Arminia Bielefeld – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 13.
Arminia Bielefeld
Teljesítmény:
N D V N V
  • SchücoArena
  • Augusztus 14. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
N N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Angliában már elidőztünk, közben átugrottunk Magyarországra is. Miért ne tennénk egy kis kitérőt a németeknél is? Teszünk, jön az első forduló, aminek slágermeccse természetesen a Borussia Mönchengladbach – Bayern München találkozó, de izgalmas lesz még a Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt meccs is. Mi viszont most egy fél négykor kezdődő meccsről fogunk írni, az Arminia Bielefeld – Freiburg találkozóról.

Tavaly a Bielefeld, mint újonc szerepelt a Bundesligában. Rendkívül hosszú és nehéz szezon végén, egy edzőváltás után kvázi megtáltosodva tudták kiharcolni a bent maradást, maguk mögé utasítva a Köln – Werder Bremen – Schalke 04 triót, magyarul övék volt az utolsó bennmaradást érő hely.

A Freiburg, azaz Sallai Roland együttese a középmezőny elején, az élmezőny végén végzett, a 10. hely lett az övék, ami nagyjából reális is volt, talán a VfB Stuttgartot meg lehetett volna előzni.

Idén sem más a leányzó fekvése, a Freiburgnak ugyanúgy stabil középcsapat lehet, a Bielefeld pedig továbbra is a kiesés ellen fog harcolni, ebben szinte biztosak vagyunk.

Kezdjünk!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Arminia Bielefeld

Egy kiscsapat esetén nem annyira könnyű a változásokról beszélni. Kisebb figyelem vetül rájuk, az általuk igazolt játékosok általában sokkal kevésbé ismertek. Mi persze amit lehet, azt kiderítettük.

Az biztos, hogy a márciusban a gyeplőt átvevő Frank Kramer nem tétlenkedett. Rengeteget igazolt, és még több embert engedett el a klubtól. A legnagyobb veszteség az, hogy Ritsu Doan visszatért a PSV Eindhovenbe, ő a hátán cipelte sokszor a gárdát, ám honfitársa, a szintén kölcsönben a csapatnál levő Masaya Okugawa végleg csatlakozott, érte egymillió eurót fizettek ki.

Sergio Córdova és Arne Maier, valamint Michel Vlap szintén nem tagja már a csapatnak, mindannyiuknak csak ideiglenes állomás volt az Arminia.

Összesen tíz játékosuk igazolt el, akik közül ki kell emelni Anderson Lucoquit (Mainz), Andreas Voglsammert (Union Berlin), Sven Schipplockot (VfB Stuttgart) Jóan Símun Edmundssont (Waasland-Beveren). Reinhold Yabo pedig 29 évesen döntött a visszavonulás mellett.

Mindenkit nem sorolok fel, vannak többen, akik még csak epizódszereplők sem voltak, távozásuk nem fog komoly űrt hagyni.

Egy pár szó az érkezőkről is:

Érkezőkből is van szép számmal, kereken tíz ember csatlakozott. Közülük Alessandro Schöpf lehet ismerős számunkra, aki a Schalke 04 csapatából érkezett. Egy másik kiesőtől is elhappolt egy játékost a Bielefeld, ő Stefanos Kapino, aki kapusként bevethető. Guilherme Ramos lehet még izgalmas, ő a portugál másodosztályú Feirense labdarúgója volt, posztját tekintve pedig belső védő.

Megszerezték még Bryan Lasme játékjogát, aki a Sochauxban, vagyis a francia másodosztályban játszott. Csatárként bevethető, legutóbb 9 gólig jutott. Nem tudni, mennyire üti majd meg a Bundesliga szintjét.

Úgy gondoljuk, hogy az együttes nem erősödött, inkább gyengült, és már tavaly is nagyon rezgett a léc. Talán túl korán gondolunk ilyet, de a kiesés lehet, hogy elkerülhetetlen lesz…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.09.Bundesliga
arminia bielefeld
1:0
freiburg
Bundesliga
2020.12.12.Bundesliga
freiburg
2:0
arminia bielefeld
Bundesliga
2016.03.02.Bundesliga 2
arminia bielefeld
1:4
freiburg
Bundesliga 2
2015.09.18.Bundesliga 2
freiburg
2:2
arminia bielefeld
Bundesliga 2
2005.04.23.Bundesliga
arminia bielefeld
3:1
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg

Na, ez lesz ám a rövid összefoglaló igazolások terén! Ugyanis Sallai Roland együttese egyetlen új igazolást sem tud felmutatni. Christian Streich december lesz – ha addig nem vált edzőt a csapat – 10 éve, hogy a Freiburg vezetőedzőjének mondhatja el magát, minden bizonnyal kívülről-belülről ismeri a klubot, és annak utánpótlását is.

Összesen hat ifjú titán kapott profi szerződést, közülük Nishan Burkart és Kevin Schade lehet izgalmas, de akár még meglepetés is érhet bennünket.

Az biztos, hogy Guus Til és Florian Müller nélkül vágnak bele a következő szezonba, a két kölcsönjátékos visszatért csapatához, sőt, Tilt azóta már újra kölcsönadták Hollandiába.

Chang-hoon Kwon szintén távozott, hazament Dél-Koreába és a Suwon Bluewings csapatát erősíti a jövőben.

Arról nem lehet szó, hogy pénzügyi problémákkal küzdene a csapat, elvégre októberben adják át az új stadiont, amely majd az otthona lesz Sallaiéknak. Streich így abból főz, ami van.

Nem olyan szegényes menü ez, elég csak a mi fiunkra gondolni, aki egyébként a legértékesebb játékosa az együttesnek. De mindenképp kiemelendő még Baptiste Santamaría, Vincenzo Grifo, Ermedin Demirovic és Nico Schlotterback.

Meglátjuk, hogy az új igazolások vagy a csapategység ér többet, mivel a többiek vadul és mohón vetették bele magukat az igazolásokba.

Összefoglalás

Egy-egy játékos nem szerepelhet majd a csapatokban szombaton délután. A hazaiaktól Sebastian Vasiliadis, a vendégektől pedig Nils Petersen, a csodacsere. Kezdőként a játékos általában nem tudott sokat letenni az asztalra, ám amikor csereként lépett pályára, általában betalált.

Így is erős kezdővel léphet pályára majd a Freiburg, természetesen Sallaival a kezdőcsapatban.

A vendégeknél bizonyosan a kezdőben lesz Okugawa, Schöpf és Serra az újak közül, a régi motorosok, azaz Amos Pieper – a német utánpótlás-válogatott kezdő védője -, valamint Fabian Klos szintén ott lesz majd a csapatban.

Ennyi új játékossal a csapatban nehéz felmérni, hogy valójában mire is lesznek majd képesek a hazaiak, ám nem sejtünk sok jót az idei szezonnal kapcsolatban.

Egyelőre még a Freiburg is talány, a vérfrissítés azért nem biztos, hogy egy rossz dolog.

Tavaly mindkét esetben a mérkőzést a hazai csapat nyerte: Ősszel (vagyis télen, mivel decemberben játszottak egymással) a Freiburg, tavasszal pedig az Arminia Bielefeld. A két meccsben közös, hogy a vendégek nem tudtak gólt szerezni, illetve, hogy mindkét meccs 2,5 gól alatt végződött.

Mára két tippet hoztunk erre a meccsre, aztán repülünk is tovább egy másik BuLi meccsre:

Az egyik egy szűk, tényleg nagyon szűk, egygólos freiburgi siker volna, a másik pedig az, hogy a találkozón ezúttal sem lesz gólzápor, vagyis megcélozzuk az under 2,5-et.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső