Antwerp – Omonia Nicosia: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 25.
Royal Antwerp
Teljesítmény:
V D N V V
  • Bosuilstadion
  • Augusztus 26. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Omonia Nicosia
Teljesítmény:
N D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még három Európa-liga tipp vár rátok a mai napon, az Antwerp – Omonia Nicosia mérkőzés következik. Amelynek odavágója igazi gólparádét hozott, ráadásul az Omonia egy olyan oldalát mutatta meg, amit idén még nem láttunk tőlük. Az eredmény 4-2 lett, amire álmunkban sem gondoltunk volna.

A visszavágó hozhat még fordulatot, két Cipruson lőtt gól sokat érhet úgy is, hogy az idegenben lőtt gól szabályt az idény elején eltörölték. Az Antwerp nem rossz csapat, ezt pedig a fogadóirodák is tudják.

Elég csak megnézni például a Bet365 irodát, ahol a belga győzelemre adott odds alig lépi át az 1.50-et. Mit tudnak az ottaniak, amit mi nem? Tényleg ennyire nyilvánvaló, hogy a Royal Antwerp megnyeri a mérkőzést? És mi a helyzet a továbbjutással? No, ott már más a leányzó fekvése, a Royal Antwerp csoportkörbe jutása 3.25-ös pénzt ér, míg a ciprusi Omonia Nicosia továbbjutására 1.33 a szorzó.

Bízunk abban, hogy egy hasonló minőségű, és gólokban gazdag visszavágót láthatunk. Meg azért nyerni is jó lenne egy kis pénzt.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Omonia Nicosia – Royal Antwerp

Totál mellé lőttünk ezen a meccsen, ezt töredelmesen be kell vallani. Sem az under 2,5 nem jött be, sem pedig az, hogy a mérkőzés döntetlennel ér véget. Szerencsére az ilyen bakikból volt kevesebb, de sosem a legjobb érzés, amikor ennyire félreértelmezünk egy-egy találkozót. De még jó, hogy folyamatosan van lehetőség javítani.

A két mester ezekben a srácokban bízott a kezdet kezdetén:

Omonia Nicosia:

Fabiano – Shehu, Lang, Panagiotou, Lecjaks – Diskerud, Gomez, Bachirou – Papoulis, Kakoulis, Loizou

Royal Antwerp:

Butez – Bataille, Engels, De Laet, Vines – Yusuf, Verstraete – Benson, Gerkens, Balikwisha – Eggestein

Ahogy a végeredményből is kiderül, nem finomkodtak egymással a felek, már a mérkőzés kezdetén egymásnak estek. Ez végül egy ritka élvezetes összecsapást hozott a semleges szurkolók számára, és egy pillanatra arról is meg tudtunk feledkezni, hogy tippjeink a habokban vannak.

Az első komolyabb helyzetet Lang Ádám együttese alakította ki, Fotis Papoulis egy szép szóló végén nem akart már passzolni, inkább hazaadta a labdát Butez kezébe.

Nem sokkal később viszont a támadó már veszélyesebben lőtt kapura, de ott meg a célzással voltak problémák és csak a kapufát találta el a veterán támadó.

A 12. percben a Royal Antwerpnek is megvolt az első kaput eltaláló lövése, Michel Ange Balikwisha 16 méterről küldte a labdát kapura, Fabiano hárított. Egy perccel később Benson fejesét húzta le a brazil kapus magabiztosan. Kis túlzással pislogni sem volt idő.

Miután az Omonia előtt ismét három kisebb lehetőség adódott – amik mind kimaradtak – a Royal Antwerp szerzett vezetést. Balikwisha a baloldalról adta be a labdát, amelyre remekül érkezett Manuel Benson, és a kapu jobb oldalát választotta. Fabiano ugyan elindult a fejesre, de nem érhette el.

Azonban a ciprusiaknak még az első félidőben sikerült kiegyenlítenie. A 42. percben jártunk, amikor Kakoulis vette észre a jobbján szaladó társat, tökéletes ütemben ki is ugratta, a dallamos nevű Loizos Loizou pedig hanyagul emelte át a kilépő Butez kapust.

1-1-es eredménnyel vonultak szünetre a felek, és amilyen jól zárták az első játékrészt a hazaiak, annyira jól indították a másodikat is.

A 49. percben Andronikos Kakoulis gólpassza után maga is hálóba talált, ezzel már a Nicosiánál volt az előny. Sőt az 56. percben ismét beköszönt Loizou, a meccs legszebb gólját lőtte a szemtelenül fiatal játékos, akit a ciprusi futball legnagyobb ígéretei között tartanak számon. A jobboldalon kapott labdát, elindult befelé, majd 21-22 méterről kegyetlenül kilőtte a kapu jobb oldalát, 3-1.

Priske cserékkel próbált frissíteni a csapaton, hogy vissza tudjanak jönni a meccsbe, érkezett Radja Nainggolan és Koji Miyoshi a 60. percben. A japán légiós pedig két perc múlva meglőtte a belgák szépítő gólját. Gyönyörűen verte át védőjét, majd ahogy jött, belebombázott egy nagyot a támadó, 3-2.

Ezt követően a pálya kissé szétszakadt, a középpálya gyakorlatilag nem is létezett. Helyzetek akadtak mindkét oldalon, mindkét gárda próbált kiharcolni egy-egy tizenegyest is, amiből nem lett semmi. Illetve de, Miyoshi műesés miatt sárgát kapott.

Ami a meccs derekán nem jött össze a csapatoknak, az a hajrában igen. Bejött a Nicosiába Iyayi Believe Atiemwen, aki nagyon lelkesen vágott bele az előtte álló bő fél órába. Folyamatosan kérte a labdát, keresték is a társak, végül a 83. percben Butez és Abdoulaye Seck együttes erővel vitték földre a nigériait, na, ezért már járt a büntető.

A sértett állt a labda mögé és nagyon magabiztosan lőtte be csapata negyedik gólját.

Ez már egy kényelmes előny a ciprusiak részéről, de az Antwerp hazai pályán mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezt ledolgozza.

Előző meccs eredménye
2021.08.19.Európa-liga
omonoia
4:2
royal antwerp
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

A ciprusi bajnokság továbbra is várat magára, legalábbis az Omonia Nicosia számára, ők a hétvégi első fordulóban nem vettek részt. Elmaradt a Royal Antwerp mérkőzése is, legutóbb a negyedik fordulóban játszottak ikszet a Charleroi otthonában.

Ami a sérülteket illeti:

Az Omonia csapatában mindössze Ernest Asante nem játszhat, míg a Royal Antwerp csapatában Sander Coopman és Michael Frey szerepel a maródiak listáján.

A kezdőt megváltoztatni nincs oka Henning Bergnek, jól együttműködött a tizenegy pályán lévő játékos, és bár Atiemwen nagyot játszott, a nigériai nemrég épült fel sérüléséből, így talán még korai lenne a kezdőbe állítani. Majd ismét csereként segíthet a csapatán.

A másik oldalon várnánk Radja Nainggolan szerepeltetését, a belga válogatottat is megjárt középpályás kiemelkedik ebből a keretből, vétek őt a kispadon elpazarolni. Számítunk arra, hogy a kezdetektől pályán lesz.

A fogadóirodák 50-50%-ot adnak arra, hogy mindkét csapat hálóba talál-e vagy sem. Mi az előbbi felé hajlunk inkább, az első meccsből kiindulva. A védelmek egyik oldalon sem hibátlanok, így ezt mindenképp megfogadjuk 1.80-as oddsért.

Szerintünk a 2,5 gól feletti eredmény sem irreális, az Omonia Nicosia öt idegenbeli meccséből 3 végződött így, köztük a Flora elleni EL-selejtező is.

És hogy ki nyeri az összecsapást? Hát, ez egy nagyszerű kérdés, mert szerintünk totálisan háromesélyes ez a találkozó. Azt gyanítjuk, hogy bárki is legyen a győztes a csoportkörbe a ciprusiak jutnak majd.

Foglaljuk tehát össze: A találkozó kimenetelét ezúttal nem tippeljük meg, azonban azt igen, hogy 2,5-nél több gól esik a mérkőzésen, és hogy ezeket a gólokat mindkét csapat szállítja majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső