehetőséget ad azoknak a játékosoknak, akik eddig nem igazán játszottak ebben a sorozatban. Viszont Anglia remek helyzetben van, csoportját nyerni fogja, Andorra pedig szerény képességekkel rendelkező kiscsapat, belefért egy kis rotálás, ahogy az első ellenük vívott mérkőzésen is.

A kezdők:

Andorra:

Gomes – C. Rubio, C. Garcia, Llovera, M. Garcia – J. Rubio, Rebes, Vales, Vieira – Martinez Alejo, Sánchez

Anglia:

Johnstone – Trippier, Stones, Coady, Chilwell – Lingard, Ward-Prowse, Foden – Saka, Abraham, Sancho

Nagyon nehezen akart elindulni a mérkőzés, Tammy Abrahamben dolgozott az adrenalin, így kétszer is idő előtt futott át az ellenfél térfelére. Monzul kisasszony viszont kétszer is visszaparancsolta a helyére az AS Roma támadóját.

A kis közjáték után elindulhatott a mérkőzés, amelyen az első gólt Ben Chilwell szerezt. A balbekk nagy reményekkel érkezett anno Londonba, hogy a Chelsea együttesénél folytassa, egy ideig ki is szorította Marcos Alonsot a kékek kezdőjéből, azonban a spanyol visszaverekedte magát. Chilwell a múlt héten játszotta első bajnoki meccsét az idei bajnokságban. Azon is gólt szerzett.

Szóval, a 17. percben jártunk, Jadon Sancho kapott egy remek indítást, a Manchester United szélsője a leshatárról ugrott ki, labdaátvételét követően a mellette futó Chilwell elé tálalt, aki bebombázta a labdát a kapu jobb oldalába. A partjelző szerint viszont Sancho lesről indult, így a VAR-ra kellett támaszkodni. Gomes ugyan készült elvégezni a szabadrúgást, de a játékvezető asszony végül középre mutatott, Chilwell találata érvényes volt. Ez volt a játékos első gólja a háromoroszlánosok mezében.

A 40. percben változott az eredmény 2-0-ra, Phil Foden hosszúra nyújtott labdáját Bukayo Saka vette át a tizenhatoson belül, és nagyszerű gólt lőtt a rövid felsőbe.

A második félidőben még három gólt szereztek a vendégek. Az 59. percben Tammy Abraham talált be, miután Jadon Sancho beadására berobbant. A kapus és a védő is elaludt, így nagyon könnyű dolga volt az egykori Chelsea játékosnak. Sancho pedig kiosztotta második asszisztját.

A 77. percben az angolok tizenegyeshez jutottak, a csereként beszálló Jack Grealish kapott egy nagy rúgást Chus Rubiotól, Katherina Monzul azonnal a sípjába fújt.

A pontrúgás-specialista, James Ward-Prowse állt a labda mögé, lövését Gomes kapus kiütötte, de a Southampton középpályásának lehetősége nyílt az ismétlésre, akkor pedig nem hibázott.

Az ötödik – egyben utolsó – gólt Jack Grealish szerezte, a találat különlegessége pedig az volt, hogy az asszisztot nem mástól kapta, mint Sam Johnstone-tól. A kapus előbb lehúzott egy szabadrúgást, majd kézzel indította a Manchester City játékosát, a kidobása átszállt a félpályán túlra, a többit meg Grealish intézte.

Könnyű meccs, ahogy azt mindenki várta, haladjunk is tovább…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.02.VB-selejtező 2022
magyarország
0:4
anglia
VB-selejtező 2022
2010.08.11.Barátságos Mérkőzés
anglia
2:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
2006.05.30.Barátságos Mérkőzés
anglia
3:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
1983.10.12.EB-selejtező 1984
magyarország
0:3
anglia
EB-selejtező 1984
1983.04.27.EB-selejtező 1984
anglia
2:0
magyarország
EB-selejtező 1984
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Magyarország – Albánia: 0-1

G.: Broja

Szalai Ádám nélkül kellett nekiveselkedni az albánok elleni második mérkőzésnek. Az odavágón Armando Broja kései találatával nyertek Edoardo Reja legényei, a történelem most megismételte magát, ismét a Southampton játékosa bizonyult nyerőembernek, ismét a padról beszállva. A magyarok helyzete reménytelen a vb kijutás tekintetében…

A kezdők:

Magyarország:

Gulácsi – Szalai, Orbán, Botka – Nego, Nagy Á., Schafer, Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai – Sallói

Albánia:

Berisha – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti – Hysaj, Barea, Gjasula, Trashi – Uzuni, Cikalleshi, Cekici

Reménykedtünk, naná, hogy reménykedtünk. Jó csapatunk van (volt?), előfordulnak bakik, de könyörgöm, a miénk jobb csapat az albánnál. Gondoltam a meccs előtt, és ezzel biztosan nem voltam egyedül. De – ahogy már sokszor – a valóság bekopogtatott és adott egy akkora pofont, hogy a fal adta a másikat.

Sikerült második alkalommal is vereséget szenvednünk Reja együttesétől, világbajnoki esélyeink ezzel teljes mértékben elszálltak.

Bárcsak tudnék pozitív dolgokat elmondani a meccsről… De nem tudok. Igazi helyzetet nem is nagyon láthattunk egyik oldalon sem, az albánok kezdtek jobban, agresszívabban játszottak, mint ahogy azt vártuk volna, de ahogy telt-múlt az idő, úgy fogyott Uzuniék lelkesedése.

Sajnos a félidő úgy zárult, hogy Berisha kapust egyszer sem tettük próbára.

A második félidőt helyzettel indítottuk, Sallói Dánielnek nem sikerült bevenni az albán kaput, majd Gulácsi Péter védte nagy bravúrral Myrto Uzuni lövését.

Eljött a 79. perc és eljött Armando Broja ideje. A támadó a jobbszélen kapott egy labdát, kihasználta Szalai Attila hibáját, megforgatta még egyszer-kétszer, majd teljesen valószerűtlen gólt rúgott a jobb alsóba. Látszott a játékosokon is, hogy nem hiszik el, Botka Endre például térdre rogyott a találatot látva.

És… Ennyi. Nincs dicsőség, nem jött a dráma, kikaptunk. A válogatott most nagyon mélyen van, és nem kétséges, sajnos Anglia ellen sem sikerül kimászni a gödörből.

Összefoglalás

Nagyjából sejthetitek, hogy mit gondolok a mérkőzésről, nem titkoltam eddig sem, hogy nem látok esélyt egy bravúrra a Wembley-ben. Még úgy sem, hogy Anglia nem a legjobbjaival fog felállni. Számíthatunk ismét arra a csapatra, amely Andorra ellen is pályára lépett. Egy-két változtatás még így is beleférhet, szerepet kaphat kezdőként például Ollie Watkins, Jordan Henderson és Tyrone Mings is.

A magyaroknál továbbra is gondot okoznak a sérülések, Marco Rossinak pedig szombat este újabb problémája akadt, Botka Endre ugyanis az albánok elleni meccs első félidejében sárga lapot kapott, tehát nem játszhat Southgate-ék ellen. Ahogy Orbán Willi, Dibusz Dénes és Kleinheisler László sem. Előbbit visszarendelték Lipcsébe, utóbbi kettő pedig időközben megsérült…

Egyben biztosak lehetünk: A játékosok nagyon akarnak majd bizonyítani, mindenki szeretne Southgate alapcsapatába bekerülni, ezért kettőzött erővel fognak hajtani. Szeretnék kiszolgálni a közönségüket. Illetve ne feledjük, a szeptemberi események tükrében a magyar fiúk közutálat tárgyai lesznek az angolok körében. Erre gondoltam, amikor azt mondtam, a balhét a szurkolók – egy része – okozták, a levét viszont a játékosok fogják meginni.

Nincsenek illúzióim, meg fognak verni minket. Sajnos. A meccsről mégis azért adok tippet, mert van egy tipp, ami felkeltette a sportfogadó énemet. Ez pedig az, hogy csak az egyik csapat szerez gólt a találkozón. Ennek az oddsa szinte ajándék. És boldog lennék, ha ezúttal tévednék. De szerintem nem fogok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső