Anorthosis – Rapid Wien: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 10.
Anorthosis
Teljesítmény:
V V N V N
  • Antonisz Papadopulosz Stadion
  • Augusztus 12. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Rapid Wien
Teljesítmény:
N N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kevés papírforma eredmény született az Európa-liga első fordulójában, az egyik az volt, hogy a bécsiek megverték hazai pályán ciprusi ellenfelüket. Most az Anorthosis Famagustának még van 90 perce megfordítani a meccset, és kiütni az osztrákokat a nyeregből.

De van ennek realitása? Szerintünk nincs, az első mérkőzés 3-0-val ért véget. Úgy, hogy egyébként a meccsen a második félidő közepéig egy góllal vezetett a zöld-fehér egyesület, aztán gyorsan még lőttek kettőt.

Így ez a mérkőzés véleményünk szerint a formaság iskolapéldája. Lejátsszák, mert le kell játszani, de mindenki tudja, hogy az Anorthosis kiesett a sorozatból.

Még mindig nem startolt el a ciprusi bajnokság, volt idő felkészülni, hogy a becsületük megmaradjon, míg a Rapid Wien a rossz szezonkezdést egy 3-0-s győzelemmel próbálta feledtetni.

A fogadóirodák szerint még ilyen előny tudatában is a Rapid az esélyes. De mi van, ha már a következő meccsre tartalékolnak? Vagy ez még túl korai?

Jöjjön az Anorthosis – Rapid Wien találkozó előzetese!

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Rapid Wien – Anorthosis: 3-0

G.: Kara, Fountas, Grull

Kevés ennél simább meccs volt az Európa-liga előző fordulójában, a Rapid lemosta a pályáról a gyengén muzsikáló ciprusi ellenfelet. Mi erre a találkozóra mindössze azt az egy tippet adtuk, hogy a bécsi együttes győztesen hagyja el saját pályáját.

A kezdők:

Rapid Wien:

Strebinger – Schick, Greiml, Hofmann, Ullmann – Arase, Knasmüllner, Grahovac, Grull – Kara, Fountas

Anorthosis:

Tzur – Korrea, Arajuuri, Antoniadis, Correia – Ioannou, Artymatas, Husbauer – Kaltsas, Lafferty, Christodoulopoulos

Már az első félidőben az látszott, hogy a Rapid nagyon magabiztos, végig irányították a játékot, az Anorthosisnak szinte esélye sem volt eljutni Strebinger kapujáig. Ha mégis odáig jutottak, akkor általában nem a védők, hanem a partvonalon kívül álló asszisztens vetett véget a támadásnak, Laffertyék folyton lesre futottak.

A nyolcadik percben született majdnem az első gól, Thorsten Schick, a jobbhátvéd húzódott előre egy támadással, a jobbról, Arase által bepasszolt labdába tette bele a lábát, és bár Tzur rajta volt a pöckölésen, végül nem kellett játékba avatkoznia, mellé gurult a játékszer.

Az első félidőben összesen 11-szer próbálkozott a Rapid Wien, ebből ötször el is találták a kaput. És ne feledjük, egy gól is esett. De mielőtt arra kitérnénk, emlékezzünk meg Taxiarchis Fountasnak, az osztrákok görög támadójának lövéséről. A 25 esztendős csatár egy legurított labdát csavart a bal felső irányába, ami végül a felsőlécről jött ki. Elsőre nem látszott, az ismétlések alapján azonban igen, hogy Tzur tolta a kapufára a labdát, hatalmas mentés volt.

Most viszont már tényleg essen szó a gólról: Thorsten Schick végezhetett el szögletet, a rövidre ívelt, ahol az érkező Knasmüllner fejéről Ercan Kara elé került a labda, a támadónak nagyon könnyű dolga volt, kábé három méterről eltalálni egy hatméteres kaput.

A gól után még élénkebb lett a játék a ciprusiak térfelén, Kara pár perccel később majdnem újra betalált – ez is egy szöglet után volt -, a félidő utolsó megmozdulása pedig Taxiarchis Fountas nevéhez fűződik, a csatár most a bal alsót vette célba, de Tzur erre is odaért.

A második félidőt is a Rapid kezdte jobban, és a 61. percben esélyük nyílt az előny növelésére: Karát rúgták fel a tizenhatoson belül. Christoph Knassmüllner végezte el a tizit, a jobb sarkot célozta meg, ám Tzur egy jó vetődéssel védett. Megmaradtak a remények az Anorthosis számára.

De csak három percig, mert a távolról igencsak veszélyes Taxiarchis Fountas harmadik bombája már utat talált a kapuba. Szitált a távoli lövés, csavarodott, Tzur nemes egyszerűséggel mellé nyúlt.

A kétgólos vezetés tudatában sem álltak le az osztrákok, ám ekkor majdnem kaptak egyet. A hajrában Correia beadását Denis Popovic pörgette kapura, a labda még meg is simogatta egy picit a kapufát, mielőtt az alapvonalon kívülre került.

A 82. percben alakult ki a találkozó végeredménye: Ekkor Crahovac passzolta be a labdát a tizenhatoson belülre, ott Marco Grull egy csellel lefordult a védőjéről, és éles szögből, laposan, nagy erővel kilőtte a jobb alsót.

Az egész mérkőzésen rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott az Anorthosis, ha így játszanak a visszavágón is, akkor kettős vereséggel fognak búcsúzni az Európa-ligától.

Előző meccs eredménye
2021.08.05.Európa-liga
rapid wien
3:0
anorthosis
Európa-liga
2008.08.06.Bajnokok Ligája
rapid wien
3:1
anorthosis
Bajnokok Ligája
2008.07.30.Bajnokok Ligája
anorthosis
3:0
rapid wien
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Nyert már 3-0-ra a ciprusi csapat a Rapid ellen, még 2008-ban a Bajnokok Ligájában. Most ez az eredmény hosszabbítást eredményezne, de még erre is rendkívül kicsi az esély.

Nem voltak jók az odavágón, sem támadásban, sem védekezésben. A kapott gólok ellenére az izraeli Tzur volt a vendégek legjobbja, ő tartotta a lelket a csapatban.

Nem könnyű ilyenkor egyik csapat helyzete sem. A hazaiaknak támadni kell, már az elejétől kezdve, nincs arra idő, hogy kivárjanak. Emiatt megnyílhatnak hátul, ha a Rapid gyorsan le akarja rendezni a találkozót, akkor elegendő megvárni, amíg egy kicsit fellazul a védelem. Ami már az első meccsen is rengetegszer megtörtént.

Az osztrák együttesből négyen fognak hiányozni: Robert Ljubicic eltiltás miatt, Niklas Hedl, Philipp Schobesberger és Koya Kitagawa pedig sérülés miatt.

A helyzet jobb az Anorthosisnál, ott elviekben nincs hiányzó.

A Transfermarkt adatbázisa szerint a Rapid háromszor annyi pénzt ér, mint az Anorthosis. Ennek függvényében, az első meccs ismeretében nem is meglepő, hogy mindenki ezúttal is az ő győzelmüket várja.

Támadásban nem sokat mutattak a vendégek, Lafferty egyelőre egyáltalán nem találja a helyét, rendkívül hiányzik a tavalyi esztendőt Famagustán – Larnacában – töltő Giorgi Kvilitaia.

Talán az északír is megszokja a társakat, megszokja a hadrendet és elkezd menni a szekér, de egyelőre még nem ott tartunk.

Mi nem számítunk sok gólra. Habár az Anorthosisnak támadnia kell, nem hinnénk, hogy túlságosan nehéz feladat elé állítanánk majd Strebingeréket. A Rapidnak meg egyáltalán nem kell sehova sietnie.

Két tippünk van, meg is osztjuk veletek: Az egyik tehát az under 2,5, a másik pedig az, hogy a sógorok ezt a meccset is megnyerik. Nem lesz látványos győzelem, szerintünk egy 0-1 a legreálisabb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső